שתף קטע נבחר

חברה אוסטרלית: מצאנו זהב בהרי אילת

בדיקות שביצעה חברת כרייה בבעלות היהודי האוסטרלי אברהם סלפינגר מעידות על הימצאות זהב בכמות בעלת פוטנציאל כלכלי. משרד התשתיות אישר להמשיך בבדיקות

זהב באילת: בבדיקות גיאולוגיות שנערכו באזור אילת לאחרונה נמצא ריכוז גבוה של זהב. הבדיקות שנערכו מצפון לאילת, ככל הנראה באזור הר ידידה, מראות כי נמצא זהב בריכוז של 4 גרם לטונה. ריכוז זה מצביע על פוטנציאל כלכלי לכריית זהב באזור - כך נודע ל"ידיעות אחרונות".

 

את הבדיקות מבצעת חברת "כי טוב - ריזורסס" בבעלות היהודי האוסטרלי אברהם (רוד) סלפינגר. חברת כי טוב, היא חברת כריה העוסקת בכריית זהב, מינרלים ואנרגיה. המשרד המרכזי של החברה נמצא בונקובר קנדה, ויש לה גם משרדים בניו יורק ומלבורן אוסטרליה. לחברה יש מספר פרוייקטים גדולים בעיקר באוסטרליה וקנדה לכריית מחצבים. כמו כן היא עוסקת בתחום הנפט והגז הטבעי.

 

סלפינגר אישר את הידיעה בשיחת טלפון מאוסטרליה, ואמר כי הבדיקות שנעשו בשטח עד כה מצביעות על היתכנות כלכלית להפקת זהב באזור. לדבריו, עד כה יש תוצאות מעודדות שעולות מהבדיקות שנערכו, ונראה שיש לפרוייקט פוטנציאל רב, ולא רק בגלל העובדה שמדובר ב"זהב מארץ הקודש".

 

סלפינגר אמר שהבדיקות נערכו בשטח בחודשים האחרונים, ועל פי לוחות הזמנים שבידו, יתחילו בקידוחים בסביבות חודש דצמבר. לדבריו, הקידוח יהיה תת קרקעי ותהליך העיבוד ייעשה באזור תעשייתי ליד אילת. את ציוד הקידוח יהיה צורך להביא במסוקים מאחר והגישה לאזור מסובכת, ושימוש באמצעים אחרים עלול לפגוע בסביבה. לא ברור בדיוק היכן הולך להיות הקידוח אולם יצויין כי אזור הר ידידה שבו נמצא זהב בעבר הינו שמורת טבע.

 

עלות הקידוח: מיליוני דולרים

גורמים המכירים את הנושא מעריכים כי עלות הבדיקות בשלב זה מוערכת במאות אלפי דולרים, ועלות קידוח תגיע למיליוני דולרים. כי-טוב הינה חברה פרטית קטנה, וסלפינגר טוען כי הוא מתכוון להנפיקה בבורסה הקנדית לקראת סוף השנה לפי שווי של כ-10 מיליון דולר.

 

לסלפינגר ניתן היתר לבצע בדיקה של הקרקע - 70 קמ"ר מצפון לאילת, והוא עובד עם גיאולוגים בראשות הגיאולוג הישראלי יורם גרוסוביץ. עוד נמצא בצוות פנחס סיליץ' שאחראי על המיכשור שבעזרתו מתבצעות הבדיקות.

 

יעקב מימרן, מפקח על המיכרות במשרד התשתיות אחראי על הוצאת היתרי הכרייה במשרד התשתיות אומר כי "לאחר שהיזם מצליח להוכיח כי יש פוטנציאל כלכלי להפקת זהב באזור, הוא מגיש תכנית כלכלית מפורטת כיצד בכוונתו לעשות זאת. התכנית נבדקת על ידנו, ואנחנו מחליטים האם להוציא היתר קידוח או לא". מימרן סרב להתייחס ספציפית לתכניותיו של סלפינגר.

 

האם יש הצדקה כלכלית?

ד"ר משה שירב מהמכון הגיאולוגי אומר כי בסקרים גיאו-כימיים שבוצעו בדרום בשנות השמונים נמצא זהב בכמה אזורים באזור נחל רודד והר ידידיה שמצפון לאילת. לדבריו, לאחר שאומתו הממצאים שהצביעו על ריכוזי זהב - המתקרבים לריכוזים מסחריים, הוחלט לחבור לחברת כימיכלים לישראל (אז חברה ממשלתית) וחברת שירותי אנרגיה, מתוך כוונה שהן יממנו את המשך הבדיקות והקידוחים באזור.

 

בשני קידוחים שהן ערכו באזור נמצא זהב בריכוז של 4-3 גרם לטונה בעומק של בין 80-40 מטר. שירב טוען כי מסיבות כאלו ואחרות, הקידוחים הופסקו, ולכן לא ניתן היה להגיע למסקנה האם יש הצדקה כלכלית לכרות זהב באזור. שירב אומר שייתכנות כלכלית להפקת זהב מושפעת מריכוז הזהב שנמצא, היקף העתודות, העומק בו נמצאו, גודל השטח שבו מדובר וכולי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ככל הנראה באזור הר ידידה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים