שתף קטע נבחר

 

צה"ל התנקש, הפלסטינים שיגרו מטח כבד

עשר רקטות שוגרו היום לעבר העיר מוכת הקסאמים, חמש מהן הערב. המטח האחרון פגע בבניין מגורים ושוגר לאחר שצה"ל התנקש בבכיר ועדות ההתנגדות העממית. ראש מועצת שער הנגב: "מקווים שהממשלה תעשה את מה שהיא צריכה - הגנה על התושבים". וברקע: בדיון ביטחוני הוחלט להתקדם בתוכנית הגבלת כניסת הסחורות לרצועה

צבע אדום מסביב לשעון: חמש רקטות קסאם שוגרו הערב (יום ג') לעבר שדרות. העיר הדרומית ידעה שקט יחסי בזמן האחרון, אולם מאז אתמול התגבר הירי. הערב פגעה אחת מחמש הרקטות בחדר מדרגות בניין מגורים וגרמה למספר נפגעי חרדה. פלוגות צלאח אל-דין, הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי, נטלו אחריות על הירי.

 

מטח חמש הרקטות מסכם יום ארוך בשדרות, שבו הושמעה שוב ושוב אזעקת "צבע אדום" בעיר. בסך הכל נורו יותר מעשר רקטות, מרביתן נחתו בשטחים פתוחים. הירי היום מתאפיין בפיזור נרחב של הרקטות. אחת מהן נחתה בסמוך למתקן אסטרטגי באזור התעשייה הדרומי של אשקלון, אחרות סמוך לקיבוצי שער הנגב ושדרות והאחרונות - בקיבוץ ובמושב בשטחי המועצה האזורית שדות נגב, לא הרחק מנתיבות.

 

מטח הקסאמים החריף מגיע על רקע התנקשות שביצע מוקדם יותר צה"ל בסגן מפקד פלוגות צלאח א-דין, הזרוע הצבאית של ועדות ההתנגדות העממית. ההתנקשות אירעה במרכז רצועת עזה ומצה"ל נמסר כי הותקף כלי רכב שבו נסע מבוקש בכיר העוסק בירי רקטות לעבר ישראל.


גופתו של חסאנאת, אחרי ההתנקשות בעזה (צילום: איי.פי)

 

דובר ועדות ההתנגדות העממית, אבו עביר, אמר ל-ynet כי חיסולו של סגן מפקד הארגון, מובארק חסאנאת, לא ימנע את המשך ההתנגדות. "גורלו של חסאנאת הוא כגורלם של יתר השהידים, בני עמנו. אנו נמשיך בהתנגדות נגד ישראל בכל מקום, כולל ביצוע פיגועים ופעולות שחסאנאת תיכנן בעצמו", אמר אבו עביר.

 

בד בבד נודע כי ישראל תחל בתהליך הדרגתי של הגבלת הכנסת סחורות, שירותים ודלקים אל רצועת עזה. בדיון ביטחוני שנערך בראשות סגן שר הביטחון, מתן וילנאי, הוחלט על התוכנית אולם טרם הוחלט מועד הוצאתה לפועל. ההחלטה תובא לאישור שר הביטחון, אהוד ברק, בהתאם להחלטת הקבינט כי רצועת עזה היא "יישות עויינת". לפי שעה מדובר בתוכנית הדרגתית שתופעל לאחר שתקבל את כל האישורים באופן איטי, תוך בחינה מדוקדקת של המשמעויות בכל הקשור לאזרחים הפלסטינים.

 

במערכת הביטחון לא רוצים לפגוע באוכלוסייה הפלסטינית אך מעוניינים ליישם את החלטת הקבינט. בהמשך ייערכו דיונים נקודתיים כיצד הגבלת כניסת סחורות ומשאבים תסייע לפגוע בשלטון החמאס, אך לא תביא לפגיעה בצרכים הומניטאריים של האוכלוסייה הפלסטינית. במערכת הביטחון מקווים גם כי כאשר התוכנית תצא לפועל, יעורר הדבר לחץ בקרב האוכלוסייה הפלסטינית שיופנה לכיוון החמאס ויערער את שלטונם.

 

ומה עם המיגון?

ב"מטה לביטחון שדרות", התארגנות תושבים בראשותו של אלון דוידי, אמרו

בעקבות הירי: "אנו מחזקים את ידי הממשלה על הפעילות הצבאית בעזה וקוראים לה להמשיך קדימה במאבק המוסרי נגד טרור הטילים מרצועת עזה".

  

השבוע גם נפתחו הלימודים במכללת ספיר שבשער הנגב. לדברי ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, מספר התלמידים רק עולה בהתמדה במקום.

 

עם זאת סיפר כי "אתמול ביקר פה באזור מנכ"ל ראש הממשלה, רענן דינור. העלינו בפניו את בעיית מיגון בתי התושבים בשדרות ועוטף עזה. הוא הבטיח לנו שבנובמבר העניין הזה יועלה לטיפול הממשלה. אבל ראש הממשלה הבטיח לנו כבר לפני תשעה חודשים שהעניין הזה יטופל ויתוקצב, ולצערנו זה לא קרה. אנו מקווים שהממשלה תעשה את מה שהיא צריכה לעשות - הגנה על התושבים. כי הרי מה שלא יעשו בטוב יצטרכו לעשות ברע בסופו של דבר. יפה שעה אחת קודם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטח כבד - ונפגעי חרדה
צילום: צפריר אביוב
קסאם בשדרות. ארכיון
צילום: רפי בביאן, קב"ט מועצה אזורית שדות נגב
מומלצים