שתף קטע נבחר

סלט אטריות שעועית, עוף ובוטנים

שהוא בדיוק הדבר הכיפי והטעים שמחכה במקרר עד לרגע שצריך

הסלט התאילנדי הזה הוא הדבר הקטן והמצוין שאני מכינה ביום שאחרי ארוחות גדולות, עם העוף בגריל שנשאר מאתמול. זאת אני עושה למען ישב לו במקרר, ואגש אליו בכל פעם שאתאווה אליו ואתרצה, כי אין כמוהו לזלילה (עם כל הקערה, ברור) מהסוג המרגיע במיוחד. אגב, לפעמים אני נכספת אליו ואין עוף מאתמול, ואז אני מבשלת במיוחד בשבילו חזה עוף (אל תדאגו, זה כלום, ויש מתכון, קל מאוד ליישום, בסוף מתכון הסלט).  

 

אשר לאטריות השעועית, שעליהן מבוסס הסלט: הן מגיעות ממזרח אסיה, בעלות מרקם נגיס, קלות מאוד לתפעול ואולי פגשתן אותן כבר תחת השמות אטריות זכוכית או צלופן, בשל המראה השקוף שהן מקבלות אחרי הבישול. הדבר היחיד שמבוסך בהן קצת היא העובדה שהן מגיעות בפקעת ענקית סבוכה, ולכן אני נוהגת לגזור אותן במספריים כדי להגיע לגודל הרצוי.

 

חוץ מאטריות ועוף יש כאן גם גזר, כוסברה ונענע ומלמעלה גם בוטנים מומלחים, שהופכים את כל העניין הארומטי הזה גם למאוזן ופריך.

 

המרכיבים

הרוטב

2 כפות חומץ אורז (להשיג בחנויות למוצרי מזרח אסיה, חנויות טבע ובחלק גדול מרשתות השיווק)

2 כפיות סוכר חום

1 בצל סגול, פרוס דק 

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי

אפשרות: 1 כף רוטב דגים תאילנדי

1/2 1 כפות מיץ לימון

1 כף שמן שומשום

אפשרות: 1 פלפלון צ'ילי אדום, פרוס דק

הסלט

250 גרם (1/2 חבילה) אטריות שעועית

2 גזרים

1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 כוס עלי נענע קצוצים

2/3 כוס בוטנים קלופים, קלויים ומומלחים

1 חזה עוף מבושל (ראו מתכון בהמשך) או נתחי עוף אחרים בגריל, בכמות של כ-2 כוסות, קרועים לפיסות או חתוכים לקוביות בינוניות

כמה טיפות שמן שומשום

ההכנה

1. הרוטב: מערבבים בקערה שבה מכינים את הסלט את חומץ האורז והסוכר החום, מוסיפים את הבצל, מערבבים בעדינות, מוסיפים את רוטב הצ'ילי, את רוטב הדגים (אם רוצים) את מיץ הלימון ואת שמן השומשום, ואם רוצים, גם את הפלפלון החריף. משהים כך עשר דקות לפחות (עד שעה).

2. הסלט: בינתיים, גוזרים את האטריות לגודל הרצוי, שמים בקערה ומכסים במים רותחים. משהים כ-5 דקות, עד שהן מתרככות והופכות שקופות. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים ומעבירים לקערת הסלט. מערבבים. מוסיפים את הכוסברה והנענע, את העוף ואת הגזר ומערבבים היטב בשני מזלגות (כמו שמערבבים פסטה, וביתר עדינות). זורים מלמעלה את הבוטנים ומגישים (או מאחסנים במקרר עד יממה ומתגנבים לשם מדי פעם).

 

אם אין עוף מאתמול, איך מבשלים במהירות חזה עוף לסלט?

 

שמים בסיר בינוני 1 גבעול בצל ירוק וחצי צרור פטרוזיליה או כוסברה, ואם רוצים, אפשר גם פיסת שורש ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ. מוסיפים חצי כוס יין לבן (כמו ריזלינג או סוביניון בלאן) ו-5 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 חזה עוף, חצוי לשניים. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים 2 דקות נוספות בלבד. מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשהים בסיר סגור עשר דקות. מוציאים את העוף, שהפך בינתיים ללבן אבל נשאר עסיסי. מצננים קצת וחותכים עם כיוון הסיבים לקוביות או קורעים פיסות בידיים. עכשיו אפשר להוסיף לסלט או למרקים.


השבוע במדור מיני-שף בעיתון "לאשה": צביה אזולאי מכינה ארוחה נינוחה בסגנון מרוקאי; ארוחת ערב: חזה עוף עם תפוחי אדמה ומלפפונים חמוצים; דיאטה: דג בס על סלט נבטוטים; מהיר: סלט ירקות פריך ברוטב חמוץ-מתוק; עוגת השבוע: גלילת מרנג אגוזי לוז ושוקולד, ויש עוד


בשבוע הבא: טירמיסו טעים לחלוטין, גם בגירסה לילדים (צילום: יוסי סליס)

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחכה לכם במקרר. סלט אטריות שעועית ועוף
צילום: יוסי סליס
מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: רן גולני
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף"
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים