שתף קטע נבחר

אינטל מבטיחה: מאיצים גרפיים מהירים פי 100

אינטל ניצלה את אירוע המפתחים שלה בסן-פרנסיסקו לסדרה ארוכה של הכרזות מפתיעות. היא הציגה מערכות מחשב שהתבססו על המעבדים שתציג בהמשך השנה ובשנה הבאה, הבטיחה מאיצים גרפיים מהירים פי 100, והציגה לראשונה את טכנולוגיית הייצור העתידית ב-32 ננומטר

כנס המפתחים של אינטל בסן-פרנסיסקו (IDF Fall 2007) נחתם אמש (ד') לאחר יומיים עמוסים בהכרזות.

 

את סדרת ההכרזות פתח מנכ"ל אינטל פול אוטליני, שהציג דוגמאות ראשונות של Penryn, המעבד החדש של אינטל שיגיע לשוק עוד 8 שבועות (ב-12 לנובמבר הקרוב). Penryn, מעבד בן 410 מיליון טרנזיסטורים והראשון שמיוצר בתהליך ליתוגרפי של 45 ננומטר, אמור על-פי אוטליני לכבוש את השוק כליל בשנת 2008, בזכות עדיפות טכנולוגית חד-משמעית.

 

הטכנולוגיה בה מיוצרים רוב מעבדי אינטל היום היא של 65 ננומטר (הנתון מתייחס לרוחב המעגלים המודפסים בסיליקון של המעבד). מעבדי Penryn יהיו הראשונים להתבסס על תהליך ייצור חדש, שכולל לא רק מזעור ל-45 ננומטר אלא גם שיפור טכנולוגי שיאפשר להם חסכוניים יותר בחשמל, לרוץ במהירויות שעון גבוהות יותר, להיות מהירים משמעותית ורווחיים יותר לאינטל.

 

"אמנם יש חברות אחרות שיש להן טכנולוגיית ייצור ב-45 ננומטר", הסביר אוטליני, "אבל זו שלנו טובה יותר". והוא לא הסתפק בהצגת Penryn, אלא הציג גם פרוסות סיליקון (Wafers) ראשונות מייצור מתקדם יותר, בתהליך 32 ננומטר, שיתבסס על אותה טכנולוגיה. לדבריו, התהליך החדשני הזה כבר נוסה בהצלחה במעבדות אינטל וייכנס לייצור סדרתי בתוך שנתיים.

 

מתכוננים ל-Nehalem

על תהליך הייצור החדש יתבססו גם מעבדי Nehalem, שיוצגו לקראת סוף 2008 או בתחילת 2009, ויוסיפו את היכולת לכבות או להפעיל ליבות, חלקים מהמטמון, אפיקים (Buses) שונים ועוד, כדי להגיע לצריכת חשמל אופטימלית בהתאם לשימושים.

 

Nehalem, התשובה של אינטל לשבב ה-Fusion של AMD, יהיה מעבד מודולרי עם בקר זיכרון מובנה (כמו אצל AMD), שיתחבר לזיכרון בערוצי נתונים נפרדים שיתבססו על טכנולוגיה בשם Quickpath (המקבילה של DirectConnect, המשמשת במעבדי AMD מזה ארבע שנים). בכך, תתקן אינטל את נחיתותה הממושכת מול AMD במה שקשור לארכיטקטורת הלוח, ותיפרד סופית מערוץ ה-FSB הוותיק.

 

לפחות חלק מהגירסאות של Nehalem יכללו מאיץ גרפי מובנה, שלדברי אינטל יהיה חזק פי 10 מקו מוצרי ה-GMA שמשמש היום בלוחות-האם המשולבים מתוצרתה ובפלטפורמת סנטרינו לגירסאותיה. הגירסאות הניידות של Nehalem יכללו תוספות ייעודיות כמו בקר WiMax מובנה - עוד צעד בדרך לחיבור מיליארד משתמשים לטכנולוגיה הזו, היעד של אינטל לשנת 2012.

 

תוקפים בכל האגפים

Nehalem רחוק מהשוק עדיין מרחק של שנה לערך, אבל באירוע הדגימה אינטל מחשב שהתבסס עליו.

 

עוד מערכת מעניינת שהציגה התבססה לראשונה על פלפורמת V8, התשובה שלה ל-FASN8 של AMD: שני מעבדי Penryn מרובעי-ליבה על אותו לוח, עם ארבעה חריצי PCI-E x16 (שמאפשרים לשים עד שמונה מאיצים גרפיים, בטכנולוגיית SLI של Nvidia או CrossFire של AMD-ATI).

