שתף קטע נבחר

מיאנמר: אזרחים נלקחים מבתיהם באמצע הלילה

חיילי החונטה הצבאית במיאנמר ערכו סיורים בעיר ינגון, נכנסו לבתים וגררו מתוכם תושבים רבים שנלקחו לחקירה. במקביל אולצו אזרחים לחתום על הצהרה שלא ליטול חלק בפעילויות פוליטיות ולא להאזין לתחנות רדיו זרות

אנשי החונטה הצבאית במיאנמר, עוברים לשלב איתור מתנגדי המשטר. היום (ד') ערכו אנשי החונטה מצוד גלוי בעיר ינגון, אחר אזרחים החשודים בפעילות פוליטית נגד המשטר. ממלאת מקום שגריר ארה"ב במיאנמר, שרי וילרוז, דיווחה כי אנשים בעיר מפוחדים, וכי חיילי החונטה משכו אנשים בכוח מבתיהם, במהלך שעות הלילה.

 

לפני ביצוע גל המעצרים, סיירו משאיות צבאיות ברחובות העיר והודיעו באמצעות רמקולים: "יש לנו תמונות. אנחנו עומדים לבצע מעצרים".

 

"ממה שאנחנו מבינים, חיילי המשטר מסיירים ברחבי העיר באמצע הלילה, נכנסים לבתים ולוקחים אנשים", דיווחה וילרוז.

 

עוד נודע כי אנשי החונטה נקטו באמצעי הפחדה נוספים. תושב מקומי סיפר כי נדרש לחתום על הצהרה לפיה הוא ובני משפחתו לא ייטלו חלק בשום פעילות פוליטית ולא יאזינו לדיווחי תחנות רדיו זרות.

 

רבים מתושבי מיאנמר מאזינים בדרכים מאולתרות לתחנות רדיו בשפה האנגלית, המשמשות בעבורם צינור אינפורמציה בלעדי למתרחש בארצם.

 

וילרוז הוסיפה כי עובדי השגרירות האמריקנית בינגון הלכו אל המנזרים ברחבי העיר ומצאו אותם ריקים מאדם. חלק מהמנזרים היו חסומים על ידי הצבא והוכרזו כמחוץ לתחום. "יש צמצום משמעותי במספר הנזירים ברחובות. איפה הנזירים? מעניין מה קרה להם", שאלה וילרוז.

 

"אנשים כאן חיים בפחד", סיכמה וילרוז. "אנשים כאן עצובים כבר הרבה זמן, אבל העצב הפך לזעם ופחד". 

 

תחנת הרדיו "הקול הדמוקרטי של בורמה", הממוקמת בנורווגיה, דיווחה כיהרשויות במיאנמר שיחררו 90 מתוך 400 נזירים שנעצרו לאחרונה.

 

מועצת זכויות האדם של האו"ם גינתה אתמול את המשטר במיאנמר (לשעבר בורמה) על הדיכוי האלים של ההפגנות למען הדמוקרטיה וקראה לפתוח בחקירה מיידית לבירור הפרות זכויות האדם במדינה. מדובר בפעם הראשונה שבה גינה הגוף הבינלאומי מדינה אחרת מלבד ישראל.

 

המועצה, בה חברות 47 מדינות, "גינתה בתוקף את הדיכוי האלים המתמשך של ההפגנות השקטות במיאנמר, הכולל אלימות, הרג, מעצרים אקראיים והיעלמויות כפויות של אזרחים". יצוין כי למועצה אין כל סמכויות לאכוף את החלטותיה וכוחה מוגבל למשיכת תשומת לב להפרות זכויות אדם ברחבי העולם.

 

הצבא שולט במיאנמר מאז 1962, אך החונטה הצבאית הנוכחית מושלת במדינה מאז 1988, לאחר שדיכאו ביד ברזל את התנועה למען הדמוקרטיה. בהפגנות ההן נספו כ-3,000 מפגינים.

 

החונטה קיימה בחירות ב-1990 אך סירבה לקבל את תוצאותיהן כאשר מפלגתה של סו צ'י ניצחה ברוב גורף. הזעם נגד החונטה התפרץ באמצע אוגוסט לאחר שראשיה העלו את מחירי הדלק בשיעור של 500 אחוזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משאיות החונטה ביאנגון
צילום: איי פי
חיילי החונטה מסיירים ביאנגון
צילום: איי פי
הפגנות נזירים במיאנמר
צילום: רויטרס
מומלצים