שתף קטע נבחר

המדריך האולימפי: התעמלות אמנותית

הן חייבות להיות בנות 16, הן מעיפות סרטים לאוויר ועוברות בתוך חישוקים, והן רק נשים - קבלו את אחד הענפים הבודדים בו אין כניסה לגברים באולימפיאדה. חוץ מליציעים

ענף ההתעמלות האמנותית הוא מן הבודדים מבין ענפי הספורט האולימפיים המיועדים רק לנשים. המתעמלות מבצעות את התרגילים על משטח שגודלו 13 מטרים רבועים. לצורך ביצוע התרגילים הן נעזרות בחמישה אביזרים: חבל, חישוק, כדור, אלות וסרט. מתוך חמשת האביזרים נבחרים ארבעה לתחרות האולימפית ליחידות (בבייג'ינג האביזרים יהיו: חבל, חישוק, אלות וסרט). בתחרות הקבוצתית נעשה שימוש בחבלים (חמישה), חישוקים (שלושה) ואלות (שתיים).

 

כל תרגיל מוערך על ידי עשרה שופטים: חמישה שופטים מעניקים ציון על ההופעה, וחמשת הנותרים מעניקים ציון על הביצוע. הזמן המוקצה לכל תרגיל נע בין 75 ל-90 שניות. הניקוד המצטבר הגבוה ביותר בארבעת התרגילים השונים מזכה את המתעמלת המצטיינת במדליית הזהב. על המתחרות להיות בנות 16 לפחות.


נבחרת ישראל וחישוק. תופיע לראשונה בתרגיל הקבוצתי (צילום: רויטרס)

 

תחרויות ההתעמלות האומנותית ליחידות החלו לראשונה במשחקים האולימפיים בלוס-אנג'לס 1984.

באולימפיאדת אטלנטה 1996 צורפו אף התחרויות הקבוצתיות - באולימפיאדה זו זכתה ספרד בזהב, רוסיה זכתה בתואר ב-2004.

 

יש גם מתעמלים אמנותיים ממין זכר

לאורך כל ההיסטוריה האולימפית מתבלטות מתעמלות מזרח אירופה, ובעיקר מתעמלות ברית המועצות לשעבר. אלינה קבייבה הרוסייה, האלופה האולימפית ב-2004, נחשבת למתעמלת האמנותית הגדולה בכל הזמנים. אם תהיתם, יש גם מתעמלים אמנותיים ממין זכר, אך הם עדיין לא הגיעו לאולימפיאדה. יפן זכתה באליפות העולם לגברים ב-2007.


אירה ריסנזון והסרט. תגיע לגמר בבייג'ינג? (צילום: איי אף פי)

 

העלייה מחבר העמים פיתחה את הענף גם בישראל, ובבייג'ינג 2008 תנסה אירה ריסנזון להיות הישראלית הראשונה שמעפילה לגמר אולימפי בהתעמלות אמנותית. יחד איתה תתחרה ביחידות גם צעירת המשלחת, נטע ריבקין. היסטוריה אחת כבר אירעה עוד לפני פתיחת המשחקים - נבחרת ישראל קבעה את הקריטריון ותשתתף לראשונה בתחרות הקבוצתית.

 

השתתף בהכנת הכתבה: שגיא אלבז


פורסם לראשונה 29/06/2008 18:51

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלינה קבייבה. נערת הגומי
צילום: AP
מומלצים