שתף קטע נבחר

המדינה לבית הדין: הורה למורים ללמד לבגרות

אחרי שנואשו מהמשא ומתן פונים משרדי האוצר והחינוך למוצא האחרון ומבקשים מבית הדין הארצי לעבודה: הורה למורים לשוב וללמד לבגרות. "נהגנו באיפוק ובריסון", כותבת המדינה. "אך ארגון המורים לא תרם את חלקו". לפי שעה, לא ביקשה המדינה צו גורף שיורה לכל המורים לשוב וללמד. שר האוצר: מצאנו עצמנו באבסורד בלתי נתפס. רן ארז: הוציאו צווים כגנבים בלילה

המשא ומתן הגיע למבוי סתום, המורים דחו את הצעות הפשרה, ואפילו המגשר התייאש. כעת, ביום ה-20 לשביתת המורים, פונה המדינה למוצא האחרון - ומבקשת צווי מניעה שיחייבו את המורים ללמד לבחינות הבגרות שיחלו בינואר הקרוב. הלילה (יום ה') פנו משרדי החינוך והאוצר יחד עם מרכז השלטון המקומי לבית הדין הארצי לעבודה, בבקשה למתן צווי מניעה למורים חברי ארגון המורים העל-יסודיים. בית הדין קבע כי תגובת ארגון המורים תוגש לו עד ליום ראשון.

  

 

"נציגי המדינה נהגו באיפוק וריסון בהתנהלותם אל מול ארגון המורים, תוך שהם משקיעים ממיטב מרצם על מנת לקדם את המשא ומתן על פי המתווה המשתנה שמציג ארגון המורים מעת לעת", כותבת המדינה לבית המשפט. "אך ארגון המורים לא תרם את חלקו ואף מעבר לכך". על פי הבקשה, נזקי השביתה הכללית הנוכחית אשר פרצה ב-10 באוקטובר, היו משמעותיים כבר מיומה הראשון של השביתה, בפרט לנוכח העובדה שתלמידי התיכון הפסידו בשנה הקודמת כ-525 אלף שעות לימוד.  

 

במקביל ביקשה המדינה גם צו מניעה שיחייב את קיום הלימודים הסדירים בפנימיות לנוער בסיכון. "נכון להיום, תלמידי הפנימיות עדיין נמצאים בפנימיות ולא שוחררו לבתיהם. הם מופעלים ומושגחים על-ידי המדריכים בפנימיות, במסגרות החינוך הבלתי הפורמלי הקיימות בפנימיות והמיועדות, בימים כתיקונם, לשעות שלאחר תום הלימודים. מצב זה אינו יכול להתקיים לאורך הזמן, בודאי לא מעבר לחודש ימים", כתבה המדינה - בטענה כי השלכותיו עלולות להיות חמורות.

 

שר האוצר, רוני בר-און, אמר הבוקר בהקשר הזה כי "בפעם הראשונה בתולדות ממשלות ישראל הוקצה סכום של למעלה מעשרה מיליארד שקל להשקעה בחינוך לתוכנית של מספר שנים. והנה אנחנו מוצאים את עצמנו באבסורד שכמעט בלתי נתפס". על דבריו של יו"ר ארגון המורים, רן ארז, לפיהם בר-און הבטיח תוספת של אחוז וחצי בלבד אמר השר: "אלו דברי הבל". 

 

מנגד, באירוע מחאה של המורים בחוף הים בתל אביב אמר יו"ר ארגון המורים, רן ארז: "כגנבים בלילה הוציא מרכז השלטון המקומי ומשרדי האוצר והחינוך בקשה לצווי מניעה. בבוקר ביקש עדי אלדר לתווך ובערב הוציא צווים".

 

הדחייה, ההתפטרות והאיום

אתמול התפטר מתפקידו כמגשר יושב ראש מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר. אלדר, שהשתתף בארבע פגישות של משא ומתן, מסר כי הבין שלא ניתן לגשר בין הצדדים וכי הוא מצר על כך שארגון המורים דחה את הצעת משרד האוצר.

 

כמה שעות קודם לכן דחה ארגון המורים העל-יסודיים את הצעת שר האוצר, רוני בר-און, לפיה הם יקבלו תוספת שכר של חמישה אחוזים במשך שלוש שנים. בנוסף, הציע האוצר להיכנס למשא ומתן על הרפורמה במערכת החינוך בתמורה להפסקת השביתה.

  

וברקע הדברים - ארגון ההורים הארצי מאיים כי אם יוצאו צווי מניעה

למורים השובתים - תושבת מערכת החינוך כולה, מגני הילדים עד לבתי הספר התיכוניים. ל-ynet נודע כי החלטה ברוח זו אפשר שתתקבל בהנהלת ארגון ההורים בפגישת-חירום שתיערך היום. כעת מתחדד האיום לנוכח הגשת הבקשה לצווי מניעה.

  

יו"ר ארגון ההורים הארצי, איציק מימון, אמר ל-ynet: "לא נסכים לחזור לאותו מצב שהיה בשנה האחרונה, שמורים באים ללמד את ילדינו אחרי שקיבלו צווים. אנחנו לא רוצים שהם ילמדו בכוח". מימון הביע את חששו כי המורים ינקטו בעיצומים, ימנעו לימודי תיגבור לתלמידים מתקשים ותוספות ללקויי למידה.

 

ארגון המורים מסר בתגובה: "משרדי האוצר והחינוך מתייחסים לבית הדין כאל חותמת גומי, ולכן הרשו לעצמם להגיש למורים הצעה משפילה ובה תוספת של אחוז וחצי בלבד לשכרם. מורי הארגון ינקטו בצעדים חריגים כדי להציל את מערכת החינוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פונים לביה"ד. תמיר
צילום: ירון ברנר
עדיין שובתים. ארז
צילום: אוהד אבידן קינר
מומלצים