שתף קטע נבחר

שביתת המורים העל-יסודיים נכנסת ליומה הרביעי

במשרד האוצר טוענים שעד כה הפסידו המורים יותר מ-30 מיליון שקלים בשל השבתת מערכת החינוך העל-יסודית. קיום הפגישה שתוכננה בין נציגי משרדי האוצר, החינוך והמורים - בספק

גם הבוקר (יום א') יישארו בבית כ-400 אלף תלמידי התיכונים וחלק מחטיבות הביניים, בעקבות המשך שביתת המורים העל-יסודיים שפרצה ביום רביעי. ביישובי עוטף עזה ושדרות ילמדו כרגיל.

 

גורם בכיר במשרד האוצר מסר ל-ynet שעד כה הפסידו המורים 24 מיליון שקלים ממשכורותיהם בשל השביתה. משרד האוצר הודיע כי לא יחזיר למורים השובתים את הכסף שהפסידו. עם הימשכות השביתה, יטפס סכום המשכורות שהפסידו המורים ללמעלה מ-30 מיליוני שקלים. 

 

במקביל, אמור להיערך היום משא ומתן בין נציגי משרדי האוצר, החינוך והמורים, אך עדיין לא ברור אם פגישה זו אכן תתקיים, שכן גורמים באוצר מביעים בימים האחרונים ספק באשר לכוונות נציגי ארגון המורים להיכנס למשא ומתן ענייני. 

 

המרכז לשלטון מקומי דיווח השבוע לשרת החינוך, יולי תמיר, כי כל יום שביתה בתיכונים עולה לרשויות סכום של 5.7 מיליון שקלים. במרכז לשלטון מקומי הבהירו כי הסכום נועד לפעילויות חלופיות לכ-120 אלף תלמידים (כרבע מהשובתים), למשך חמש שעות מדי יום.

 

נציגי השלטון המקומי אמרו לשרה כי אין בכוונתם לשבור את שביתת המורים, אך הם מתנגדים לכל פגיעה בבגרויות. הם ביקשו ממשרדי החינוך והאוצר לתקצב את הרחבת הפעילות עבור התלמידים, כשבכוונתם גם להקים עבורם מרכזי למידה.

 

 מרכז השלטון המקומי קורא לקיים משא ומתן

יושב ראש מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר, מסר בעקבות המצב: "אנו קוראים לארגון המורים והממשלה לשבת ולדון, כדי לסיים את השביתה הזו. ראשי הרשויות מאמינים שאפשר להגיע להסכמים בלי לפגוע בתיכוניסטים. תלמידי התיכון וחלק מתלמידי חטיבות הביניים למעשה עדיין לא התחילו את שנת הלימודים, ואנו כבר בחודש אוקטובר".

 

השביתה פרצה על רקע דרישת ארגון המורים העל-יסודיים לצמצם את מספר התלמידים בכיתה, דרישה לתוספת שכר, שינוי תנאי העסקת מורים ופיצוי בכל מה שקשור לעבודה עם תלמידים לקויי למידה ושעות נוספות.

 

יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז, מימש את איומו להשבית את התיכונים וחלק מחטיבות הביניים, במסגרת המאבק על הסכם עבודה מול משרד האוצר. בארגון המורים העל-יסודיים מאשימים את אנשי משרד האוצר כמי שמתעלמים כמעט לחלוטין מכל הדרישות שהציבו, אף כאלו אשר לעמדתו אינן כרוכות בהוצאות תקציביות משמעותיות.

 

ארז טוען כי מאז שנת 2001 עובדים המורים ללא הסכם שכר קיבוצי, וכי מכוח חוק ההסדרים - עד אוגוסט 2005 חל איסור על ניהול מו"מ בין מעסיקים לאיגודים מקצועיים. מאז פג תוקפו של החוק, ניסו בארגון המורים לקדם את המו"מ מול האוצר, אך הדבר לא הביא לשיפור מצבם.


פורסם לראשונה 13/10/2007 21:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלחמת התשה. ארז
צילום: דודי ועקנין
צילום: מאיר פרטוש
נשארים בבית (אילוסטרציה)
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים