שתף קטע נבחר

"ג'וליה מיה" זכה בפסטיבל הסרטים בחיפה

בפסטיבל שננעל הערב (ה') זכה סרטו של יובל גרנות בפרס לסרט העלילתי על סך 100 אלף שקלים. פרס לדרמת טלוויזיה על סך 50 אלף שקלים הוענק לסדרה של רוני ניניו וסייד קשוע "עבודה ערבית"

הסרט "ג'וליה מיה" בבמויו של יובל גרנות זכה בפרס לסרט העלילתי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-23 שנערך בחיפה. הפרס בסך 100 אלף שקלים הוענק בסיוע קרן תרבות חיפה והמועצה הישראלית לקולנוע.

 

 

"גוליה מיה" מספר על ג'וני, במאי סרטי קסטות משכונת התקווה, שפוגש את מיה, סוכנת מכירות של חברת "יס", חריפה ומקסימה שדומה דמיון מפתיע לג'וליה רוברטס ומתאהב. הוא מחליט לעשות את "אשה יפה" בגרסה הישראלית.

 

פרס לדרמת טלוויזיה על שם שרון עמרני בסיוע קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה, בסך 50 אלף שקלים, הוענק לדרמת הטלוויזיה "עבודה ערבית" של היוצר והמפיק דני פארן, בבימוי של רוני ניניו לתסריט של סייד קשוע. הדרמה "עבודה ערבית" עוסקת בדרך הומוריסטית בקונפליקטים הבסיסיים של משפחה ערבית ישראלית. היא חושפת את הדילמות, הקשיים, השמחות והעצב של חיי הערבי בישראל. "הסדרה עבודה ערבית היא סדרה מקורית, שנונה ואינטליגנטית המשכילה מעל הכל למקד עדשה מלאת הומור על מציאות מטורפת", נימקו השופטים את הבחירה. 

 

אמיץ, נוקב וחד

פרס הפסטיבל בסיוע הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו לסרט התיעודי הטוב ביותר בסך 50 אלף שקלים הוענק לסרט "לראות אם אני מחייכת", העוסק בנשים ששרתו בשטחים, בבימויה ובהפקתה של תמר ירום. "ההתלבטות בבחירת הסרט התיעודי הטוב ביותר לא הייתה קשה", אמרו השופטים. "הסרט 'לראות אם אני מחייכת' בלט בעוצמתו מבין כל הסרטים האחרים. זהו מסמך קולנועי יוצא דופן, אמיץ, נוקב וחד - המעלה שאלות אתיות קשות, שחלקן נותרות פתוחות גם בתום הצפייה. הסרט מציג תמונה המורכבת לא רק מהיחסים בין הכובש לנכבש", הוסיפו השופטים, "אלא חושפת רובד נוסף המתאר את העולם השובניסטי הקשה שבתוכו נאלצות הנשים-חיילות לתפקד. תמר ירום יצרה שפה קולנועית מיוחדת, מדויקת, חדה ונקייה המכבדת את הגיבורות-עדות ואת הסיפור שהן מספרות. סרט טוב נבחן לא רק בסיפור שהוא מספר, אלא גם במראה שהוא מפנה כלפי הצופים דרכה ניתן ללמוד משהו רחב יותר מהסיפור עצמו. הסרט 'לראות אם אני מחייכת' מפנה את המראה הזאת כלפי החברה הישראלית כולה", נימקו השופטים. 

 

פרס ג'ק ניילור לצילום בסרט עלילתי בסך 15 אלף שקלים, הוענק לצלם שי פלג על צילום הסרט "מפטיר" בבימוי ובהפקתו של דויד דזאנאשוילי.

 

הסרט "בית אהבה", בבימויה של איילת ברגור, זכה בפרס השני לסרט התיעודי הטוב ביותר. הפרס הוא שירותי עריכה בשווי 10,000 שקלים, מתנת אולפני תל-אביב.  "בית אהבה" הוא סרט על זכרון, על תקווה ועל אשה בעלת חזון, באטה ברגר, אשר קראה את המציאות בברלין של שנת 1933 בניגוד לכל הסובבים אותה.

 

פרס שירותי סאונד על עיצוב פס-קול, מתנת אולפני מירב בשווי 10,000 שקלים הוענק לסרט "אח של סיזיפוס" בבימויו של דורי ריבקין. הסרט מספר על מרקוס הנוסע לחפש את ג'ונו, חבר נעורים אובדני. מרקוס נגרר אחרי ג'ונו למסע במדבר, במהלכו הוא נאלץ להתמודד עם עברו. "הפרס מוענק לסרט על ביצוע אינטילגנטי של פס קול בדרמה מקורית, מודרנית ומאוד אישית", נימקו השופטים.

 

בפרס לבימוי סרט אנימציה קצר ע"ש אלי גלפנד בסך 10,000 שקלים זכו הבמאים אריאל בלינקו ומיכאל פאוסט מ"בצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים" על סרטם "בטון". "הסרט בטון בולט באיכותו המקצועית ובבשלותו הסגנונית, למרות היותו סרט ביכורים של יוצריו", אמרו השופטים. "זהו לכאורה סיפור מקומי אך למעשה זהו סיפור אוניברסלי על חומות של זרות ופחד. הטכניקה משוכללת ונעזרת במחשב אך מורגשת גם היטב נוכחותה הסובייקטיבית של יד הצייר".

 

פרס מועדון רוטרי חיפה לבימוי סרט קצר בסך 10,000 שקלים הוענק לשני במאים. לבמאית יעל קרניאל מבי"ס מעלה לטלוויזיה לקולנוע ולאומנויות ירושלים, על סרטה הדוקומנטרי "לוז" ולבמאי יגאל פארי על סרטו העלילתי "אהובתי אהובתי".

 

פרס קרן תרבות חיפה לסרט בגמר הפקה שמקום התרחשותו העיר חיפה בסך 20 אלף שקלים ניתן לסרט "חורף", בבימויה של עינת ארז.

 

פרס "עוגן הזהב" לשנת 2007 הוענק לסרט "נתיב המלונים", סרטו של הבמאי הקרואטי ברנקו שמידט. "בסרט זה משתלבים האלמנטים הקולנועיים הויזואליים והתוכניים, לכלל אמירה אמנותית בשלה, זכה וצלולה, מול מציאות חומרנית הסוגדת לכוח ולכסף", אמרו השופטים. "הבמאי ברנקו שמידט מצליח בכשרונו להפוך את זירת ההרס והחורבן – הן של הטבע והן של התרבות האנושית, כתוצאה מן המלחמה האכזרית – לכר פעולה רב יופי. הבימוי של הסרט רגיש ועדין וקושר בין ויזואליה לתוכן, תסריט אנין, משחק מעולה ונדיר בעוצמתו, אתר צילומים המאפשר ליופי לצמוח מתוך הכיעור, ופס קול מרשים בצניעותו ובטעמו הטוב". אמרו השופטים.

 

חבר השופטים מצא לנכון להעניק ציון לשבח לשני סרטים: לסרטו של הבמאי הטורקי ריאה ארדם "ימים ורוחות" ולסרט הספרדי "בדידות" של הבמאי חיימה רוזאלס.

 

פרס לבמאי חדש בחסות תא מבקרי הקולנוע הבינלאומי פיפרסקי הוענק לסרט "אופוריה" בבימוי של איוואן וירפאייב. צוות השופטים בחר בסרט פה אחד והגדיר את וירפאייב יוצר נועז המציג סרט ביכורים רב עוצמה, שלבטח נרצה לראות את סרטו הבא. 

 

עוד מפסטיבל הסרטים בחיפה:

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אולגה סיטוביצקי
ג'וליה מיה. כישרון מבטיח
צילום: אולגה סיטוביצקי
רוני ניניו.סדרה שנונה ואינטלגנטית
צילום: יוני המנחם
מפטיר. פרס לצלם שי פלג
לאתר ההטבות
מומלצים