שתף קטע נבחר

‏"יום כיפור של כו-לם"

בית הכנסת צפוף? המניינים הרגילים לא מדברים אליכם? גם השנה תוכלו להתפלל מ"כל נדרי" ועד "נעילה" בסגנון קצת אחר, ולמצוא אפילו מניין מיוחד בנוסח יהדות אתיופיה. "מתפללים יחד" - ב-250 מוקדים, מהדרום לצפון הרחוק

70% מהציבור מתכוונים להגיע לבית הכנסת במהלך החגים לפחות לתפילה אחת – כך עולה מסקר ynet-גשר שפורסם בשבוע שעבר, אך יש מי שלא מסתפק בנתונים המרשימים. תחת הכותרת "מתפללים ביחד" ינסו הארגונים ביח"ד וצהר, החברה למתנ"סים ומשרד הרווחה למשוך גם השנה עשרות אלפי ישראלים נוספים למנייני יום כיפור, כך שגם מי שנרתע מבית הכנסת יבוא להתפלל באחד מעשרות המוקדים המארחים את הפרוייקט.

 

מפגשי התפילה והלימוד "מתפללים יחד" יתקיימו בסוף השבוע זו השנה השמינית בכ-250 מתנ"סים, מרכזים קהילתיים ובתי ספר, בערים, קיבוצים ומושבים ברחבי הארץ - מהגושרים בצפון ועד לערד בדרום. התפילות יתקיימו בנוסחים שונים, ולראשונה גם בנוסח בני העדה האתיופית. בשנה שעברה נטלו חלק בפרוייקט מספר שיא של כ-80,000 משתתפים, והשנה מצפים המארגנים לשבור שיא חדש עם עשרות אלפי מתפללים, בעיקר מהציבור החילוני-מסורתי, שלא הלכו עד היום לבית הכנסת או שלא הרגישו בו בבית.

 

את הפרויקט ייסד בשנת 1999 ח"כ הרב מיכאל מלכיאור (העבודה-מימד), כשר לענייני חברה ותפוצות וכיום הוא מלווה אותה כיו"ר כבוד של ארגון ביח"ד (יהדות, חברה, דמוקרטיה), המקיים את אירועי "יהדות של כולם" במועדי ישראל השונים.

 

צהר: נלחמים בחוסר השייכות

בארגון צהר, השותף אף הוא ליוזמה, טוענים כי מחקרים מצביעים על מגמות סותרות, כשהציבור הישראלי ברובו צם ביום כיפור אך לא מגיע לתפילות במהלך היום. בין הסיבות אותן מזהים יוזמי הפרוייקט הן עלות המושבים בבתי הכנסת, חוסר הידע בקשר לצורת התפילה וחוסר השייכות שחש המתפלל המזדמן. במוקדי הפעילות של "מתפללים יחד" הם מבטיחים כי ניתן יהיה למצוא תפילה ידידותית ונגישה המאפשרת תחושה נוחה וביתית לחוות בה את אווירת יום הכיפורים.

 

לצורך ניהול המפגשים הוכשרו מנחים בעלי ניסיון, גברים ונשים, דוברי עברית ורוסית. הגברים ישמשו כבעלי תפילה וקריאה וידריכו את המשתתפים, והנשים תדרכנה את המתפללות. בנוסף, יחלקו המדריכים לבאים מחזורי תפילה בעברית וברוסית, דפי הסבר על התפילות והמנהגים ואפילו כיפות, וכן ישלבו בתפילות עצמן הסברים וקטעי שירה.

 

המפגשים ייערכו בשתי מתכונות שונות – מקוצרת ומלאה. האפשרות הראשונה כוללת את תפילת "כל נדרי" ביום שישי בערב, ואת "נעילה" שחותמת את הצום. אחרים יכולו "לעבות" את המפגשים לרב שיח של לימוד על משמעות היום במסורת היהודית.

 

"המטרה היא לא להתחרות בבתי הכנסת, אלא לפתוח לחילוניים צוהר לאווירה המיוחדת של יום הכיפורים בדרך אחרת, נגישה יותר", מדגישים בצהר. "מפגשי התפילה נועדו לצורך העמקת הלימוד וההבנה של משמעות יום הכיפורים במסורת היהודית ולהכרת תכני יום הכיפורים במובן הדתי והתרבותי, כאפשרות נוספת לתפילה בבית הכנסת".

 

הכניסה חופשית ונגישה לנכים. מידע נוסף ופירוט של מוקדי התפילה ניתן למצוא באתר צהר. לכל המוקדים - לחצו כאן. טל' - 03-6066441.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להתחבר. יום-כיפור
צילום: ישראל ברדוגו
בית-הכנסת
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים