שתף קטע נבחר

חדש: המלצות קנייה למחשב

רוצים לקנות מחשב חדש או לשדרג? בליל המושגים במודעות בעיתונים מבלבל אתכם? מהיום ערוץ המחשבים מלווה אתכם יד ביד עד לקנייה עם טבלת מפרטים מומלצים ומדריכי קנייה רלוונטיים. הדפיסו, לכו לחנות ותאמרו ש-ynet שלחו אתכם

ראש השנה מספק תירוץ מצוין לקניית מחשב חדש או לשדרוג הקיים. אך המשימה הזו מאתגרת במיוחד לכל מי שאינו בקיא בכל המונחים הטכניים. העיתונים מציעים "מציאות" ומנסים להרשים אותנו עם בליל של מושגים. שוק המחשבים האישיים רווי בספקים, וכל אחד מציע דיל טוב יותר מהשני. המחשב כולל כל כך הרבה חלקים שלא תמיד יודעים על מה להקפיד, ומה פחות חשוב.

 

כאן אנחנו נכנסים לתמונה. האזור החדש, "קניית מחשב אישי", כולל מפרטים מומלצים על פי רמות מחירים ושימושים שונים - המחשב הזול ביותר, מחשב לכל המשפחה, מחשב לגיימרים ועוד (הרחבה בהמשך). שימו לב לכך שהמחשב הזול ביותר שאנחנו מציעים לקנות אינו הזול ביותר בשוק, אלא הזול ביותר לכל מי שמתעקש על סטנדרטים איכותיים בסיסיים. 

 

המפרטים המומלצים יעודכנו אחת לכמה שבועות, בהתאם להתפתחויות בשוק. כדי לקבוע מה המפרט המומלץ בשבילכם, עליכם להחליט מה התקציב שלכם ומה יהיו השימושים העיקריים למחשב (וידאו, משחקים, עבודה, מחשב לכל המשפחה וכו'). הדפיסו את הטבלה, וגשו איתה לחנות המחשבים, ואל תתנו למוכר לעבוד עליכם. בהצלחה.

 


היכנסו לאזור קניית מחשב אישי , ומצאו את המפרט המתאים לכם

 

מחשב בסיסי וזול (1,300-1,700 שקלים)

אם אתם זקוקים נואשות למחשב, ולא יכולים להרשות לעצמכם להוציא הרבה, המפרט הזה ייתן לכם תמורה טובה לכל שקל. הוא יכול להתבסס על מעבד Celeron של אינטל, או על ה-Sempron החזק יותר של AMD, בשני המקרים עם לוח-אם "משולב" שכולל מאיץ גרפי בסיסי, ובקרי אודיו ורשת מובנים. הזיכרון בנפח 512MB חיוני להרצה סבירה של Windows XP ושל תוכנות שונות. זה יכול להיות זיכרון מותג או "OEM" ובלבד שלא יהיה "noname" (רכיבים אנונימיים וזולים שהם המקור להרבה תקלות וחלונות כחולים).

 

ככונן אופטי, בחרנו בצורב DVD-RW. גם אם אתם מוכנים להסתפק בצורב רגיל, התוספת לא גדולה ותקבלו תמיכה גם בקריאה וכתיבה של תקליטורי DVD. הדיסק הגדול בנפח 160GB הוא מהצ'ופרים של המפרט הזה - לא תחסכו הרבה אם תקחו פחות. אם אתם להוטים לחסוך ורוצים להריץ Windows XP, תוכלו לקחת את המחשב הזה עם 512MB זיכרון בלבד.

 

אם אתם יכולים להשקיע עוד 200-300 שקלים מעבר למחיר הבסיסי של המפרט, או חושבים להריץ את Windows Vista, עדיף לקחת את המחשב הזה עם זיכרון בנפח 2GB. שימו לב שהמפרט לא כולל מסך. אם יש לכם מסך תקין מהמחשב הקודם, תוכלו להמשיך להשתמש בו. הוספת מסך למפרט תגדיל את ההוצאה בהחל מ-500 שקלים לערך, או כ-800 שקלים למסך דק (LCD).

 

למפרט המלא

 

מחשב לכל המשפחה (1,800-2,300 שקלים)

מפרט זול שמתאים לרוב השימושים. המפרט הזה מבוסס על מעבד X2, הגירסה הכפולה של Athlon 64

מבית AMD. הוא יוכל לשרת אתכם נאמנה ברוב השימושים, ויציג רמת ביצועים טובה ואפילו מצויינת. הוא גם יריץ בצורה סבירה את רוב המשחקים ויישומי המולטימדיה ואפילו את Windows Vista.

 

המאיץ הגרפי ("כרטיס מסך") שבמפרט הוא מדגם Radeon X1300 או GeForce 7300GS, לא מאד חזק בהשוואה למאיצים החדשים אבל יעשה את העבודה וגם כולל יציאות TV ו-DVI. שתי אלה יאפשרו לכם לחבר את המחשב לטלוויזיה או למסך LCD, היום או בעתיד. לוח-האם יתמוך בשדרוג עתידי למעבדי AMD חזקים בהרבה, אם תזדקקו לזה - וזה לא יקרה מהר מדי.

