התעמלות אמנותית: ריסנזון 7 בעולם, עלתה לאולימפיאדה
אירה ריסנזון קבעה בפטראס את ההישג הגדול בתולדות הענף, כשסיימה במקום השביעי באליפות העולם בקרב-רב. נטע ריבקין דורגה במקום ה-20, קבעה את הקריטריון הבינלאומי וגם היא עשויה להתחרות בבייג'ינג
בפעם הראשונה מזה עשרים שנה, שתי מתעמלות אמנותיות מישראל עשויות לייצג את המדינה במשחקים האולימפיים. אחת, אירה ריסנזון, הבטיחה סופית ורשמית את כרטיס הכניסה לבייג'ינג לאחר שקבעה את הישג השיא של הענף בכל הזמנים. השנייה, הפתעת האליפות נטע ריבקין, קבעה את הקריטריון הבינלאומי והיא גם כן בדרך הנכונה לבייג'ינג.
ריסנזון בת ה-19, שעלתה לגמר הקרב-רב באליפות העולם מהמקום השמיני במוקדמות, אחרי שהעפילה לשלושה גמרים במכשירים השונים, חתמה אתמול (ו') בפטראס תחרות נפלאה עם מקום שביעי בקרב רב ועמידה בקריטריון האולימפי - מקום בטופ 16. המתעמלת האמנותית הבכירה בארץ דורגה בין 11 הראשונות בכל אחד מארבעת התרגילים (חבל, כדור, אלות וסרט) וסיימה עם ציון של 66.225 נקודות.

אירה ריסנזון. תמשיך לרקוד בדרך לבייג'ינג (איי.אף.פי)
נטע ריבקין הפתיעה את כולם עם מקום 20 בסיכום הכללי, שהעניק לישראל את הכרטיס השני לאולימפיאדה. הפתח תקוואית בת ה-16, שסיימה את תחרות הקרב-רב עם 62.150 נקודות, השיגה את הקריטריון הבינלאומי (מקום בטופ 20) לבייג'ינג 2008, אך כדי להבטיח סופית את השתתפותה במשחקים היא תצטרך לסיים בין 12 הראשונות באליפות אירופה 2008 - הקריטריון הישראלי.
מכיוון שריבקין צעירה מאוד והיא פוטנציאל גדול גם לעתיד, עשוי הוועד האולימפי לשלוח אותה לבייג'ינג, גם אם לא תעמוד בקריטריון הישראלי. אם אכן כך יקרה, זו תהיה הפעם הראשונה מאז סיאול 1988 ששתי מתעמלות אמנותיות ייצגו את ישראל באולימפיאדה בתחרות היחידות - אז היו אלה שלומית גולדשטיין ורקפת רמיגולסקי.
באליפות עצמה אירעה הפתעה גדולה, כשאנה בסונובה האוקראינית זכתה בזהב בקרב-רב, לפני הרוסיות הפייבוריטיות - ורה ססינה ואלופת העולם היוצאת, אולגה קופרנובה. האלופה האולימפית אלינה קבייבה, אולי המתעמלת האמנותית המפורסמת ביותר, סיימה רק כרוסייה השלישית במוקדמות (רביעית בסך הכל) ולא עלתה לגמר, בו מתחרות שתי מתעמלות מכל מדינה.
היום נפתחה ביוון גם התחרות הקבוצתית, בה ישראל רוצה לעשות היסטוריה נוספת ולשלוח לראשונה נבחרת לאולימפיאדה. המטרה של קטיה פיסצקי, שהשתתפה כבר באתונה 2004, ורוניקה ויטנברג, אלונה דבורניצ'נקו, מריה סבנקוב ורחל ויגדורצ'יק היא מקום בטופ 10, שיעניק להן את כרטיס הטיסה המיוחל לסין.