שתף קטע נבחר

ביקורת: "שגב" - מה שבתוך הקנקן

אמיר קמינר ביקר ב"שגב" המסעדה של השף שגב משה שבהרצליה פיתוח וגילה שהסטיגמה שבה היה שבוי הייתה מוטעית

ככל שאני מקשיש, אני מאמין יותר בתקפות העצות והפתגמים הקדומים של זקנות השבט או חכמינו זיכרונם לברכה. למשל, "אל תסתכל בקנקן", בו נזכרתי כשביקרתי ב שגב וטעמתי מהמנות הטובות ולעתים המרהיבות שהנפיק השף המיוחצן משה שגב. מתברר שהקנקן (הדימוי התקשורתי) עשה לו עוול, והוא הרבה יותר מוכשר מכפי שציפיתי.

 

גם אני הייתי בעבר שבוי בדעות קדומות ביחס לשגב, בשל הדימוי הערסי-קליל שלו ונוכחותו המוגזמת במדורי הרכילות. אפילו לאחר ששגב פתח את משכנו במתחם המסעדות של הרצליה פיתוח ותגובות חיוביות החלו לזרום לעברי, הייתי סקפטי. אבל הנה, שגב החלה להתבסס, התשבחות המשיכו להיערם, והחלטתי שלכל אחד מגיעה הזדמנות. מה גם ששגב פוצח עכשיו בתוכנית בישול חדשה בערוץ ‭,2‬ ועוד מעט אין מצב שאמצא שם כיסא פנוי.

 

כל הבנות שסעדו על שולחני נמצאות בעיצומה של דיאטה מוצלחת, מה שהפך את תהליך בחירת המנות למאתגר העסקית של שגב תגרום לכם להיפרד מ-95 שקל, והיא כוללת מנה ראשונה ועיקרית (כולן אסתטיות ומעוצבות לעילא) או עיקרית וקינוח. בראשונות התענגתי על בשר סרטנים שניצלה במחבת והוגש עם ניוקי כמהין בשמנת מתוקה. בתור אחד שעשה דוקטורט בבטטה, לא יכולתי שלא להתלהב גם מבטטה חמדמדה אפויה בטאבון שעוטרה בסוכר ובכמהין. הרוטב של השמנת החמוצה והגבינה הכחולה השתלבו בהרמוניה. ע' חיבבה את הרביולי גבינת צאן וצנוברים שבושל ברוטב עגבניות, מרווה ופטריות כמהין. היא רק הייתה שמחה לו המנה הייתה קצת יותר גדולה. כ' הייתה סולידית יותר והסתפקה בסלט קיסר, שהיה מורכב מלבבות חסה וקוביות אפרסק. "החסה פריכה וטרייה‭,"‬ העידה, "הסלט עדין ומתובל בדיוק, וחבל רק שהוא סובל מעודף רוטב‭."‬ אם אתם כבר בעניין של אספסת וירוקים, עדיף מצידי ללכת על סלט הנבטים-קולרבי-צנונית החריף - משב רוח רענן ופותח תיאבון.  


(צילום: שלום בר טל)

 

ומה בעיקריות? התעלפתי כאחרון האומלטות ממוסקה שהורכבה ממקבץ בשרים (אנטריקוט, סינטה ופילה) טחונים ומתובלים, עלה פסטה, חציל קלוי, גבינת צאן וקרם עגבניות. המישמש התלכד למוסקה המושלמת ביותר שאכלתי זה עידן. כ' התפייטה על פילה מוסר שהשתכשך בין לביבות בטטה וכרישה ותובל בשמנת חמוצה וכמהין. "תהיתי מה כבר אפשר לעשות עם פילה דג שלא עשו קודם? מתברר שאפשר, מהמם‭,"‬ פסקה. נ' הבררנית הלכה על בטוח: סטייק אנטריקוט מפולפל. לא היו לה טענות: "סטייק נהדר" (אני מצידי סברתי שהוא הומלח מדי‭.(‬ נ' גם פצחה בשירה לנוכח קרם תפוחי האדמה שהתלווה לבשר: "הרבה זמן לא אכלתי פירה כל־כך טוב‭."‬ דווקא ע' הפגינה תעוזה והתעופפה עם פילה יען, שטמן את ראשו בתוך ריזוטו ופירה תפוחי-אדמה‭".‬היען עסיסי ונטול שומן, והריזוטו מצוין‭,"‬ אמרה. אני התקשיתי להתלהב בעיקר כי איני נמנה עם חסידי הבשר הזה.

 

מזמן לא ראיתי את הבנות כל-כך מרוצות, עד כדי כך שציפצפו על רודני הדיאטה והתמוטטו מול צלחת השוקולדים. אני מצידי נפטרתי סופית מהסטיגמה לגבי שגב, אם כי, למרות ההשקעה, התעוזה והכשרון, בחלק מהמנות עדיין חסרים אותם ניצוץ וסיומת, שהופכים את הצלחת לגאונית. מה שבטוח, אשוב כדי לדגום מנות מהתפריט וגם לראות האם שגב פעל בהתאם להשגותיי.

 

  • "שגב", החושלים 16 (פינת שנקר‭,(‬ הרצליה פיתוח, 09-9501587.

 

מחיר העסקית: 95 שקל

מטבח: "מטבח שף טרי וססגוני"

ואם חורגים מהדיל: אלכוהול

שעות: א'-ה' ‭,16.00-12.00‬ ו' ‭15.30-12.00‬

חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה באזור (בתשלום)

ציון: 8.6 בסולם קמינר, 9 בסולם הבנות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוני המנחם
גם יפה, גם אופה. שגב משה
צילום: יוני המנחם
מומלצים