שתף קטע נבחר

המורים: דיווחי האוצר על התקדמות - הטעייה

נציגי הצדדים זומנו לדיון שיקיים מחר בבוקר בית הדין הארצי לעבודה בעקבות דיווחים סותרים על מצב המשא ומתן בין הצדדים. בירושלים הפגינו עשרות מורים וסטודנטים מול מעון ראש הממשלה במחאה על הפגיעה בחינוך

נשיא בית הדין הארצי לעבודה, השופט סטיב אדלר, החליט לזמן מחר (יום ו') בבוקר את נציגי ארגון המורים ומשרדי האוצר והחינוך לאחר ששני הצדדים הציגו עמדות מנוגדות: בעוד שהמורים דיווחו על נסיגה במשא ומתן דיווחו במשרד האוצר על התקדמות.

 

בדיון, שייערך ב-10:00, צפויים להשתתף יו"ר ארגון המורים העל יסודיים, רן ארז, הממונה על השכר באוצר, אלי כהן, ומנכ"לית משרד החינוך, שלומית עמיחי. כמו כן, ישתתפו בדיון השופט יגאל פליטמן והשופטת נילי ארד.


המחאה מול בית ראש הממשלה (צילום: גיל יוחנן)

 

בארגון המורים טוענים כי משרד האוצר נסוג בו מההסכמים ומההבטחות עליהם סיכמו הצדדים. לטענתם,"הצעת האוצר מתייחסת לתוספת ארבעה אחוזים במזומן בלבד ושאר הכסף - שישה מיליון שקלים - בפריסה לשלוש שנים. זהו עוד ניסיון הטעייה מביש של הציבור".

 

אתמול דיווחה שרת החינוך, יולי תמיר, על התקדמות במו"מ. "אנו מתקרבים להבנות", אמרה, "חסות בית המשפט על המשא ומתן נותנת לגיטימציה להסכם עתידי שיושג".

 

בארגון המורים טענו אתמול כי ישנו סיכום שיכול להחזיר את התלמידים לבתי הספר והוא מקובל על שרת החינוך ועל יו"ר ההסתדרות, עופר עיני. לטענתם, מי שמעכב את הסיכום הוא הממונה על השכר באוצר, אלי כהן - אותו תקפו בחריפות.

 

עשרות מפגינים מול מעון רה"מ בירושלים

בעוד שהצדדים במשא ומתן ממשיכים לנסות ולגשר על הפערים הפגינו הערב עשרות סטודנטים ומורים מול מעון ראש הממשלה בירושלים במחאה על הפגיעה בחינוך. המפגינים קראו לאולמרט להתערב במשבר החינוך אך לצד זה הביעו חוסר אמון בדבר נכונותו של ראש הממשלה לפתור את המשבר. "את אולמרט כנראה זה לא מעניין. זה לא חשוב לו", קראו המפגינים.

 

תומר לביא, סטודנט החבר בקואליציית הסטודנטים, אמר ל-ynet כי יש לאחד את מאבק המורים והמרצים. "זוהי אותה חזית של חברה אזרחית מול שלטון ההון", אמר לביא וטען כי אחת הסיבות לכך היא שבאוניברסיטאות שובתים רק המרצים הבכירים בדרישה לשיפור תנאי השכר שלהם ואינם משתפים את הסגל הזוטר וחסר המעמד במאבקם.

 

לביא מאמין כי "המגמה של הפרד ומשול מצליחה לממשלה וזאת הסיבה שצריך לאחד את המאבק למען החינוך כולו, עד שהמאבק לא יהיה מאוחד ועד שכל המטרות לא יושגו וללא פשרות, אין סיכוי להצלחת המאבק".

 

דבורה סיגל, מורה לאנגלית ומחנכת בתיכון "ליד האוניברסיטה", עלתה לישראל מארה"ב. לדבריה, בארה"ב משכורות המורים גבוהות "פי עשר או לפחות פי שמונה". סיגל אמרה כי בארה"ב "יש כבוד למורים. כאן אני מתביישת להגיד שאני מורה בתיכון, תמיד אני צריכה להתנצל שלא עשיתי דבר אחר בחיים שלי".

 

סיגל הדגישה כי "שעות העבודה בהוראה אינן מסתכמות בשעות הוראה פרונטליות אלא העבודה נמשכת גם לאחר הצלצול האחרון. "בארצות הברית למשל, פעמיים בשנה עושים חופשה מיוחדת בשביל לקיים ישיבות מורים", היא אומרת, "כאן, אחרי הלימודים, אני עוד צריכה לחזור בלילה לישיבות והאסיפות הורים".

 

בתוך כך, עשרות תלמידי בית הספר "לאו בק" בחיפה, הקימו אוהל מחאה ברחבת האודיטוריום במרכז הכרמל, לאות הזדהות עם המאבק שמנהל ארגון המורים. התלמידים והוריהם קיימו תפילה למען הצלת מערכת החינוך.

 

במקביל, השתתפו כמאה מורים בהפגנה בנמל התעופה בן גוריון יחד עם ועד העובדים בנמל, שהביע תמיכה במאבקם. המורים הניפו במקום שלטים, בניסיון לעורר אצל העוברים ושבים הזדהות עם מאבקם.

 

ביום ראשון ב-16:00 מתוכננת עצרת נוער במאהל המחאה בגן הוורדים. לדברי המפגינים, "לא מדובר פה במאבק של מורים או של תלמידים אלא במאבק של מדינת ישראל".

 

בהכנת הידיעה השתתפו אחיה ראב"ד ואלי סניור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
מורים מפגינים בנתב"ג
צילום: ערוץ 2
השופט אלדר. זימן הצדדים
צילום: גיל יוחנן
יו"ר ארגון המורים ומנכ"לית משרד החינוך. עמדות מנוגדות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים