שתף קטע נבחר

המדריך האולימפי: טקוואנדו

לא תקבלו כאן את הגרסה האולימפית של קיל ביל. בטקוואנדו, אמנות לחימה עתיקה שנכנסה לאולימפיאדה לראשונה בסידני 2000, מרביצים בג'נטלמניות

ענף הטקוואנדו הוצג לראשונה במשחקים האולימפיים ב-1988 ובסידני 2000 הוא כבר הוכר כענף רשמי. טקוואנדו הוא ענף לחימה, שאת עקבותיו אפשר לגלות בעת העתיקה, לפני למעלה מ-2000 שנה. למרות הדימוי הכסאחיסטי מדובר דווקא בספורט בעל אופי הגנתי.

 

על אף שהוא כולל מגוון של בעיטות ואגרופים, הטאקוונדו נחשב לענף "ג'נטלמני", בעל קודים חמורים של התנהגות, שאוסרים התקפות לא הוגנות או שימוש מוגבר בכוח. המנצח צריך לצבור את מספר הנקודות הרב ביותר. מתחרה שנענש שלוש פעמים מפסיד אוטומטית בקרב.


הצפון קוריאנים מדגימים טקוואנדו. שימוש מוגבר בכוח - אסור (צילום: AFP)

 

התחרויות לגברים ונשים מורכבות מארבע קטגוריות משקל שונות לכל מין. קטגוריות המשקל לגברים: מתחת ל-58 ק"ג, 58-68 ק"ג, 68-80 ק"ג, מעל 80 ק"ג. חלוקת המשקל לנשים: מתחת ל-49 ק"ג, 49-57 ק"ג, 57-67 ק"ג, מעל 67 ק"ג.

 

דרום קוריאה שולטת עדיין בטקוואנדו, אבל עם העלייה ברמת הפופולאריות של הענף גם יוון, אירן וטייוואן גרפו לא מעט מדליות בשתי האולימפיאות האחרונות (והראשונות של הענף, למעשה). הטייוואנית שי חסין צ'ן זכתה בזהב באתונה במשקל זבוב (בו הודחה מאיה ערוסי בסיבוב הפתיחה), בן ארצה מו ין צ'ו הוכתר לאלוף האולימפי במשקל המקביל בגברים.

 

מלבד טייוואן, גם דרום קוריאה וסין זכו בשתי מדליות זהב באולימפיאדה האחרונה. חאדי שאעי בונקואל הביא הרבה כבוד לטהראן, כשניצח ב-68 ק"ג (משקל קל) בגברים, סטיבן לופס גרף את המדליה השמינית והאחרונה במשחקים עבור ארצות הברית ב-80 ק"ג (בינוני).

 

הנציגה הישראלית הראשונה של הענף לאולימפיאדה היתה מאיה ערוסי, שלא הרשימה באתונה 2004. הפעם, בבייג'ינג, תקווה בת אל גטרר הצעירה להצליח יותר ואולי להעפיל לשלבים המכריעים במשחקים.

 

השתתף בהכנת הכתבה: שגיא אלבז


פורסם לראשונה 29/06/2008 18:51

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
מאיה ערוסי באתונה. היורשת - גטרר
צילום: איי אף פי
מומלצים