שתף קטע נבחר

אצות, עצות ומתכונים מצויינים

פיליס גלזר עושה סדר בשולחן העבודה שלה, עונה על שאלות גולשים ומשיאה עצות על אצות. ויש כמובן גם מתכונים טעימים

אוקיי, אוקיי. תפסתם אותי. יצאתי לחופש לכמה ימים וכשחזרתי חיכתה לי ערימה של מיילים עם שאלות ובקשות שהתווספו ליתר השאלות והבקשות עליהן לא הספקתי לענות עדיין. אז החלטתי שהגיע הזמן ומגיע לכם לקבל כמה תשובות.

 

קודם כל, בנושא אצות, ה"ירק הימי" הכה בריא:

 

חנה שואלת: מצאתי מתכון שמצריך שלושה סוגי אצות. האחת היא אצה יבשה, "וואקמה", שאותה מצאתי, אבל את השתיים האחרות "אלריה "ו"גרצילריה", שכתוב שהן אצות טריות, אני לא מוצאת. יש לך רעיון מה לעשות?

 

פיליס עונה: אני מכינה סלטי אצות שיוצאים נהדר על בסיס "וואקמה", "ארמה" או "היז'יקי" שנמכרות יבשות. יש אנשים שמשתמשים בסלטים בדפי נורי חתוכים או קצוצים (הנורי מיוצר מהאצה "פורפירה"). את ה"וואקמה" וה"ארמה" יש להשרות לפני השימוש (את ה"וואקמה" כ-10 דקות ואת ה"ארמה" כ-20 דקות). חשוב לזכור שהאצות מתנפחות מאוד כך שרצוי לשים אותן בכלי מספיק גדול עם הרבה מים. את ההיז'יקי יש להשרות במים קרים כ-40 דקות או במים רותחים למשך קצת פחות מחצי שעה. לאחר מכן, יש לבשלן עד לריכוך (רק עד שנעים ללעוס) לפני שמשתמשים בהן. לגבי המתכון הספציפי שלך, לפעמים ניתן להשיג אצות טריות ב"מכולת הסינית". אולי אפשר לשאול במסעדות יפניות לגבי ספקים או לנסות במסעדת "סושי סמבה" ברמת החייל שמגישה אותן - אולי את יכולה לשכנע אותם למכור לך קצת. בינתיים, עד שתמצאי, הנה כמה רעיונות:

 

סלט קאפה וואקמה

סלט מלפפונים ואצות וואקמה של מסעדת "מיאקו" ברמת-גן

 

המרכיבים (4 מנות):

5 מלפפונים בינוניים

100 גרם אצות וואקמה מושרות

8 עגבניות שרי

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, חתוך לרצועות דקות מאוד

רוטב פונזו:

3/4 כוס מירין

3/4 כוס רוטב סויה

1/2 1 כפות סוכר

1/2 כף שמן שומשום כהה

רוטב קאפה:

1 גזר

1 בצל

3/4 כוס רוטב סויה

1 כוס סוכר

1/2 כוס חומץ אורז או רגיל

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את המלפפונים, מוציאים את הגרעינים ופורסים לרוחב. חוצים את עגבניות השרי.
  2. ממלאים קערה אישית עד מחציתה במלפפונים ואת החצי השני ממלאים באצות וואקמה. מניחים את העגבניות ומפזרים מעל את הג'ינג'ר הטרי.
  3. רוטב פונסו: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה עד להמסת הסוכר ויוצקים על הסלט.
  4. רוטב קאפה: את הגזר והבצל טוחנים במעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לסלט.

