שתף קטע נבחר

סקירה: מחשב נייד למולטימדיה Acer Aspire 5920G

ה-Aspire 5920 הוא מחשב מולטימדיה מצויד היטב, אך קצת מגושם וכבד. האם הוא יכול לספק גיימרים ומשתמשים כבדים? בדקנו

חברת Acer, אשר בלעה לאחרונה את יצרנית המחשבים Gateway, החלה לשווק בישראל מחשבים מבוססי פלטפורמת Centrino Duo החדשה. במסגרת זאת, היא מציעה את ה-Aspire 5920, מחשב בקטגוריית הביניים מבחינת משקלו (שלושה קילוגרם) אך הוא עמוס לעייפה ביכולות מולטימדיה ויכול להתאים כתחליף למחשב ביתי, אם כי מחירו אינו זול.

 

 

עיצוב וממשק

מבחינה חיצונית, ה-Aspire הוא מחשב נאה. Acer מתגאים כי העיצוב שלו נעשה בידי מחלקת העיצוב של BMW, המכסה שלו מעוצב בשחור-פסנתר מבריק האופנתי מאוד לאחרונה, בעיצוב ש-Acer מכנים Gem – אבן-חן. יחד עם זאת, טביעות אצבעות ו"מריחות" אקראיות של לכלוך יראו היטב על המכסה - בדיוק כמו ב-BMW.

 

לגבי העיצוב הפנימי, הדעות במערכת היו חלוקות. משטחים רחבים בלבן-אפרפר , עם כפתורים המוארים בכחול, שגם הם נעשו אופנתיים. את כפתור ההפעלה הממוקם במרכז הבסיס, מעטרת טבעת תאורה כחולה. יש מי שאהב את העיצוב הזה, אבל לדעתי, העיצוב הזה משעמם ומכוער. ל-Aspire יש בסיס גדול ורחב, ובאופן כללי הוא משדר רושם מגושם, ולא נוח לעבוד איתו על הברכיים (אם מתעלמים מהשפעת החום על ענייני פוריות).

 

המסך הוא מסך 15.4 אינץ' בטכנולוגיית  CrystalBrite ומהירות תגובה של שמונה מילישניות, שסבל מהשתקפויות קצת פחות מהרגיל. מבחינת הממשק, המקלדת מעט צפופה בשל ריבוי כפתורים נוספים, אבל נוחה בסך הכל. ל-5920 יש משטח מגע גדול למדי, ושלושה כפתורים במקום שניים.

 

כפתורי הקיצור כוללים כפתורים לשליטה במדיה (למעשה ערכה כפולה, אם כוללים את הכפתורים שפועלים בשילוב Fn) ולגישה מהירה למרכז המדיה, כפתורי קיצור לדואר אלקטרוני, דפדפן וכפתור קיצור לערכת התוכנות של אייסר,

Empowering Technology.

 

שני כפתורי הקיצור השימושיים ביותר בעינינו ושאנו מקווים לראות במחשבים נוספים (כמו אצל טושיבה, למשל), הם כפתורי הפעלה נפרדים ל-Wi-Fi ול-Bluetooth. הכפתורים הנפרדים מאפשרים לנהל את יכולות האלחוט בצורה נוחה, ולחסוך בצריכת סוללה.

 

חיבורים

ה-Aspire תוכנן כמכונת מולטימדיה, וככזה הוא מגיע עם כל התקן אפשרי כמעט: הוא מצויד במצלמה מובנית של 1.3 מגהפיקסל עם זווית רחבה, ושני מיקרופוני שטח סטראופוניים - דבר שמתחיל לצבור תאוצה במחשבים ניידים, מערכת רמקולים הכוללת גם סאבוופר ותמיכה בצליל סראונד וירטואלי. וכל חיבור נפוץ: Firewire, HDMI, S-Video, יציאת סאונד דיגיטלית, ארבע כניסות USB, קורא כרטיסים ועינית אינפרה אדום.

