שתף קטע נבחר

יפן: הגבר המבוגר בעולם רוצה לחיות לנצח

הגבר המבוגר ביותר בעולם ציין היום (ג') את יום הולדתו ה-112 - ואמר לאורחים שהגיעו לברכו כי הוא רוצה לחגוג עוד אינספור ימי הולדת מאושרים.

 

האיש, טומוג'י טנאבה, שנולד ב-18 בספטמבר 1895, הוכתר כגבר המבוגר ביותר בעולם לאחר מותו של אמיליאנו מרקדו דל טורו בן ה-115 מפוארטו-ריקו, שנשא בתואר לפניו. מוקדם יותר השנה, קיבל טנאבה הודעה המאשרת כי בספר השיאים של גינס הוא רשום כגבר המבוגר ביותר בעולם.

 

ראש עיריית מיאקונג'ו במחוז מיאזאקי, שם מתגורר טנאבה, ביקר את חתן יום ההולדת היום, והגיש לו זר פרחים ומכתב ברכה. כאשר נשאל טנאבה כמה שנים נוספות הוא מצפה לחיות, השיב: "אינספור".

 

טנאבה הוא קבלן לשעבר המתגורר עם בנו וכלתו. מצבו הבריאותי טוב; הוא נוהג לכתוב יומן, מתנזר מאלכוהול אך נוהג לשתות חלב, ואינו מעשן.

 

על פי מפקד אוכלוסין שנערך ביפן, אחת המדינות המזדקנות ביותר בעולם, ב-1 בספטמבר - חיים במדינה 32,295 תושבים שגילם יותר ממאה שנים. במהלך העשור האחרון, הוכפל מספרם כמעט פי ארבעה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טנאבה. מעדיף חלב על פני אלכוהול
טנאבה. מעדיף חלב על פני אלכוהול
צילום: איי פי
מומלצים