שתף קטע נבחר

נשיא איראן: פלסטין עוד תשוחרר

הנשיא האיראני הציג כתב אישום חריף נגד מדינות המערב - הפריצות, החפצת הנשים, אובדן מוסד המשפחה והפרת זכויות אדם. הוא קרא להקמת פורום של מדינות שוחרות שלום, שידאג לטפל בחוסר הצדק שבו פועל האו"ם, וישנה את המאזן שבו שולטים "הכוחות הגדולים". גם את "המשטר הציוני הברוטאלי", לא שכח לבקר. על סוגיית הגרעין אמר: "עניין סגור". משלחת ישראל לאו"ם לא נכחה באולם במהלך דברי נשיא איראן וארה"ב הותירה נציג בדרג זוטר

לאחר שנתן את הצגת השנה באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, ופינה מזמנו כדי לפגוש את נטורי קרתא, הגיע אמש (יום ג') נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, לנאום בפני עצרת האו"ם בניו יורק. בכתב אישום נגד מדינות המערב, מנה אחמדי-נג'אד את האיומים שמרחפים, לדעתו, מעל פני האנושות: הריסת מוסד המשפחה ומעמד הנשים; הפרה של זכויות אדם, טרור וכיבוש; אלימות בין תרבויות; הפער בין המדינות העשירות למדינות העניות ועוד.

 

אחמדי-נג'אד האשים מדינות, ובראשן ארה"ב, ב"הקרבת זכויות אדם" לטובת אינטרסים כלכליים, בהפרת החוק הבינלאומי, ולא שכח כמובן לבקר את ישראל - "המשטר הציוני הברוטאלי", כלשונו. עוד הבטיח אחמדי-נג'אד, כי "פלסטין ועיראק ישוחררו".

 

במהלך נאומו של אחמדי-נג'אד, נטשה המשלחת האמריקנית לאו"ם כמעט כולה את אולם הדיונים, והותירה במליאה רק נציג אחד בדרג זוטר. שרת החוץ, ציפי לבני, ושגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, לא נכחו באולם. שרת החוץ אמרה כי "קיבלנו החלטה לא להיות קהל במופעים של אחמדי-נג'אד ובניסיונותיו לקבל לגיטימציה לדעותיו המעוותות. מלכתחילה אסור היה לתת לו במה ולא משנה מה הן העטיפות והתפאורה שבהן הוא משתמש ומהם דבריו המדויקים. אנו יודעים מי האיש, מה הוא מייצג ומה הוא מבצע ואין לו מקום בקהילת העמים", אמרה.

 

הנשיא האיראני קרא להקמת פורום לשלום. "הארגון הזה צריך להיות ארגון של צדק", אמר לנציגי המדינות באו"ם. "עצרת האו"ם צריכה להשתחרר מכל לחץ של הכוחות הגדולים, ולשנות את מבנה מועצת הביטחון למבנה אחר המבוסס על צדק ודמוקרטיה".

 

בנושא הגרעין האיראני, אמר אחמדי-נג'אד כי "כל הפעילות הגרעינית שלנו היתה פעילות של שלום ונעשתה בשקיפות". הוא אמר שהתייחסות מועצת הביטחון כלפי איראן היא דוגמה להיעדרו של צדק והוסיף כי בעיני איראן "הנושא הגרעיני סגור" - וחוזר לטיפולה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית.


הנשיא האיראני. כל מה שהוא רוצה זה פורום של שלום (צילום: רויטרס)

 

"אנחנו רואים בפלישה של אויבי האנושות שמטרתה לפזר אלימות ופריצת גבולות החסד וההגינות", אמר אחמדי-נג'אד בהתייחסו למוסד המשפחה. "בחברות מסויימות הנשים הפכו לחפץ. זוהי בגידה באנושות, ומכה קשה לאחדות המשפחה".

 

"מוציאים להורג פלסטינים"

בהמשך עקץ את ארצות הברית באומרו כי "זכויות האדם מופרות בעיקר על ידי אלה שמתיימרים לייצגן". הוא הזכיר חטיפות, יירוט דואר אלקטרוני, שיחות טלפון, והעמדה לדין של מדענים שלטענתו מבצעת ארצות הברית.

 

גם לישראל לא שכח כמובן להתייחס, כשאמר כי "יותר מ-60 שנה, פלסטין - כפיצוי

על מלחמת העולם השנייה - היא תחת כיבוש כבד". לדבריו, "הפלסטינים לא מקבלים מים, חשמל, ותרופות - והממשלה הנבחרת שלהם הפכה למטרה בשל רצונם בחירות. הציונים הברוטאלים מוציאים להורג פלסטינים".

 

נאומו של הנשיא האיראני היה מעין נאום תשובה לנשיא האמריקני, שנאם שהופיע בעצרת האו"ם רק שעות אחדות לפניו אחמדי-נג'אד. בוש הקדיש חלק נכבד מנאומו לנושאי זכויות אדם, חופש ושחרור מדיכוי, והתיחס למוקדי דיכוי במקומות שונים בעולם, בהם מיאנמר, דרפור, קובה, זימבבווה, ועוד. הוא ניצל את הנאום כדי להכריז - כצפוי - כי הוא מטיל סנקציות כלכליות ודיפלומטיות נגד המשטר הצבאי במיאנמר. בוש מתח ביקורת על כך שמועצת זכויות האדם של האו"ם לא משקיעה משאבים בטיפול במוקדים אלה - ובמקום זאת מרבה לגנות את ישראל.


פורסם לראשונה 25/09/2007 23:28

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדי-נג'אד. מופע אימים
צילום: איי אף פי
בוש בעצרת. נגד דיקטטורות
צילום: רויטרס
נטורי קרתא. חברים טובים
צילום: יעל אבן מורט
מומלצים