 

סלט היז'יקי מקרוביוטי

המרכיבים:

1/2 ראש חסה אייסברג (חסה אמריקאית)

1/2 מלפפון חתוך על אלכסון

1/2 כוס נבטי אלפלפא

2 צנוניות, פרוסות דק

1/4 כוס רוקט, גרגיר הנחלים או רשאד

1/2 בצל אדום קטן, פרוס לטבעות דקות

1 כוס אצת היז'יקי מבושלת (1/2 כוס לא מבושל)

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את האצות ושורים שעה במים קרים או ששמים בסיר עם מים כדי כיסוי ומרתיחים במשך 15-20 דקות. מסננים (אפשר לשמור את המים לבישול ירקות או מרקים) וחותכים את האצה לחתיכות בגודל 5X5 ס"מ.
  2. מסדרים בצורה נאה (לפי קבוצות וצבעים) על קערת הגשה שטוחה גדולה את כל המרכיבים מלבד ההיז'יקי. מניחים למעלה את ה"היז'יקי" ומגישים עם רוטב שמורכב ממעט שמן שומשום וחומץ אורז.

 

יהודית שואלת: אני מבקשת מתכונים ללא חלב וגבינה כי בניי אלרגיים למוצרי חלב.

 

פיליס עונה: אני בטוחה שהמתכון הזה, שפיתחתי לא מזמן, מאוד ימצא חן בעינייך – את יכולה להחליף את הברוקולי בתרד, בכרובית או באספרגוס ולהוסיף אגוזים, עשבי תיבול אחרים וכו'.

 

פשטידת ברוקולי

לפשטידה הזו שלא מכילה ביצים או מוצרי חלב אפשר להשתמש בפרחי ברוקולי טריים שאודו במעט מים מומלחים קלות, או בברוקולי קפוא, מופשר ומסונן (אין צורך לבשל). אני מורידה את הגבעולים ושומרת אותם למרק.

 

המרכיבים (4-6 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 כפיות שמן זית (לא כתית מעולה)

3/4 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר, של "אלפרו"

450 גרם טופו מוצק

1/2 כפית חרדל דיג'ון (רצוי עם גרגרים)

3/4 כפית מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

1 כוס גדושה תפרחות ברוקולי מאודים וקצוצים גס

1/2 1 כפות (או יותר לפי הטעם) בזיליקום טרי קצוץ

1 חבילה גבינת סויה בטעם מוצרלה (של "טבע-דלי"- להשיג בחנויות טבע)

1 עגבנייה פרוסה

אורגנו

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ.
  2. מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות בבחישה.
  3. יוצקים את חלב הסויה למעבד מזון ומוסיפים טופו, חרדל, מלח ואגוז מוסקט. טוחנים עד קבלת מרקם חלק (אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של חלב סויה לעזור לפעולה, אך אין להוסיף יותר מדי או שהתערובת תהיה נוזלית מדי). בוחשים פנימה את תערובת הבצל, הברוקולי והבזיליקום. מערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומשטחים בעזרת מרית או לקקן.
  5. מניחים את פרוסות גבינת הסויה למעלה ועליהן את פרוסות העגבנייה. מפזרים מעט אורגנו ומכניסים לתנור 30-40 דקות או עד שהגבינה נמסה והפשטידה זהובה. מעמידים בצד 10 דקות לפני שאוכלים. מצוין גם למחרת.

 

דלית שואלת: כשאני מכינה את המלית של ממולאים וטועמת אותה היא נהדרת אבל אחרי הבישול היא קצת דוהה ופחות טעימה - מה עושים ?

 

פיליס עונה: אולי תנסי לעשות את מה שאני עושה כשאני לא בטוחה לגבי בלילה של עוגה או עוגיות – שימי קצת מהמלית על צלחת ובשלי במיקרוגל או במחבת ותטעמי. כך תדעי מה חסר ותוכלי לתקן לפני הבישול.

 

זהו לבינתיים, אבל אני מבטיחה To catch up, בקרוב!

שבוע טוב,

פיליס

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איריס ז'ורלט
סלט אצות ומלפפונים
צילום: איריס ז'ורלט
צילום: יוסי סליס מגזין מנטה
אפשר גם בסלט. דפי נורי
צילום: יוסי סליס מגזין מנטה
מומלצים