שתף קטע נבחר

מדריך קנייה: מסכי 22 אינץ'

מסכי 22 אינץ' הגיעו כבר לטווח מחירים שהוא בהישג יד. נוחות העבודה ושטח התצוגה הגדול מהווים קפיצת מדרגה משמעותית ממסכי 19 אינץ'. אז איזה מסך גדול כדאי לקחת הביתה? מדריך קנייה

לאחר המעבר ל-19 אינץ' ולפורמט הרחב, "הדבר הבא" בשוק מסכי ה-LCD הוא ללא ספק קטגוריית ה-22 אינץ'. הקטגורייה הזו צנחה במחיר בחודשים האחרונים ומחירי הדגמים הללו מתחילים באזור ה-1,500 שקלים, ובסך-הכל עולים כ-500 שקלים יותר מדגמי ה-19 אינץ' בממוצע. תמורת ההוצאה הנוספת תקבלו שטח תצוגה גדול בכ-40 אחוזים ממסך 19 אינץ' רחב וב-25 אחוזים מ-19 אינץ' בפורמט רגיל (4:3), שווה, לא?

 

המסכים האלה מצויינים לשימוש בעיקר בקרב צלמים ועורכי וידאו - אבל גם עבור מי שמעוניין לפנק את עיניו כשהוא צופה בסרט או מחסל יצורים במשחק פעולה, המסכים האלה הפכו להיות הבחירה המועדפת. כשאתם הולכים לראות את המסך בחנות, התעקשו לבחון אותו כשהוא ב"רזולוציה הטבעית" שלו. רוב דגמי ה-22 אינץ' בדרך-כלל משתמשים ברזולוציה של 1680x1050 פיקסלים. שימו לב שגם יחס הרוחב-גובה שלהם שונה. הוא עומד על

16:10, ומזכיר טלוויזיות בעלות מסך רחב בגלל היחס הדומה (16:9). המסכים המוצגים כאן, כמו הרוב המכריע של מסכים המשווקים בישראל, מבוססים על לוחות מסוג TN, שנחשבים לסוג הנחות ביותר של לוחות LCD. יחד עם זאת, גם מי שנוטה לזלזל בלוחות האלה ולא מסתפק בפחות מ-IPS - עשוי להיות מופתע מאיכות התמונה בחלק מהמקרים.

 

נסו לבחון את המסך במגוון שימושים. בדקו את הצבעים כשהמסך במצב תצוגה טבעי ולא "מיוחד" כמו מצב תצוגה עבור סרטים או משחקים הנוטים להגביר את הניגודיות והבהירות באופן מלאכותי - האם הם נראים לכם טבעיים ומדוייקים? בואו לחנות עם סרט DVD (לא DivX!) המכיל סצינה קולנועית בעלת התרחשות מהירה שאתם מכירים היטב, ובקשו להריץ אותה. חפשו עיוותים או "מריחות" בתנועת הגופים על המסך. אלה יעידו היטב על איכותו.

 

עוד גורמים שחשוב לבדוק הם כניסות ויציאות. חשוב להתאים את סוג החיבורים והרזולוציות שמספק כרטיס המסך שלכם למסך החדש שאתם עומדים לרכוש: VGA אנלוגי או DVI דיגיטלי, האם הכרטיס מספק את הרזולוציה הטבעית בתדר הרענון הנכון? והאם הוא תומך בתקן HDCP (בדרך כלל באמצעות כניסת ה-DVI), אשר מפענח ווידאו באבחנה גבוהה, HD.

 

אל תתנו לנתונים כמו מהירות תגובה הנמדדת ב-ms (מילישיניות) נמוכים במיוחד או לנתוני ניגודיות (contrast) גבוהים במיוחד, להרשים אתכם: רוב החברות מודדות את הנתונים האלה לפי סולה שאיננו אחיד. בכל מה שנוגע למסך - האמינו למראה עיניכם בלבד. לצורך העניין, ניגודיות של 1:800 או יותר תיחשב לטובה (אל תאמינו ל-1:3000 המנופח ומבוסס על ניגודיות דינאמית) וזמן תגובה אמיתי (כלומר, משחור ללבן ולא מאפור לאפור המסומן ב-GTG) השווה ל-5 מילישניות ופחות הוא מספק בהחלט לרוב השימושים . לפניכם שישה מסכי 22 אינץ' שסקרנו במהלך החודשים האחרונים, מוצגים לפי סדר ה-ABC של שמות החברות. אנחנו ממליצים לכם להתעמק גם בסקירות המלאות. (ניב ליליאן)

 

BenQ FP222W

מסך זה עושה רושם ענייני וסולידי, ללא בשורות מיוחדות. הוא מיטיב להציג טקסט, וגם בצפייה בסרטים תוכלו ליהנות איתו מחווית צפייה ב-HD כמעט מלא. יחד עם זאת, הוא לא מתאים לגרפיקאים בשל אי דיוק קל בהצגת צבעים, ואנו סבורים כי היה אפשר להפוך את הממשק שלו ליותר אינטואטיבי - אם לחצני התפריט לא היו מחייבים הטיית הראש בזויות שלא תוכנן להן. גם החיבורים שלו מאכזבים יחסית: VGA ו-DVI בלבד. (ליאור קורן, dtown)

 

 

ציון:

 

יתרונות: מחיר זול בתמורה לאיכות תמונה ממוצעת, איכות גימור טובה.

