שתף קטע נבחר

מחירי הדירות בירושלים עלו פי 5 מבת"א

בת"א נרשמו בשנתיים האחרונות עליות מחירים של 4.5% בלבד לעומת ב-20% בירושלים. עליית המחירים המשמעותית ביותר נרשמה בבנימינה - 23%

מחירי הדירות בירושלים עלו בשנתיים האחרונות בממוצע פי 5 בהשוואה לתל אביב, כך עולה מניתוח שוק כלכלי שערך מכון גיאוקרטוגרפיה בראשות ד"ר רינה דגני, מנכ"ל גיאוקרטוגרפיה, לקראת כנס הנדל"ן השנתי של המי"ל.

 

מהנתונים עולה, כי מחירה של דירה בירושלים עלה בשנתיים האחרונות ב-20% ומחיר דירה ביישובי הסביבה (מעלה אדומים, מבשרת ציון וגבעת זאב) עלה ב-15%. עליות המחירים באזור מוסברות בהיצע הנמוך ובביקוש הגובר מצד תושבי חוץ.

 

עליית המחירים המשמעותית ביותר ברחבי הארץ נרשה במושבה בנימינה - 23% כאשר גם בשהם ובבאר יעקב נרשמו עליות מחירים של 23%-20%. שכנתה של בנימינה, זכרון יעקב נהנתה מעליות מחירים של 7% בלבד, היתרון לבנימינה נובע מתחנת הרכבת שעוברת בה.

 

עוד נהנו מעליות המחירים, אשדוד ומודיעין, עם עליות של כ-16% במחירי הנדל"ן בשנתיים. העליות מוסברות בפיתוח האדיר לו זכו שתי הערים אשר רק בתקופה האחרונה מתחילות לקבל את ערכן האמיתי בשוק.  

 

בתל אביב, אומרים בגיאוקרטוגרפיה, נרשמו בשנתיים האחרונות עלויות של 4.5% בלבד. העלייה המתונה מוסברת בכך שעליות המחירים המשמעותיות בתל אביב התרחשו ככל הנראה לפני 2004. עליית מחירים מזערית, 3%-2%, נרשמה ביישובי גוש דן האחרים - ראש העין, הרצליה, גבעת שמואל, ראשון לציון ופתח תקוה.

 

ובשעה שמחירי הדירות באזור המרכז עולים, בצפון נרשמה יחידה חדש במחירי הדירות. נכסים בעכו ונהריה איבדו בממוצע 20% מערכם, בחיפה נרשמו ירידות מחירים של 5% ובטירת הכרמל ירידה של 8%. בבאר שבע, אור יהודה, הוד השרון, גדרה, הקריות ונשר ירדו מחירי הדירות בממוצע ב-4%-2%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעקב סער, לע"מ
ירושלים, עליות מחירים של 20%
צילום: יעקב סער, לע"מ
מומלצים