אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רשתות חברתיות

Yahoo Mash. חיקוי ל-Facebook
Yahoo Mash. חיקוי ל-Facebook 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

Yahoo השיקה רשת חברתית חדשה בשלב בטא

שירות Yahoo Mash, המיועד להתחרות ב-Myspace וב-Facebook, כולל כמה תכונות חדשניות, בהן יכולת לערוך פרופילים של אחרים בנוסח wiki

רויטרס
פורסם: 17.09.07, 10:51

Yahoo השיקה רשת חברתית חדשה בשלב בטא. השירות, המכונה Mash, מאפשר למשתמשי האתר לפתוח פרופיל אישי באתר ולצרף אליו חברים ובני משפחה.

 

Mash מצוי בשלב בטא והחל מיום ו' ניתן להצטרף אליו עם קבלת הזמנה מחבר רשום בשירות. דובר החברה תיאר את השירות כרשת חברתית מהדור הבא, אשר תפעל באופן עצמאי משירות הפרופילים האישיים, Yahoo 360,
 Yahoo Mash. עוד ניסיון של יאהו
שהושק לפני שנתיים.

 

Yahoo הייתה בין חברות האינטרנט הראשונות שהובילו את המגמה של שיתוף מדיה עם חברים, בין השאר באמצעות רכישות סטארט-אפים כמו אתר שיתוף התמונות Flickr.com ואתר שיתוף דפי האינטרנט Del.icio.us. עם זאת, החברה לא הצליחה לתקוע יתד בתחום הרשתות החברתיות, והגירסה שלה לרשת חברתית, Yahoo 360, לא הצליחה.

 

חדשנות בממשק

בעוד רשתות חברתיות כמו MySpace ו-Facebook מושכות עשרות מיליוני משתמשים ברחבי העולם, Yahoo נשארה מאחור.

 

Yahoo Mash דומה מאוד ל-Facebook, אך מציע כמה חידושים, בהם היכולת של המשתמשים לערוך פרופילים של משתמשים. אפשר לבטל שינויים שנעשו על ידי אחרים ולקבוע בהגדרות הפרטיות למי יותר לשנות ולמי לא.

 

בדומה ל-Facebook, גם Mash מאפשר למשתמשים להוסיף יישומונים לפרופיל האישי שלהם. למשל, אגו בוסט” – קוביית תוכן המציגה משפטים מחמיאים על כל אחד מהחברים, והמשתמש צריך להסכים איתם או לדחותם, ותגיות,

המאפשר לכל משתמש להוסיף תגיות המאפיינות אותו ולצפות בכל המשתמשים האחרים המשתמשים בתגית.

 

עוד ישום הוא ה-Mash Pet, מעין פרצופון המאויר ברישול חינני שאפשר לבצע בו כל מיני פעולות ולראות אותו שמח או נעצב, בנוסח טמגוצ’י. Mash יש רק שמונה בהשוואה למאות בפייסבוק, אם כי החברה מבטיחה כי בקרוב תשחרר ממשק לתכנון ישומים (API), אשר יאפשר למפתחים חיצוניים להוסיף יישומונים לשירות, בדומה ל-Facebook.

 

העיצוב של Mash עדין ומינימליסטי. ממשק ה-ajax נוח מאוד וחכם, והחופש העיצובי ש-Mash מספקת לחברים גדול הרבה יותר מפייסבוק וכולל תמיכה בCSS-. בשלב מאוחר יותר, Mash עשוי להתממשק לשירותים קיימים של Yahoo באמצעות יישומונים (widgets).

 

Yahoo מקווה כי קהל הגולשים הגדול שלה יסייע להצלחת השירות. 500 מיליון גולשים משתמשים מדי חודש בשירותים השונים של החברה, בהם 250 מיליון משתמשים ב-Yahoo Mail.

 

MySpace ראשונה, Facebook צומחת מהר

על פי נתוני חודש אוגוסט של נילסן נטרייטינגס, MySpace היא הרשת החברתית המובילה, עם 60 מיליון משתמשים, אחריה Facebook עם 19 מיליון משתמשים, אם כי השנייה צומחת בקצב מהיר פי חמישה. במקום השלישי

הצצה ראשונה / גל מור
גישת ה"גם אני" לא תספיק מול Facebook
הניסיון של יאהו בתחום הרשתות החברתיות הוא רע מאוד. Yahoo 360 הוא בית קברות וירטואלי ומופת לחוסר הבנה. Flickr ו-Del.icio.us נרכשו על ידי החברה ולא פותחו על ידה, וממילא אי אפשר לראות בהם רשתות חברתיות מלאות אלא כלים חברתיים. Yahoo Mash הוא יוצא דופן ומוכיח שכאשר יאהו רוצה, היא יכולה לעשות יופי של עבודה בתחום הרשתות החברתיות, בתנאי שהיא מעתיקה מאחרים. במקרה הזה, מ-Facebook. בצד היתרונות, הממשק של Mash מאוד מעניין. המודולים הקיימים מוצלחים מאוד, אם כי מספרם דל למדי בשלב זה. אילו Mash הופיע לפני Facebook ההצלחה שלו הייתה מובטחת. אולי זה מוקדם מדי לחזות, ובטוח שהרשת החברתית תלך ותשתפר, אך Yahoo חייבת להציע הרבה יותר מהחידושים החביבים אך הפעוטים האלה כדי לגנוב ל-Facebook את ההצגה. אחרת, היא תסתפק בתרומה כללית לאבולוציה של הרשתות החברתיות.

ניצבתClassmates אשר לה 15 מיליון משתמשים, Windows Live Spaces עם תשעה מיליון משתמשים, AOL Hometown עם שבעה מיליון, Reunion.com עם ארבעה מיליון, בדומה ל-LinkedIn.

 

במקביל, הודיעה Yahoo ביום ו' על רכישת אתר BuzzTracker.com בסכום שלא נמסר. מדובר בשירות חדשות בן שנתיים העוקב אחר 110,000 מקורות תוכן שונים – אתרי חדשות ובלוגים – בניסיון לזהות מגמות.

 

נוסף על כך, השירות מאפשר למשתמשים ליצור לעצמם עדכוני חדשות מותאמים אישית במגוון נושאים, על פי בחירתם. הרכישה האחרונה עשויה לספק ל-Yahoo אלטרנטיבה ל-Google News, שירות החדשות האוטומטי של גוגל.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as27-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©