 

חסרונות: חוסר בכוונוני הבסיס, לחצני תפריט לא נגישים.

 

מחיר ממוצע: 1,500 שקלים. להשוואת מחירים

 

לסקירה המלאה

 

 

Dell E228WFP  

E228WFP הוא לא המוצר המתקדם מסוגו. זהו פשוט מסך בסיסי וטוב, בלי יותר מדי הצטעצעות ופירוטכניקה. אין לו שום תכונות מיוחדות, אבל הוא אסתטי ונוח ולא מעייף את העיניים. ציר הכוונון היחיד שלו (שמאפשר הטיה קדימה ואחורה) מגיב בדייקנות למגע, והכן עליו הוא עומד יציב מאד.

 

היתרון המובהק של המסך הזה הוא שאינו סובל מהמגרעות האופייניות לרוב המוצרים בשוק ה-LCD, וזה מספיק כדי להפוך אותו לאחד הטובים שבהם. יש אנשים שמקפידים פחות מאתנו על איכות התצוגה, ויותר על כל מה שמסביב. אבל אם אתם כמונו, יושבים מול המסך הרבה שעות ביום, ואתם מחפשים מסך 22 אינץ' טוב, הדגם הזה בהחלט יכול להיכנס לרשימה הסופית שלכם.  (שוקי גלילי)

  

ציון:

 

יתרונות: איכות תצוגה מצויינת.

 

חסרונות: מעט תכונות, מעט רזולוציות נתמכות, כוונון פיזי מוגבל, לא זול.

 

מחיר ממוצע: 1,700 - 2,165 שקלים (אחריות לשלוש שנים). להשוואת מחירים

 

לסקירה המלאה

 

 

LG 226WTQ

ל-LG יש מסך 22 אינץ' גדול יחסית ושנותן תמורה נאה למחיר. בכל מה שקשור לשימושי משרד כלליים, המסך עושה את העבודה: הטקסט במסמכים נעים לצפייה ואיכות התמונה - כאשר גולשים באתרי אינטרנט בהחלט משביעת רצון. כאשר צופים בסרטים ניתן להבחין בגרעיניות מסוימת. במשחקים יש לחלק מהעצמים הילה כמעט בלתי מורגשת.

 

הניגודיות עליה מצהיר הצרכן היא 3000:1 אך יש לזכור שמדובר בניגודיות דינמית, מה שאומר משחק בתאורה האחורית של המסך: החשכה/הגברת הארה של התאורה האחורית בהתאם למצב התאורה בסצינה הנצפית, רלוונטי בעיקר עבור צפיה בסרטים בעלי סצינות בעלות מצבי תאורה מנוגדים. הניגודיות האמיתית היא כ-1000:1 ואף פחות מזה.

 

הן מבחינת החיבורים והן מבחינת הממשק, מדובר במסך ספרטני למדי, עם ממשק הדורש גמישות אצבעות מסוימת. 226WTQ מציע בעיקר איכות תצוגה ו-"שטח" בתמורה למחיר. (ליאור קורן, dtown)

 

 

ציון:

 

יתרונות: מסך גדול במחיר סביר, איכות תמונה מספקת עבור שימושים כלליים

 

חסרונות: ספרטני למדי

 

מחיר ממוצע: 1,850-2,000 שקלים. להשוואת מחירים

 

לסקירה המלאה

 

 

MAG AI2237W

ל-AI2237W יש כמה תוספות, כמו ציפוי אנטי-רפלקטיבי ותמיכת HDCP/HDMI עבור וידאו באבחנה גבוהה. ככלל, איכות התצוגה שלו טובה משמעותית, למרות שעדיין פחות טובה מכמה מסכי LCD מתחרים. הוא מצליח בדרך-כלל להציג בצורה טובה תמונות וגרפיקה, ופחות טוב בהצגת טקסט. גם עם Vista, זהו לא מסך אידיאלי לאנשים שרואים בעיקר טקסט על המסך. הוא מתאים למי שהשימושים העיקריים שהוא מייעד לו קשורים לצפייה בסרטים או עבודה בתוכנות גרפיות (אם כי הגוונים שלו לא מספיק מדוייקים לטעמנו). זמן התגובה הנמוך מתאים גם למשחקים, אם כי הרזולוציה הטבעית הגבוהה מתאימה מעט פחות. (שוקי גלילי

 

ציון:

 

יתרונות: מחיר סביר, שלוש שנות אחריות, איכות סבירה עד טובה בהצגת וידאו, כן עמיד ויציב.