 

אינטל טרחה וערכה OverClocking למערכת הזו, הביאה את המעבדים ל-5GHz ואת אפיק ה-FSB למהירות שעון של 2GHz. לדברי אינטל , מחשבים כאלה יגיעו לשוק כבר בדצמבר הקרוב.

 

במקביל הודיעה אינטל באירוע כי 10 מיליון ניידיים מבוססי פלטפורמת סנטה רוזה (הדור החדש של סנטרינו) נמכרו עד כה ברחבי העולם. באמצע 2008, היא תעדכן את הפלטפורמה בגירסה חדשה של סנטרינו ששם הקוד הנוכחי שלה הוא Montevino. זו, תתמוך ב-WiMax ובכונני HD אופטיים משני התקנים. את Montevino אינטל הדגימה באירוע בגירסת דמו.  

 

הקרב על ההאצה הגרפית

עוד דבר עליו אינטל הרחיבה לראשונה את הדיבור הם מאמציה לשפר את יכולותיה בתחום ההאצה הגרפית. לדברי פול אוטליני, בשנתיים הקרובות יגדל כוחם של המאיצים המשולבים של החברה פי 10, ובשנתיים הבאות יגדל פי 10 שוב. כלומר, עד 2010 אינטל מתכננת להציג מאיצים גרפיים חזקים פי 100, וזו כמובן התשובה שלה ליתרון הטכנולוגי בו AMD מחזיקה כתוצאה מרכישת ATI אשתקד.

 

באופן מעשי, שבבי ההאצה המשמשים בכרטיסים הגרפיים של ATI ו-Nvidia, מציעים כבר היום יכולות גבוהות עד פי 100 לערך ממאיצי GMA של אינטל, והם בוודאי עוד יתפתחו בשנים הבאות. אבל השאלה השחובה יותר היא איזו האצה גרפית תצליח AMD לשלב במעבדי Fusion, כי אינטל מפתחת את ההאצה הגרפית שלה בעיקר כדי לשלב אותה ב-Nehalem ולהתחרות טוב יותר ב-Fusion. שני המעבדים, אגב, צפויים להגיע לשוק בערך באותו זמן. 

 

AMD במתקפת יחסי ציבור

כמנהגה לאחרונה, AMD הקדישה את הימים האחרונים לפעילות יחסי-ציבור מאומצת, במטרה לחבל בהישג התדמיתי של אינטל מהכרזות IDF.

 

בין המידע שהחברה שיחררה יש פרטים חדשים על מעבדי Phenom, ובעיקר על האסטרטגיה שלה להחדרתם לשוק. דוברי AMD רמזו בימים האחרונים כי החברה מצפה למכירות גדולות של קונסולות Xbox 360 מבית מיקרוסופט, עם מעבדי Phenom X3, הגירסה התלת-ליבתית שאת קיומה חשפה מוקדם יותר השבוע.

 

פול אוטליני, שנשאל על המעבדים התלת-ליבתיים של המתחרה, הגיב בעקיצה. "אנחנו חושבים שעדיף למכור מעבדים שכל ארבע הליבות שלהם עובדות" אמר, בהמשך לפרשנות הרווחת לפיה מעבדי ה-X3 יהיו בעצם מרובעי-ליבה שאחת מליבותיהם פגומה ולכן נוטרלה.

 

חשוב לציין שזו לא הפרשנות היחידה למהלך. מגזין הרשת הבריטי TheInquirer שהתייחס לנושא, הציע את האפשרות ש-AMD מיישמת תרגיל שיווקי שלמדה מ-ATI: לשווק מוצרים מסורסים לכאורה, שהמשתמשים המתקדמים וחובבי ה-OverClocking אוהבים לקנות כדי "לפרוץ" אותם, ולהגיע לפונקציונליות של המוצר המלא.

 

אתר הטכנולוגיה Xbit Labs רמז בידיעה שפירסם מוקדם יותר השבוע, כי מעבדי Phenom X3 יתבססו בכלל על תכנון ייעודי, שיכלול שלוש ליבות מלכתחילה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פול אוטליני, עם Wafer מייצור בתהליך 32 ננומטר. תוך שנתיים
באדיבות אינטל ישראל
מומלצים