 

יחד עם זאת, הופתענו שלא למצוא בחריץ ההרחבה שלט רחוק, שכבר הפך לסטנדרט במחשבים שכאלה. נקודה חלשה: אחת מכניסות ה-USB ממוקמת קרוב מדי לכונן ה-DVD. חיבור של Disk on Key גדול מידות עשוי לחסום את הכונן בפתיחתו.

 

חומרה ותוכנה

התצורה של ה-5920 היא חזקה ונועדה לתמוך ביישומי מולטימדיה כבדים כמו משחקים, עריכת וידאו והקרנת וידאו באבחנה גבוהה (HD). הכונן הקשיח הוא בגודל 200 גיגהבייט, המעבד הוא Core 2 Duo מדגם T7300 שני גיגההרץ, שנתמך בזיכרון של שני גיגהבייט, וכרטיס גרפי חזק מאוד בשביל מחשב נייד ובכלל - GEFORCE 8600 GT עם זיכרון של 256 מגהבייט, שעושה שימוש בזכרונות TurboCache שנועדו להפחית את העומס הכללי על המערכת. בפועל, לא חשנו בהבדל.

 

מערכת ההפעלה המשולבת במחשב היא Vista Home Premium, ולשם שינוי, היא מתאימה לו כמו כפפה ליד - ולא גורמת לו לקרטע כמו מחשבים אחרים שראינו ש"זכו" ב-Vista, אבל ללא תמיכה של חומרה מתאימה. ציון ה-User Experience שלו מרקיע שחקים: 4.7 מתוך 5. ציוני המעבד והזיכרון הם 4.9 ו-4.8 בהתאמה, הדיסק זכה לציון של 4.7 וה-Geforce מביא את מדד ביצועי התלת ממד אל מעבר לסקאלה – 5.3.

 

אי אפשר שלא לומר מילה על חבילת התוכנות העשירה שכלולה במחשב הזה. חוץ מהתוכנות הסטנדרטיות שכבר ראינו לא פעם, Acer כללו כאן גם תוכנת Media Center ייחודית משלהם (פחות מוצלחת לטעמי מה-Media Center הרגיל), תוכנת ניהול ריבוי מסכים, ועידת וידאו, עריכת סרטים ותוכנת הצפנה לקבצים ולכוננים - מאוד שימושי בכלל, ובמחשבים ניידים בפרט. עוד הם הוסיפו תוכנה המתחברת אלחוטית לטלפון ה-VoIP מתוצרתם.

 

מולטימדיה וקישוריות

בכל מה שקשור לקישוריות, המחשב הזה עושה עבודה לא רעה בכלל. הצלחנו לחבר אליו בקלילות התקני Bluetooth שונים ולתקשר עמם - אם כי עם אוזנייה מדגם H500 של מטורולה, נתקלנו באנומליות מסויימות - האוזנייה פעלה רק בחלק מהזמן, והצלחנו להשתמש בה רק לשיחות וידאו, אבל לא כאוזנייה להאזנה למוזיקה, על אף שהאפשרות הוגדרה.

 

חיבור ה-Wi-Fi של ה-Acer היה מוצלח, ובזכות טכנולוגיה שהם מכנים Signal Up הצלחנו לקלוט רשתות מרוחקות למדי. יחד עם זאת, תוכנת הניהול שלהם קצת מסורבלת לעומת אחרות שראינו.

 

ביצועי המולטימדיה שלו סבירים עד מוצלחים. הקרנת הווידאו שלו חלקה, וגם הביצועים שלו ביישומי מולטימדיה טובים: המחשב שימש במשך סוף שבוע אחד לעריכת וידאו, והעורך (הידוע גם כמישל דור) היה מרוצה. את התמיכה ב-DirectX 10 לא ניסינו, אבל משחקים פעלו היטב, למעט קריסה אחת לא מוסברת. ה-Aspire גם זוכה לציונים טובים במבחן 3DMark 06 - מעל ל-3,000 נקודות. גם הצליל שהמחשב הזה מפיק בהחלט מספק - יחסית למחשב נייד.

