שתף קטע נבחר

עקב השביתה: עלייה של 30% בפניות לער"ן

מאז החלה שביתת המורים נאלצים בני הנוער להישאר בבית חסרי מעש. הם רבים יותר עם ההורים ומקנאים בחבריהם בעלי האמצעים שיוצאים לראות עולם. יו"ר "יד ביד": השביתה מיותרת ופוגעת בנוער

איך משפיעה שביתה ממושכת על נפשם של בני הנוער? כשבועיים חלפו מאז החלה שביתת ארגון המורים העל-יסודיים, ולפי שעה אין כל פתרון באופק. למרות יוזמות מקומיות של רשויות ועיריות שונות, בני הנוער נותרים בדרך כלל בבית, חסרי מעש. מנתונים שהגיעו לידי ynet עולה כי בעשרת הימים הראשונים לשביתה התקבלו בער"ן (עזרה ראשונה נפשית) 274 פניות של בני נוער בגילאי 13-17, 30% יותר מבעשרת הימים שלפניה.

 

רוב בני הנוער שפונים לער"ן מעדיפים לעשות זאת באמצעות צ'אט. מנכ"ל ער"ן, צילה נוימן, אמרה ל-ynet כי "מזועזעת מהממצאים" וכי היא מזמינה את כל בני הנוער שחשים מצוקה להמשיך ולפנות אליהם.

 

בין היתר, מתקבלות פניות של בני נוער שנאלצים להישאר מתוסכלים בבית בעוד חבריהם בעלי האמצעים יוצאים לטייל. "כשלנוער יש זמן, פתאום מתחדדים ומתגלים גם הפערים בין אלו שיש להם כסף לבין מי שאין לו, משום שבבית הספר כולם שווים. כך נולדים קונפליקטים בקרב בני נוער" אמרה נוימן.

 

מנהל מחלקת המחקר בער"ן,יצחק גלעד, הסביר בשיחה עם ynet כי כאשר בני נוער נשארים בבית מצוקותיהם עולות אל פני השטח. לדבריו, ישנן כמה סוגיות שבני נוער מעלים בשיחות עם יועצים: בולטים במיוחד קונפליקטים מול ההורים - בשל הימצאותם של הילדים בבית מתעוררים בקלות יתהר חיכוכים ומריבות עם ההורים.

 

גם באגודת "יד ביד" מסתמנת על עלייה של-25% בפניות בני נוער לקווי הטלפון של התמיכה

 הנפשית, הפועלים בארגון במסגרת פרויקט "אוזן קשבת". יו"ר הארגון, שלי חושן, אמרה ל-ynet כי מאז שהחלה השביתה עלה מספר הפניות בקרב בני נוער בגילאי 16-18.

 

חושן מצביעה אף היא על כך שהנוער מדווח על מריבות עם ההורים וחברים בגלל השעמום. "השביתה הייתה מיותרת כי היה ניתן להגיע לאותם הסדרים מבלי לפגוע בילדים ובבני הנוער", היא אומרת, "למרות שבשיחות בני נוער טוענים שהמורים צודקים, בסופו של דבר זה פוגע בהם".

 

ומה בגזרת המשא ומתן? לפי שעה, הקפאון והנתק בין המורים למשרדי החינוך והאוצר נמשכים. המחווה היחידה בין הצדדים היתה היענות המורים לבקשת שרת החינוך, יולי תמיר, לאפשר קיום טקסים לזכר רבין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פונים יותר לקווי הסיוע. אילוסטרציה
צילום: דלית שחם
מומלצים