שתף קטע נבחר

הזוכים הגדולים בתחרות צילומי הטבע בבריטניה

מפגש קרוב עם דוב חום בנהר ברוסיה, עמלץ לבן מזנק לעבר טרף בדרום אפריקה וקופי סנאי משחקים בקוסטה ריקה הם רק חלק מרבבות הצילומים שהגיעו השנה לתחרות צילומי הטבע העולמית שהתקיימה בסוף השבוע האחרון בלונדון. ynet מעניק לכם הצצה לצילומים נבחרים ולסיפורים המרתקים של הצלמים

32 אלף תמונות הוגשו השנה לעיונה של ועדת השופטים בתחרות הבינלאומית לבחירת "צלם הטבע לשנת 2007" בבריטניה. אלפי צלמי טבע, מקצוענים וחובבנים כאחד, מ-78 מדינות ברחבי העולם, תיעדו בעלי חיים בשנה האחרונה וקיוו להגיע לשלבים הגבוהים בתחרות. בסוף השבוע האחרון הוכרזו בלונדון הזוכים המאושרים.

 

הפרויקט המשותף של מוזיאון הטבע בלונדון ומגזין הטבע של ה-BBC זוכה לפופולריות עצומה בשנים האחרונות, ומושך לא רק צלמים אלא גם מבקרים רבים המגיעים לצפות בתערוכה במוזיאון הטבע בלונדון. התערוכה תהיה פתוחה לציבור עד השנה הבאה.

 


 


 
  • הזוכה בקטגורית פורטרט בעלי חיים - סרגיי גורשקוב, רוסיה

 

גורשקוב הגיע לתעד את דגי הסלמון משריצים בנהר דרומית לקמצ'טקה, מזרח רוסיה. הצלם היה היה כה שקוע בתיעוד כמות הדגים העצומה בנהר ולא הבחין בדוב החום הזועם, רק כאשר עלה מעל פני המים. "זה היה הלם איום לראות את הפנים העצומות שלו בוהות בי ממרחק של מטר בלבד", סיפר בתיאור שצירף לתמונתו. למרות ההלם, הוא היה מספיק אמיץ וזריז לתעד את הצייד הגדול מולו ולהימלט מהמקום ללא פגע.

הדובים החומים נפוצים בעיקר בצפון אמריקה ורוסיה, אך בעבר חיו גם בצפון אפריקה ומקסיקו. הרג מאסיבי של דובים והרס אזורי המחייה העיקריים שלהם, הפכו אותם לפגיעים במיוחד. למרות שהדובים החומים נוטים להימנע מקירבה לבני אדם, הם עלולים להפוך לאגרסיבים במיוחד במידה ועליהם להגן על גוריהם או להיאבק על פגרי בעלי חיים.  

 


  


 
  • הזוכה בקטגוריה הכללית - בן אוסבורן, בריטניה
 
הסצינה הפראית צולמה בפארק הלאומי צ'ובי בבוטצואנה. אוסבורן שהה במקום כשלושה שבועות, במהלכם השתמש ברכבו כמסתור ותיעד בעלי חיים המגיעים להרוות את צמאונם במקורות המים. הצילום שבוצע בשעת בוקר מוקדמת, אף סיכן את הצלם מאחר שהוא נאלץ לשהות בתוך בור מלא במים ובוץ, בדיוק כשפיל גדול הגיע לביקור קולני במקום. הפיל התיז על עצמו כמויות גדולות של מים עכורים עד שהמשיך בדרכו.
 
"אני אוהב את האנרגיה בתמונה הזו", סיפר אוסבורן. "למעשה, היא נוגעת יותר במימד הפיזי מאשר הביולוגי, כשמגוון סוגי התאורה, הטקסטורות, המסה, הכוח, המהירות והתאוצה, התערבבו ונלכדו יחד באותו רגע דרמטי - מה גם שזה נראה כמו כיף גדול".
 


  


 
  • הזוכה בקטגורית "התנהגות ציפורים" - לואיס מארי-פראו, צרפת

 

מארי-פראו בילתה בשדה פתוח, צפונית לקוויבק, קנדה בטמפרטורה של מינוס 15 מעלות במשך ימים רבים. המטרה: תיעוד של לילית שלג. "באותו יום, השמש החלה לשקוע ובדיוק ברגע הזה לילית השלג החלה בהמראתה", סיפרה הצלמת. "הקסם נמשך למספר שניות, אבל הרגשות היו אינטנסיביים ביותר". לילות השלג נחשבות למין הצפוני ביותר בעולם ולמרות שהן שוכנות עצים, הן נוטות גם לקנן בכוכים על פני האדמה. מדי חורף ליליות השלג עוזבות את האזור הארקטי בצפון קנדה ומדרימות לעבר קוויבק לקינון וחיפוש אחר מזון. למינגים נחשבים למזון האהוב עליהן במיוחד.

