שתף קטע נבחר

עבר בטרומית: ספקיות האינטרנט יחויבו להציע סינון תכנים

על פי הצעה שעברה בקריאה טרומית, נציגי ספקיות האינטרנט יחויבו להודיע ללקוחות על אפשרות להתקין אמצעי סינון. האם מדובר בהצעת חוק חלופית לזו לחוק הצנזורה של ש"ס?

ספקיות אינטרנט יחויבו ליידע את הלקוחות על קיום אתרים פוגענים ועל סכנות לקטינים באינטרנט, וכן ליידע את הלקוחות על דבר קיומם של אמצעי סינון טכנולוגים. כך קובע התיקון לחוק התקשורת של חבר הכנסת אלכס מילר (ישראל ביתנו), אשר אושר בקריאה טרומית ביום ד'.

 

ההצעה,"יידוע לקוחות בדבר אתרים פוגעניים במרשתת ואפשרויות ההגנה מפניהם" אושרה ברוב של 22 תומכים ללא מתנגדים, והועברה לדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת.

 

"לספקיות האינטרנט יש פתרון (לחשיפה של קטנים לאתרים הפוגעניים - א.ק.) בדמות תוכנות הסינון שהן משווקות. רוב ההורים אינם מודעים לפתרונות אלה", אמר ח"כ מילר כאשר הציג את הצעת החוק במליאה.

 

ספקיות האינטנרט חויבו לשלוח עלוני מידע המיידעים את הלקוחות בדבר סכנות האינטרנט כבר ב-2004, על ידי אהוד אולמרט, ששימש אז שר התקשורת. מילר אמר ל-ynet כי ההודעות הללו נשלחות באמצעות הדואר האלקטרוני למנויים בתיבה שנפתחת על ידי הספקית, אולם רוב הלקוחות אינם מודעים כלל לעובדה כי נפתחה להם תיבה חדשה, ואינם מתמצאים מספיק באינטרנט בשביל לדעת לקרוא את ההודעות.

 

ח"כ מילר מציע בחוק שנוסף על משלוח בדואר האלקטרוני, נציגי השירות של ספקיות האינטרנט יהיו חייבים למסור את המידע בטלפון, הוא יצויין בחוזה ההתקשרות שנותנת הספקית ללקוח, והוא יתפרסם באתרי הספקיות.

 

חלופה ל-892?

הצעתו של מילר מסתפקת ביידוע הלקוחות ואינה מחייבת את הספקיות לתת את השירות ללקוחות חינם או לספקו לכל לקוח שלא ציין אם ברצונו זו, כפי שקובעת הצעת חוק נוספת שעוסקת בנושא, הצעת חוק להגבלת גישה לאתרי אינטרנט למבוגרים (892) של אמנון כהן מש"ס ומשרד התקשורת.

 

בנוסח האחרון שאישרה ועדת השרים לחקיקה של הצעה 892, יחויבו ספקיות אינטרנט לשאול כל מנוי חדש אם ברצונו בסינון תכנים בלתי הולמים לקטינים ולספק את השירות גם לגולשים שלא מסרו תשובה. נציגי החברות יפנו תוך 60 יום מרגע כניסת החוק לתוקף לכל המנויים הקיימים ויציעו להם את שירותי הסינון. כמו כן, יחויבו הספקיות לספק את השירות חינם לגולשים, זאת במקום לגבות 10 שקלים לחודש מכל מנוי.

 

מילר: מתנגד לכפייה של סינון

מילר מביע התנגדות לנוסח הנוכחי של ההצעה של ש"ס ומציע כי כל הורה ייהנה מאפשרות הבחירה. "לאחר שיידעו מהן האפשרויות, ההורים זכאים לבחור". לדבריו, "נדרשת עוד עבודה רבה על ההצעה של ש"ס. אני לא בטוח שהממשלה צריכה להיכנס לכל מחשב אישי ולהפעיל תוכנה כזאת או אחרת. זו אמורה להיות בחירה חופשית של אזרח".

 

מילר לא פוסל, עם זאת, לאחד את ההצעות לכדי חוק אחד במהלך הדיונים בוועדות. "צריך לשבת ולחשוב אם הצעת החוק של ש"ס אפשרית ליישום ואם ההצעה שלי הגיונית ופותרת את הבעיה. בוודאי יחלוף זמן בטרם נמצאת את הנוסחה שתאפשר להגן על הילדים", הוא אמר.

 

ח"כ נסים זאב, מש"ס הצביע בעד הצעתו של מילר, אך לדבריו, הוא עדיין תומך בהצעה המחמירה יותר של ש"ס. "זו תתרום לסינון של 60 אחוז מהתכנים, והשנייה תסנן ב-70 אחוז", אומר ח"כ זאב, "אני לא רואה סתירה ביניהן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל הורה יוכל לבחור
צילום: index open
מומלצים