בניחוח קלבדוס: עוגת תפוחים ושקדים
רוני ונציה מגישה מתכון לעוגה אנגלית כפרית אופיינית - לחה, עסיסית ונודפת ארומה של ברנדי תפוחים, עם אבקת שקדים וללא קמח. העוגה מלאה בפרוסות דקות של תפוחים, מבפנים וגם מלמעלה, כקישוט


(צילום: רונן מנגן)

 

עוגת תפוחים ושקדים

המרכיבים ‭10)‬ מנות):

1/2 2 תפוחים מסוג "גרנד‭,"‬ קלופים ומגולענים

1/2 2 כפות מיץ לימון טרי

‭3/4‬ כוס

‭150)‬ גרם) סוכר חום בהיר (או "גולדן" של "סוגת")

175 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

3 ביצים, מופרדות

175 גרם שקדים טחונים דק

1 כפית אבקת אפיה

1/2 1 כפות "קלבדוס" (ברנדי תפוחים)

אבקת סוכר לקישוט

לקצפת:

1 מיכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר, מנופה

1/2 1 כפות "קלבדוס" (או ברנדי רגיל)

 

כלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית.

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים תפוח אחד לפרוסות בעובי ‭1/3‬ ס"מ (לקישוט מלמעלה) ומניחים בקערה קטנה. יוצקים 1 כף מיץ לימון מערבבים ומניחים בצד. פורסים את 1/2 1 התפוחים הנותרים לפרוסות בעובי ‭1/4‬ ס"מ ומניחים בקערה קטנה אחרת. יוצקים את מיץ הלימון שנותר, מערבבים ומפזרים מעל 1 כף מהסוכר. מערבבים שוב ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר שנותר לתערובת תפוחה ובהירה בעזרת הוו השטוח. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומקציפים לתערובת אחידה. מערבבים את אבקת השקדים עם אבקת האפייה ומוסיפים פנימה במהירות נמוכה, מערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערת מיקסר נקייה אחרת מקציפים את החלבונים במהירות בינונית לקצף רך. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתערובת החמאה בפעמיים. מוסיפים את הקלבדוס. מסננים את התפוחים הפרוסים שבקערה. מספיגים ומייבשים אותם מעט על מגבות נייר ומקפלים לתערובת העוגה. מעבירים לתבנית ומיישרים. מסננים את התפוח הפרוס לעובי ‭1/3‬ ס"מ ומסדרים בצורה חופשית בכיוונים שונים מעל לעוגה.
  5. אופים כ-80 דקות, או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי והעוגה בצבע זהוב (אם העוגה משחימה מדי, מכסים בנייר אלומיניום רופף‭.(‬ מעבירים סכין קטנה מסביב ומצננים צינון מלא בתבנית על רשת. בוזקים אבקת סוכר לקישוט מעל. מגישים בטמפרטורת החדר ואפשר להגיש חם עם קצפת בטעם קלבדוס.
  6. הקצפת:‬ בקערת מיקסר מקציפים את השמנת במהירות בינונית עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה ולבסוף מוסיפים את הקלבדוס ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בניחוח קלבדוס: עוגת תפוחים ושקדים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד