שתף קטע נבחר

באנגליה בודקים: האם גרנט מוסמך לאמן את צ'לסי

יממה לאחר הצגתו כמאמן הקבוצה הלונדונית, קיבלו ראשיה תזכורת על כך שהוא אינו מוסמך לשמש בתפקיד. צ'לסי תבקש דחייה להשגת התעודה הדרושה

זוכרים את פרשת הפקס מ-2001 שמנעה ממכבי חיפה ואברהם גרנט לפגוש את ליברפול בליגת האלופות? חשבתם שדברים כאלו יכולים לקרות בישראל? לא בטוח. סוגייה בירוקרטית עשויה לטרפד את מינויו של גרנט כמנג'ר צ'לסי, אם ראשי הקבוצה הלונדונית לא ימצאו לה פיתרון.

 

יממה לאחר שהמאמן הישראלי הוצג כמנג'ר צ'לסי בחברתם של היו"ר ברוס באק והמנכ"ל פיטר קניון (שנשאלו בעיקר על התעלומה סביב עזיבת ז'וזה מוריניו, מאשר על המנג'ר החדש), קיבלו שני האדונים הנכבדים פנייה מנציגי ההתאחדות האנגלית בבקשה לבדוק האם גרנט מוסמך לשמש בתפקיד.

מימין - ברוס באק, גרנט ופיטר קניון. בעיות של הסמכה (רויטרס)

 

"כתבנו לצ'לסי איגרת ובה תזכורת לגבי הצורך בהסמכות הללו" אמר דובר ההתאחדות דן ג'ונסון, שסירב לפרט מה בדיוק הבעייה, אך דובר אופ"א וויליאם גייארד אישר כי גרנט מוסמך לשמש כמאמן רק בישראל. לפי גייארד לאופ"א ולפרמיירליג יש סיכום לפיו ימונו לקבוצות רק מאמנים המחזיקים ברשיון מקצועי של אופ"א.

 

צ'לסי ככל הנראה נערכה בעוד מועד והודתה מצידה כי לגרנט אין רישיון שכזה והוא יזקק להסדר מיוחד כדי להשלים הסמכתו שאמורה לארוך כ-240 שעות לימודים. ראשי הקבוצה יגישו בקשה להתאחדות לקבל דחייה של כ-12 שבועות לפחות כמקובל.

 

בעבר קיבלו מספר מנג'רים אנגליה דחייה שכזאת. גלן רודר קיבל אחת כזאת כשאימן בניוקאסל יונייטד וזאת מטעמים בריאותיים. מנג'ר מידלסבורו גארת' סאות'גייט, השיג גם הוא דחייה כדי להשלים לימודיו. מרטין או'ניל מאסטון וילה בכלל קיבל פטור אחרי קורס רענון מזורז.

 

גרנט וצ'לסי יכולים לשאוב עידוד מתקדימים אלו, אולם לרעתו של המאמן הישראלי עומדת העובדת כי הוא מעולם לא אימן באנגליה וכי מאז עזב את מכבי חיפה ב-2002, לא שימש כמאמן קבוצה מקצוענית.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אברהם גרנט מוצג בצ'לסי
אברהם גרנט מוצג בצ'לסי
צילום: רויטרס
מומלצים