דיווח: הבחירות בבריטניה יוקדמו ל-8 בנובמבר
ה"דיילי אקספרס" מדווח כי ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, החליט לקיים את הבחירות בחודש הבא. אתמול קרא מנהיג השמרנים להקדים את הבחירות
בחירות מוקדמות בבריטניה? ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, יודיע בשבוע הבא למלכת בריטניה, אליזבת השנייה, כי בכוונתו להקדים את הבחירות לפרלמנט ל-8 בנובמבר. כך מדווח היום (ה') ה"דיילי אקספרס". אם הבחירות לא יוקדמו הן ייערכו לפני אמצע שנת 2010.
לפי הדיווח בעיתון בראון בחר את התאריך לאחר שהתייעץ עם מקורביו. עוד דווח כי רק במידה והסקרים של סוף השבוע הקרוב יעידו על יתרון גדול של מפלגת השמרנים, ישקול בראון מהלייבור על תאריך מאוחר יותר לבחירות.
לדברי מקורביו של ראש ממשלת בריטניה, בראון דחה את ההצעה לערוך את הבחירות ב-1 בנובמבר, מאחר שהוא מעוניין בשבוע נוסף בתפקיד על-מנת להעביר החלטות בפרלמנט שיגדילו את אחוזי התמיכה בו ובמפלגתו. אחד מחברי הלייבור אמר לעיתון: "החלטתנו על זה. אנחנו מוכנים ללכת על הקדמת הבחירות".
בבריטניה מעריכים כי מה שגרם לבראון לשקול את הקדמת הבחירות, הוא נאומו של מנהיג המפלגה השמרנית, דיוויד קמרון, שקרא אתמול לבראון: "הקדם את הבחירות. אנחנו מתכוונים להילחם, ובריטניה תנצח".
קמרון אמר כי בראון, שהחליף את טוני בלייר, לא ראוי להיות ראש ממשלה, מאחר שהוא מתייחס לאנשים כאל טפשים כהגדרתו. לאורך נאומו, בוועידת המפלגה השמרנית, תקף קמרון את הלייבור. שר הפנים בממשלת הצללים של קמרון, דיוויד דיוויס, אמר כי בראון נמצא במלכוד.
בסיום נאומו אירעה תקרית מביכה למנהיג השמרנים. שאשתו סמנתה עלתה לבמה, כשהוא נרגש וסמוק לחיים נישק קמרון את אשתו כשהוא לוחש לה בשעה שהמיקרופונים היו פתוחים: " האם הכל היה בסדר? לאחר שסמנתה חיזקה את ידיו והבטיחה לו שהכל היה כשורה נישק אותה קמרון ואמר: " אני אוהב אותך מותק. אני כל-כך מותש".