  


 

 
 
  • הזוכה בקטגורית "התנהגות בעלי חיים" - עמוס נחום
 
נחום, ישראלי לשעבר המתגורר בארה"ב ומתמחה בצילום בעלי חיים גדולים בים וביבשה, בילה שנתיים מתישות בחיפושים אחר הצילום המושלם של עמלץ לבן גדול בדרום אפריקה. לבסוף הוא הצליח לתעד את טורף העל העצום משגר את עצמו כמעין טורפדו לעבר פיתיון דמה בדמות של כלב ים.
 


 


 

  • הזוכה בקטגורית צילום טבע אורבני - דני גרין, בריטניה
 
נברן מים תועד בתעלה נטושה בדרבישייר, ולדברי הצלם הוא ניסה במשך שנתיים לצלם את המכרסם בתעלה. "ידעתי שאם באותו יום הגשם לא ירד, צינורי הניקוז יהיו חשופים ונגישים. ניסיתי כל כך הרבה פעמים לצלם תמונה בה הנברן יושב לו בנחת בקצה של אחד הצינורות, ולבסוף הצלחתי במשימה". 
 

אוכלוסיית נברני המים סובלת מצניחה דרמטית במספרה באנגליה ב-25 השנים האחרונות, בעיקר כתוצאה מאובדן אזורי מחייה ומזיהום. תעלות המים בשטחים העירוניים, וביצות בשטחים פתוחים, מהווים את מעוזם האחרון של המכרסמים. המזון החביב עליהם במיוחד הוא עלים ירוקים של צמחים, והם בעלי כושר שחייה וצלילה מצויינים.

 


  


 
  • הזוכה בקטגורית "טבע בשחור לבן" – תומס פ. פסצ'אק, דרום אפריקה
 
פסצ'אק, אחד מצלמי הכרישים הנודעים בעולם, בחר לצלם את כריש שחור-קצוות דווקא בשעות הבוקר המוקדמות. "זהו הזמן היחיד בו גלי האוקינוס שקטים דיים בסמוך לחוף, ומאפשרים צילום משולב", הוא סיפר. "כרישים אינם יכולים לשיר, לנבוח או לנהום והם מתקשרים בעיקר בשפת גוף. לפעירת הלסת שלהם תפקיד חשוב באוצר המילים של הכריש ובמקרה הנוכחי, זה הוסיף קורטוב של פראיות לתמונה, שבמקרים אחרים היתה יוצאת רגועה ושלווה".
 
כרישים שחורי קצוות ניצודים בשנים האחרונות בכמויות עצומות על ידי דייגים חובבים, ויש להם תפקיד חשוב ביותר להמשך קיומה של תעשיית התיירות התת-ימית.
 


 


 
  • הזוכה בקטגורית "צלמי הטבע הצעירים" - פטריק קורנינג, בריטניה.
 
קורנינג בן ה-11, בילה עם הוריו בחופשה בקוסטה ריקה וגילה כי המקום המושלם לתעד את הטבע המקומי הוא דווקא דרך המרפסת. שלושה קופי סנאי בילו על עצי הפירות בסמוך למרפסת הדירה בה שהתה המשפחה, ושיחקו זה עם זה. "אני חושב שזה חמוד איך שהקופים מושכים זה לזה באוזן. אני זוכר שחשבתי באותו הרגע על הקופים והתפללתי שלא יזוזו", סיפר קורנינג.
 


 

 
 
  • הזוכה בקטגורית "התנהגות בעלי חיים (יונקים)" - אנופ שאה, בריטניה

 

שאה הצליח להתכונן היטב לקראת הצילום, בעיקר בזכות העובדה שהוא הבין את אופי ההתנהגות של הזברות בסרנגטי באפריקה. מצלמה המופעלת באמצעות שלט רחוק הוצבה בסמוך למקווה מים בו נוהגות הזברות לשתות. כששאה שם לב כי עדר זברות החל לנוס בבהלה לעבר מקור המים, הוא חשש כי בעלי החיים יבחינו כי משהו השתנה במקום, נטש את המצלמה וברח במהירות למקום מסתור.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמלץ מזנק לעבר הטרף
צילום: Amos Nachoum
נברן מים בתעלה
צילום: Danny Green
לילית שלג ממריאה
צילום: Louis Marie Preau
מומלצים