 

חסרונות: מעט אפשרויות לכוונון פיזי, איכות תצוגה בינונית בטקסט.

 

מחיר ממוצע: 1,600-1,700 שקלים (אחריות לשלוש שנים). להשוואת מחירים

 

לסקירה המלאה

 

 

Samsung 226BW

עיצוב מסך ה-226BW של סמסונג מזכיר מסך פלזמה בזעיר אנפין: מסגרת שחורה מבהיקה, פס תחתון כסוף וכפתור כיבוי והדלקה עגול ומבריק המוקף טבעת כחלחלה בזמן הפעלה. איכות התמונה הכללית שלו, טובה. זווית הצפיה סבירה, כ-160 מעלות. גלישה באתרי אינטרנט מספקת חווית צפייה חיובית למדי, הצבעים חיים, הלבן בוהק והטקסט השחור חד וקריא. גם עם משחקים, המסך מתמודד בצורה טובה למדי. אין תופעות מריחה, איכות הצבעים מספקת וגם הפרטים באזורים השחורים אינם נבלעים בחשיכה.

 

לסמסונג רזולוציה טבעית המספקת חווית צפיה מענגת בסרטי High-Definition. כמו בשאר מסכי ה-LCD בעלי רזולוציה גבוהה, סרטי DVD או סרטים ברזולוציה SD רגילה (Standard Resolution) יראו פחות טוב. כניסת ה-DVI תומכת בפרוטוקול HDCP, מה שאומר כי ניתן לחבר כונני HD מסוג Blu-ray או HD-DVD. (ליאור קורן, dtown)  

 

 

ציון:

 

יתרונות: איכות תמונה טובה ביחס למחיר, גימור ואיכות בניה טובים.

 

חסרונות: כולל חיבורים בסיסיים בלבד, ניגודיות דינמית לא ממש שימושית.

 

מחיר ממוצע: 1,800-2,200 שקלים. להשוואת מחירים

 

לסקירה המלאה

 

 

Xerox XM7 22WF

זירוקס, המוכרת יותר מתחום הדפוס וההדמייה, מציעה מסך סולידי, נעים ומוצלח, שמתהדר במגן זכוכית המונע השתקפויות בפועל. המחיר הרשמי שלו מעט מוגזם לטעמנו, בייחוד לאור התחרות - אך במחיר שוק סביר, הוא יתאים מאוד לצרכים של המשתמש המצוי של גלישה באינטרנט, קריאת מסמך מזדמן וצפייה בסרטים. ה-XM7 22WF ישרת היטב גם גיימרים המחזיקים בכרטיס מסך שחזק דיו לתמיכה ברזולוציה הטבעית הגבוהה במשחקים, ואנשים המעוניינים לחבר מספר מחשבים לצג אחד, בזכות שלוש הכניסות (שתי כניסות VGA ו-DVI דיגיטלית). למי שקוראים הרבה טקסטים ומעוניינים גם באפשרות צפייה לאורך – כדאי לחפש מסך אחר. (ניב ליליאן)

 

 

 

ציון:

 

יתרונות: ציפוי זכוכית מגן, חיבור VGA נוסף, בסיס פלדה איתן

 

חסרונות: ממשק לא ידידותי, אין יכולת הטייה על צירו (Pivot), כבד משמעותית 

 

מחיר ממוצע: 1,970 שקלים. להשוואת מחירים 

 

לסקירה המלאה

 

 


מסכי 22 אינץ

הטבלה לא משקרת - מסכי 22 אינץ'
  BenQ Dell LG MAG Samsung Xerox
רזולוציה בפיקסלים 1680 על 1050 1680 על 1050 1680 על 1050 1680 על 1050 1680 על 1050 1680 על 1050
ניגודיות לפי נתוני היצרן 1:700 1:800 1:3000 (דינאמי) 1:800 1:1000 1:800
זמן תגובה לפי נתוני היצרן (מלישניות) 5 5 2 (GTG) 5 2 (GTG) 5
זווית צפיה לרוחב במעלות 170 160 170 170 160 170
כניסות וחיבורים VGA,DVI VGA,DVI VGA,DVI VGAx2,DVI VGA,DVI VGAx2,DVI
תומך ב-HD? כן כן כן כן כן לא
משקל בק"ג 5.8 5 5.6 5.4 4.9 10
מחיר בשקלים 1,500 1,700-2,165 1,850-2,000 1,600-1,700 1,800-2,200 1,970
ציון (מתוך 5) 3.5 4 3.5 3 4 4
 

 

כתיבה והגשה:

ynet: ניב ליליאן, שוקי גלילי

dtown.co.il: ליאור קורן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסכי 22 אינץ'. הזירוקס והזכוכית
בשיתוף עם אתר dtown
מומלצים