שתף קטע נבחר

סודות המטבח של צה"ל

אלוף צה"ל בבישול לא יוכל לקצור תהילה: הוא משרת ביחידה מסווגת, ואסור לחשוף אותו. את המתכון שלו, לעומת זאת, דווקא מותר

"בשלן נולד", אליפות צה"ל למפקדים בבישול, הסתיימה אתמול בבחירת כוכב אנונימי: סרן ר‭,'‬ המשרת ביחידת מודיעין מסווגת ולכן פרטיו ותמונתו נאסרו לפרסום.

 

19 קצינים, נגדים ואזרחים עובדי צה"ל הגיעו אתמול בבוקר לבית הספר ללוגיסטיקה בצריפין, הסירו את המדים, לבשו את חלוקי השף, שינסו מתניים והחלו בעבודה. נושא התחרות, הנערכת זו השנה הרביעית ברציפות על ידי אגף הלוגיסטיקה בצה"ל, היה בשר ההודו.

 

המתחרים, חובבים בלבד, הפתיעו לטוב והכינו מנות שלא היו מביישות אף מסעדת יוקרה. גם השמות שהעניקו המתחרים למנות שהכינו היו יצירתיים: "שקיעה", "עונג בין-יבשתי", "הודו טרופיקל", "פרחי סתיו", "שלווה אינדונזית" ועוד כהנה וכהנה. אחרי הצהריים הכריז קצין לוגיסטיקה ראשי, תת-אלוף יצחק בן-טוב, על הכרעת השופטים:

 

במקום השלישי - רב-סרן גלית ניסן-אלפסי ‭,(27)‬ עם חזה הודו ממולא משמשים שהושרו ביין.

 

במקום השני - סרן קרן-אור אסרף ‭,(27)‬ קצינת בריאות הנפש של חיל הנדסה קרבית, עם רביולי במילוי קרם קוקוס-דלעת, שזכתה לשם "עונג בין-יבשתי".

 

במקום הראשון זכה קצין המודיעין ר' (29) שה‬כין מנה של כיסוני הודו ממולאים שנקראת במקור "מומו", ולצורך התחרות שונה שמה ל"שלמה".

 

"אני מבשל מגיל צעיר", סיפר הזוכה המאושר. "לאהבה לבישול הגעתי בעקבות אהבתי לאוכל. בעתיד אני מקווה לפתוח מסעדה".

 

כיסוני שלמה ("מומו")

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג קמח

2 כפות אבקת אפייה

300 מ"ל מים פושרים

המילוי:

300 גרם חזה הודו קצוץ דק

2 פטריות שמפיניון גדולות קצוצות

2 פטריות יער קצוצות

חופן נענע קצוצה דק

חופן כוסברה קצוצה דק

1 כף רוטב סויה

2 כפות שמן

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

4 פרחי כרובית קצוצים

מלח

פלפל

קורט פלפל שאטה

הרוטב:

3 כפות סילאן

3 כפות רוטב סויה

1 כף מיץ לימון 

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מערבבים את רכיבי הבצק. עוטפים בניילון נצמד. לאחר מכן מרדדים את הבצק ויוצרים ממנו כיסונים.
  2. מערבבים את חומרי המילוי וממלאים.
  3. מאדים את הכיסונים במשך 15 דקות.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הכיסונים לפני הההגשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרן ר' והתמונה המנצחת
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים