שתף קטע נבחר

המורה לאנגלית בחטיבה - עבדאללה מדרפור

פליט דרפור, אדם עבדאללה, יועסק כמורה בבית הספר התיכון של המועצה האזורית באר-טוביה. "ידיעות הדרום" מפרסם כי העסקתו התקדימית התאפשרה בזכות רצון טוב והירתמות למשימה של גורמים רבים באזור. עבדאללה התמקם בקרוואן שאורגן למענו, כשבמקביל החלו התלמידים והמורים, לאסוף למענו ציוד בסיסי

פליט דרפור ישמש כמורה של תלמידים בישראל? כשרוצים לסייע - מתברר שגם זה אפשרי. פליט דרפור, אדם עבדאללה, יועסק כמורה לאנגלית בבית הספר התיכון האזורי במועצה האזורית באר-טוביה, הסמוך לקריית מלאכי. מדובר בהעסקה ראשונה של פליט דרפור במערכת החינוך בישראל. בשבוע שעבר העניק לו משרד העבודה את אישור עבודה המיוחל והמועצה האזורית תממן את העסקתו.

 

מינויו של עבדאללה התאפשר בזכות יוזמה פרטית של תושבת האזור, סנדי בן שלמה ממושב ניר בנים, שעסקה בשאלה כיצד המועצה תוכל לסייע לפליטי דרפור. בן שלמה רתמה ליוזמה את ראש מועצת באר טוביה דרור שור, שהחל לחפש דרך לסייע לפליט. גם מנהל התיכון האזורי, אריה ברנע, נרתם מייד ליוזמה. 

 

עמותת סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון בבאר-שבע, שהתגייסה אף היא למען הפליטים מדרפור, הפנתה את ברנע לפליטים ששהו בקיבוץ אורים. "פגשנו את הפליטים והתחלנו להתעניין כיצד נוכל לסייע להם", סיפר ברנע. "בדרך פגשנו את עבדאללה, דובר אנגלית רהוטה, שסיפר שהיה מורה לאנגלית בסודן וגם במצרים. הזמנו אותו לבית הספר. שוחחנו. והתחלנו לחפש דרכי מוצא".

 

בשלב הבא פנו נציגי בית הספר אל ראש המועצה האזורית, כדי למצא דרך להעסיק את העבדאללה בבית הספר. ראש המועצה אישר מיידית את העסקת המורה, אך היה עדיין צורך בקבלת אישורי עובד עבורו, ממשרד הסמך שבמשרד העבודה.

 

"מדובר בפליט כבן 40 שעבר תלאות נפשיות וגופניות רבות, ולא יכול היה לעסוק בעבודה פיסית קשה", סיפר שור. "הוא הותיר 9 ילדים מאישה ראשונה בסודן, והאישה השנייה אותה נשא, נשארה במצרים לאחר שהוכתה נמרצות ועברה סבל רב כאשר הפילה את וולדה שהיה ברחמה".

 

בית הספר ערך מבדקים לעבדאללה ובוצעו גם שיעורי הדגמה בכיתות. לאחר שלבי הבדיקה הוא נמצא כמי שמתאים להוראת האנגלית בכיתות חטיבות הביניים של בית הספר. כחודש לאחר מכן מצאה המועצה תקציב להעסקתו והשבוע הוא קיבל סוף סוף את אישור העבודה המיוחל.

 


התלמידים ילמדו מה זה פליט. ברנע עם עבדאללה (צילום: צפריר אביוב)

 

כניסתו של הפליט למערכת החינוך במועצה הפכה מהר מאוד לשיחת היום באזור, הן בקרב אנשי החינוך והן בקרב התלמידים, הפוגשים לראשונה פליט שברח מארצו בשל מלחמות דמים המתחוללות שם. "חשוב לנו שהתלמידים ייפגשו את עבדאללה לשיחות על היותו פליט, על התלאות, ובעיקר להעביר את המסר - שלא מותירים אדם בשעת סבל אלא מושיטים יד לחלש", אמר ראש המועצה.

 

עבדאללה עצמו נרגש מהעסקתו בכלל וכמורה לאנגלית בפרט. "אני נרגש ומתרגש להיות חלק ממערכת החינוך בישראל", אמר עבדאללה לאחר קבלת הבשורה המשמחת. "עברנו תלאות רבות, ועכשיו אני רוצה שיעזרו לי כדי שגם אשתי הנמצאת בקהיר תגיע לארץ".

 

הסכם ההעסקה שנתן משרד העבודה, מתנה את ההעסקה בכך שהמעסיק חייב לדאוג למגורים לעובדים. לאור זאת ידאגו כעת במועצה האזורית למגורים עבור עבדאללה, בקרוון במושב תימורים, כדי שיהיה נגיש לבית הספר. גם התלמידים, ההורים והמורים, כבר החלו לאסוף ריהוט, מכשירי חשמל וציוד בסיסי עבור מגוריו של המורה החדש. 

 

הסיפור המלא יתפרסם מחר במקומון "ידיעות הדרום"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אני נרגש". עבדאללה
צילום: צפריר אביוב
מומלצים