 

חיי סוללה

תוכנת ניהול צריכת האנרגיה של Acer מרשימה מבחינה גרפית, ודוברת עברית. ההגדרות המתקדמות מאפשרות שליטה מאוד מדוקדקת בצרכני החשמל העיקריים – מעבד, כרטיס גרפי ורמת הבהירות של המסך. הביצועים בפועל היו סבירים: במצב "מאוזן", הסוללה סיפקה כארבע שעות עבודה ואילו במצב "ביצועים", אשר זולל אנרגיה, שעתיים וחצי.

 

סיכום

ה-Aspire 5920 הוא מחשב חזק יחסית, שיספק גיימרים וכל מי שעובד עם תוכנות הדורשות עוצמת חישוביות גבוהה – החל מתוכנות שרטוט, דרך תלת ממד ועד כאמור, עריכת וידאו. אך לרועץ עומד ל-Aspire המוניטין החלש יחסית בתחום של Acer בישראל. בסכום זהה, ניתן לרכוש מחשבים המספקים יכולת לא פחותה – אבל קלים וניידים, כמו ה-Dell XPS 1330.

 

בקטגוריית מחשבי הביניים היכולים גם לשמש כמחשב ביתי, המקבילים לו במשקל ובביצועים, עולים פחות (דוגמת ה-DV6282 של HP, למשל) – מה שמציב את ה-Acer בעמדת נחיתות מסויימת. מצד שני, ל-Aspire 5920 יש ערך מוסף גבוה מאוד, בזכות ערכת תוכנות עשירה מאוד וכמה יכולות ייחודיות, כמו סאבוופר מובנה, יציאת HDMI שעוד לא נפוצה בניידים, ויכולת מובנית להצפין קבצים וספריות. מי שהערך המוסף הזה מדבר אליו ומוכן לשלם יותר תמורתו, בהחלט יכול לשקול את ה-5920 כמחשב נייד כבד משהו, או תחליף טוב למחשב ביתי עוצמתי.

 

Acer Aspire 5920G

ציון:

 

מחיר: 8,500 ש"ח. להשוואת מחירים.

 

יתרונות: ביצועים, חבילת תוכנות עשירה, מגוון חיבורים

 

חסרונות: כבד, מגושם, יקר

 

שורה תחתונה: לגיימרים וחובבי מדיה שאוהבים מחשבים נוצצים

 

מפרט טכני

  • מעבד: Intel Core 2 Duo 2 Ghz    
  • ערכת שבבים: Mobile Intel® PM965 Express Chipset
  • זיכרון RAM: שני גיגהבייט, DDR2 במהירות 800 מה"צ
  • כונן קשיח:  200  גיגהבייט, 5400 סל"ד Storage
  • כונן אופטי: DVD-Super Multi Double Layer drive   
  • מסך: 15.4 אינץ', LCD, מהירות תגובה 8ms
  • כרטיס גרפי: NVIDIA® GeForce 8600M GT
  • צליל:  שני רמקולים סטראופוניים, רמקול סאבוופר, תומכי תקן Dolby Home Theater
  • מצלמה: 1.3 מגהפיקסל
  • ממשקים: USBx4, HDMI,VGA,ExpressCard,S-Video,IR,Firewire,RJ-11,RJ-45,SPDIF, כניסת מיקרופון, כניסת מקור חיצוני
  • קורא כרטיסים: 5 ב-1
  • מקור כוח: סוללת ליתיום-יון, 6 תאים, 44 וואט
  • מידות: 364 על 270 על 30.8 מ"מ 
  • משקל: 3 ק"ג

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

סקירות נוספות:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים