שתף קטע נבחר

מונדיאל ראגבי: ארגנטינה זכתה בארד, הגמר בשבת

'לוס פומאס' נתנו הצגה וקינחו מונדיאל היסטורי שלהם עם 10:34 על המארחת צרפת. בשבת (21:00): הגמר הגדול בין האלופה אנגליה לדרא"פ הפייבוריטית

אי שם בתחילת ספטמבר, בערב הפתיחה החגיגי של אליפות העולם בראגבי, שלחה ארגנטינה מסר ברור עם ניצחון סנסציוני 12:17 על המארחת צרפת. חודש וחצי אחרי אותו ערב קסום של נבחרת התכלת-לבן ויממה לפני סיום האליפות, 'לוס פומאס' נתנו הצגה גדולה עוד יותר, מול אותה יריבה.

 

הפעם זה נגמר עם 10:34 חד-משמעי במשחק על המקום השלישי, שהעניק לארגנטינה מדליית ארד היסטורית בהופעתה הטובה ביותר בתולדות מונדיאלי הראגבי. המארחת, שקיוותה ללכת עד הסוף, סיימה מונדיאל די עגום מבחינתה במקום הרביעי בלבד.

 

45 יום אחרי שהשתיקה את הקהל בסטאד דה פראנס, ארגנטינה עשתה את אותו הדבר גם לאוהדי הטריקולור בפארק דה פראנס אחרי משחק אינטנסיבי ואלים במיוחד, שמהר מאוד הבהיר לכולם שהוא בעל חשיבות, למרות ששני הסגלים היו בדיכאון אחרי ההדחה בחצי הגמר.

ארגנטינה. סיימה את מונדיאל הראגבי המוצלח ביותר שלה (צילום: איי פי)

 

צרפת שלטה בדקות הפתיחה, אבל לא הצליחה לכבוש פרט לפנדל של ז'אן באפטיסט אליסאלד בדקה ה-16. ארגנטינה השיבה מיד עם פנדל של פליפה קונטפומי (3:3) וההמשך היה שייך כולו לפומאס, שהבטיחו אחרי הפסדם היחיד בטורניר, בחצי הגמר מול דרום אפריקה, כי לא יעזבו את פריז בלי חיוך (והם לא התכוונו לביקור שלהם יומיים לפני המשחק ביורודיסני).

 

טריי של קונטפומי ואחד נוסף של חליל הורידו את ארגנטינה להפסקה ביתרון 3:17, עליו שמרו בשיניים עם הגנה מדהימה, בשניות הסיום של המחצית במרחק סנטימטרים מקו השער שלהם. הצרפתים חשבו שמה שלא הולך בכוח אולי יילך באלימות, אבל לצד אזהרות של השופט למארחים על תרגילים 'לא כשרים' ואלימות מוגברת, ארגנטינה המשיכה לפגוע ברגעים הנכונים.

 

שתי הנחות כדור נוספות מעבר לקו השער הצרפתי העלו את האורחת ל-3:27 בלתי מחיק, רבע שעה לסיום. צרפת עוד הניחה טריי ניחומים, אבל ארגנטינה קינחה מונדיאל ענק שלה עם אחד נוסף ל-10:34 היסטורי שלא רק היה הניצחון השישי של הפומאס על הטריקולור בשבעת המפגשים האחרונים ביניהם, אלא גם מתנת פרידה ראויה למאמן מרסלו לופרדה, שעוזב אחרי שבע שנים בתפקיד, וללא מעט שחקנים ותיקים שסגרו קריירה מדהימה בפומאס והציבו את ארגנטינה כמעצמת ראגבי עולמית.

בראיין הבאנה. יוביל את דרום אפריקה לתואר העולמי? (צילום: איי פי)

 

עכשיו, אחרי שהאחריות לשמור על המעמד עוברת לדור הצעיר יותר, ארגנטינה תוכל לעשות זאת עם צירופה בקרוב לאחד מטורניר הראגבי הגדולים בתבל, בשנים שבין המונדיאלים – אחד מבין טורנירי שלוש או שש האומות.

 

ביום שבת (21.00, שידור ישיר בערוץ הצרפתי TV5 ובספורט 5+ לייב) אליפות העולם תגיע לסיומה עם הגמר הגדול בין אלופת העולם אנגליה, בראשותו של ג'וני ווילקינסון, לדרום אפריקה הפייבוריטית, בהנהגתו של פרנק הבאנה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארגנטינה. דורגה במקום השלישי
ארגנטינה. דורגה במקום השלישי
צילום: איי אף פי
מומלצים