שתף קטע נבחר
צילום: אסף רונן

שילוב מצוין: שוקולד, תפוז ומרציפן

יעל גרטי משלבת שלוש אהבות ומכינה עוגת פאדג'-שוקולד, תפוז ומרציפן, פשוטה למראה - אך מתוחכמת ומסעירה. תצטרפו?

שוקולד, תפוז, מרציפן: שלושה מרכיבים שאני אוהבת במיוחד, יוצרים כאן יחדיו עוגה תמימה למראה - אך מדהימה ומרגשת בטעמה.

 

עוגת פאדג' שוקולד, מרציפן ותפוז

מתכון של שף-קונדיטור ברי סייג, "לחם טאטי", גבעתיים

 

הכמויות במתכון קטנות ומאוד מדוייקות: השתמשו נא במאזניים דיגיטליים. חשוב להשתמש במרציפן מיובא איכותי (שניתן להשיג בחנויות מתמחות, כגון "מר קייק") ולא במרציפן שנמכר במרכולים.  


מרגשת. עוגת שוקולד, תפוז ומרציפן (צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים (לעוגה אחת בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):

60 גרם (60 מ"ל) שמנת מתוקה

60 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

20 גרם שמן קנולה/תירס

2 ביצים (מס' 1 או מס' 2, לא קריטי)

1 חלמון (מביצה מס' 1 או מס' 2, לא קריטי)

140 גרם סוכר חום כהה

גרד קליפה מ-2 תפוזים

60 גרם מרציפן איכותי (לפחות 50% שקדים), חתוך לחתיכות קטנות

60 גרם חמאה, רכה

60 גרם קמח לבן

2 גרם אבקת אפיה

10 גרם קקאו כהה איכותי ("ולרונה", למשל)

מעט חמאה מומסת לשימון התבנית

לציפוי שוקולד:

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים שוקולד מריר בקערית גדולה או קערה. מביאים שמנת מתוקה לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים את השמן ומניחים לצינון.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. מקציפים במיקסר (או בעזרת מקציף חשמלי ידני): ביצים, חלמון, סוכר חום וגרד קליפת תפוז, עד לקבלת קצף חזק.
  4. תוך כדי הקצפה מוסיפים חתיכות קטנות של מרציפן וממשיכים להקציף עד שהמרציפן נמס והקצף נותר חזק (כ-10 דקות).
  5. מוסיפים חמאה ומערבבים ידנית (או מקציפים מעט בעזרת מקציף חשמלי במידה ונותרו גושים).
  6. מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקקאו - ומערבבים ידנית.
  7. מוסיפים את תערובת השמנת והשוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. יוצקים לתבנית משומנת במעט חמאה מומסת ואופים במשך 30-35 דקות. שימו לב שאין לאפות את העוגה יתר על המידה: יש להוציאה מהתנור כשהמרכז עדיין רוטט ורך למגע (אני אפיתי אותה מעט מעבר לזה). מוציאים ומצננים.
  8. מכינים ציפוי: מניחים שוקולד מריר בקערית גדולה או קערה. מביאים שמנת מתוקה לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק ומצפים את העוגה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשוב להשתמש במרציפן איכותי
צילום:י רון ברנר
מומלצים