 

למפרט המלא

 

מחשב רב תכליתי (2,000-2,500 שקלים)

חזק ולא יקר מדי. הגירסה המוזלת (E4400) של Core 2 Duo, בשילוב עם ערכת שבבים מתאימה וזיכרון בנפח 1GB, יתנו לכם בסיס טוב לביצועים מצויינים ברוב השימושים: מתוכנות משרדיות ועיבוד תמונה בסיסי ועד קידוד וידאו וריבוי משימות. הדיסק הקשיח הגדול יוכל לאחסן אוסף מדיה נאה, כולל אלפי תמונות מהמצלמה הדיגיטלית שלכם, סרטים או מוזיקה.

 

נקודת התורפה העיקרית היא במשחקים. המפרט הזה מתבסס על מאיץ מובנה בלוח של אינטל, ולכן לא יוכל להריץ את כל המשחקים בצורה טובה. תוכלו להשקיע עוד 400-600 שקלים בכרטיס סביר ממשפחת GeForce או Radeon, או לוותר אם המשחקים פחות חשובים לכם. אם אתם רוצים להריץ על המחשב הזה יישומים גרפיים מורכבים, תוכנות תלת-מימד או כלים לעריכת וידאו, מומלץ לבדוק מה מתאים ספציפית לתוכנות בהן תשתמשו.

 

למפרט המלא

 

מחשב זול למשחקים (2,100-2,800 שקלים)

לשחק בכיף בלי לקרוע את הכיס. המפרט הזה, למרות מחירו הנמוך יחסית, יריץ היטב את רוב המשחקים. הוא יוכיח את עצמו גם בכמעט כל שימוש אחר, הודות לשילוב בין מעבד ה-Athlon המצויין, הזיכרון הגדול והמאיץ הגרפי החזק יחסית (עם דגש על "יחסית").

 

שימו לב שיש לכם בחירה בין גירסת ה-4000 הרגילה של Athlon 64, לגירסת X2 כפולת-הליבה. למרות המספור הזהה, והמחיר הדומה, הגירסה הרגילה רצה במהירות שעון גבוהה יותר ולכן תיתן לכם ביצועים טובים יותר בחלק מהמשחקים. מצד שני, הליבה הנוספת תוכיח את עצמה בשימושים רבים ותשפר את רמת הביצועים הכללית של המחשב. בעתיד יהיו גם יותר משחקים שינצלו אותה.

 

כדאי להקפיד שהמאיץ הגרפי יגיע עם יציאת DVI, למקרה שתרצו בעתיד לרכוש מסך LCD איכותי שמתאים למשחקים. אם יש לכם עוד קצת כסף, השקיעו אותו בכרטיס גרפי מעט יותר חזק.

 

למפרט המלא

 

מחשב מקצועי לגרפיקה (3,300-4,000 שקלים)

מחשב ל-DTP, עיבוד תמונה וגרפיקה מקצועית. עם מחשב כזה אתם לא תחשבו פעמיים לפני שתריצו פילטר מורכב בפוטושופ או תיצרו עמוד עתיר אלמנטים בתוכנת עימוד. השילוב בין המעבד החזק של אינטל (גירסת E6750 של Core 2 Duo, שהיא כרגע ה"Sweat Spot") לזיכרון הענק, בתוספת עם יכולות הדו-מימד החזקות של המאיץ, יעשה עבודה פשוט מאלפת.

 

מומלץ לבדוק מה מתאים ספציפית לתוכנות בהן תשתמשו. במיוחד אם מדובר בכלי תלת-מימד, שיש עבורם מאיצים ייעודיים כמו Quadro FX של Nvidia.

 

למפרט המלא

 

מחשב רב עוצמה

להוסיף עוד כ-600 שקלים לגירסת Q6600 מרובעת הליבות, שתיתן לכם קצת יותר ביצועים היום ואולי הרבה יותר בעתיד. בשילוב עם הזיכרון בנפח 2GB ואחד מהמאיצים החזקים שבמפרט (X1950XTX הוא החזק ביותר אך לא תומך ב-DirectX 10), המחשב הזה יתמודד בכבוד עם כל משחק שתתנו לו, ויריץ בצורה קרובה למושלמת כל תוכנה אחרת.

 

בשינויים קלים (בעיקר תוספת/החלפה בכרטיסים מתמחים) יתאים המפרט הזה גם לעריכת סאונד, וידאו או תלת-מימד.

 

בשילוב עם זוג כונני S-ATA בתצורת RAID0 , תקבלו ביצועי דיסק שלא הכרתם (המהדרין משתמשים בכונני Raptor בעלי מהירות סיבובית של 10,000rpm, אבל הם יקרים יותר ומציעים פחות נפח).

 

רק חשוב לדעת ש-RAID0 היא שיטת אחסון קצת פחות אמינה, לכן כדאי לגבות כמו שצריך ו/או להוסיף דיסק שלישי למידע חשוב.לוח מבוסס ערכת השבבים החדשה P35 יעלה קצת פחות, ויכול לתמוך גם ב-DDR2 וגם ב-DDR3 אבל הזיכרונות עצמם ייקרו את הקונפיגורציה בכ-1,500 שקלים.

 

למפרט המלא

 

נשמח לקבל המלצות והצעות לשיפור באמצעות הטופס, אך לא נוכל לענות על שאלות אישיות בנוגע לבחירת מחשב. יש להפנות שאלות אלה לפורום תמיכה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים