שגריר אש"ף בפולין ביקר באושוויץ
השגריר, חאלד סופאן, ביקר במחנה ההשמדה עם שגריר ישראל בפולין, דוד פלג. הוא סיפר שבא להביע הזדהות עם סבלו של העם היהודי בשואה
ביום ראשון ביקר אורח נדיר במחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו בפולין - שגריר אש"ף בפולין, חאלד סופאן. סופאן ביקר במחנה אושוויץ בלוויית שגריר ישראל בפולין, דוד פלג. במהלך הביקור, שנמשך כשעתיים וחצי, העיד השגריר הפלסטיני שקרא ספרים רבים על השואה, ואף ראה את הסרט "הפסנתרן" שלוש פעמים. לדבריו, רק כשמבקרים באושוויץ מבינים את מימדי השואה.
סופאן, שקודם לכן שימש כשגריר אש"ף בהונגריה, ויצר קשרי ידידות עם שגרירי ישראל שם, התעניין בהסברים ששמע במקום, ושאל שאלות רבות ובכלל זה על היחס למבקרים המוסלמים במקום. זאת במיוחד לאחר ששמע ששגרירת פקיסטן בפולין כבר ביקרה במקום, וכי בסוף החודש צפוי ביקור נוסף של קבוצת קציני צבא פקיסטניים.
השגריר סופאן התרשם ממספר קבוצות הנוער הישראליות המבקרות באושוויץ, ובכלל זה התרשם מהטקס שנערך ליד האנדרטה בבירקנאו, בהשתתפות מאות בני נוער, שנשאו את דגל ישראל. באותו הטקס נשא השגריר פלג דברים, ואף הציג את השגריר סופאן. בסיום הביקור חתם סופאן בספר האורחים. בראיון שהעניק אחר-כך לסוכנות הידיעות AP, העיד שהוא בא להביע הזדהות עם סבלו של העם היהודי במלחמת העולם השנייה, ואת הסולידריות שלו עם הקורבנות.