שתף קטע נבחר

תלמידים הפגינו: המאבק שלנו, לא רק של המורים

עשרות בני נוער הגיעו לכיכר אגרנט בירושלים, כדי למחות על משבר החינוך ולהזדהות עם המורים השובתים. במקביל נערכה בתל אביב הפגנה של כ-1,000 חברי הסתדרות המורים, נגד ההסכם שנחתם עימם לפני כחצי שנה. ארגון המורים העל-יסודיים דחה הצעת פשרה נוספת מצד האוצר

הנוער אומר את דברו. עשרות בני נוער הגיעו הערב (א') לכיכר אגרנט, מול בית המשפט העליון בירושלים, במטרה למחות על משבר החינוך ולהזדהות עם המורים השובתים. באותה שעה נערכה בתל אביב הפגנה של כ-1,000 חברי הסתדרות המורים, נגד ההסכם שנחתם עימם לפני כחצי שנה. 

 

הרעיון לקיים עצרת נוער נולד במאהל המחאה שהוקם בתחילה על ידי מספר מורים, ולאחר מכן הצטרפו אליו גם הורים ותלמידים. את עשרות בני הנוער שעלו לירושלים קידם מזג אוויר סגרירי. לא עבר זמן רב וגשם החל לטפטף. "חבר'ה, יורד גשם וזה מבאס", אמרה אחת ממארגנות העצרת לנוכחים והוסיפה: "זה רק מראה שאפילו אלוהים בוכה על מצב החינוך בארץ".

 

"עם ללא חינוך משול לגוף ללא נשמה", קראה אחת המארגנות. "לצערנו, בקרב בני הנוער קיימת אלימות רבה וחוסר נכונות להתגייסות משמעותי לצה"ל. זהו תוצר של מערכת חינוך לקויה. באנו לצעוק די! די לאדישות ודי לפאסיביות, זהו מחדל שכולנו נושאים באחריותו. כולנו נרדמנו בשמירה והרשנו לעצמנו לשכוח שהחינוך הוא המשאב העיקרי של מדינת ישראל".

 

נוגה, תלמידת תיכון "כצנלסון" ששבתה רעב כאות הזדהות עם המאבק, נשאה דברים בפני הנוכחים. "המאבק על החינוך אינו מסתכם בדיבורים על תוספת שכר או צמצום מספר תלמידים בכיתה. זהו מאבק על החינוך כולו בארץ הקשה הזו. זהו המאבק שלנו לא פחות משל המורים", הכריזה בעצרת. "המורים שובתים כבר חודש ודבר לא השתנה. הממשלה אדישה והציבור שותק. אסור לנו להמשיך לשתוק מהצד. תיקון עולם הוא תיקון החינוך, והגיע הזמן שלנו לתקן".

 


"הגיע הזמן שלנו לתקן". עצרת התלמידים בכיכר אגרנט (צילום: דודי ועקנין)

 

גם כשהגשם התחזק, התלמידים לא ויתרו וכולם הצטופפו מתחת למאהל המחאה. האווירה במקום, לנוכח היענות מצד רבים להשתתף בעצרת המחאה, רוממה את מצב רוחם של התלמידים, שהכריזו מצידם כי זהו רק תחילתו של המאבק למען החינוך.

 

חי ליאון, מורה לשל"ח מירושלים, אשר בילה את השבועות האחרונים ביחד עם מורים נוספים ותלמידים שבאו לתמוך, הודה להם על העצרת שארגנו למענם והכריז באוזני התלמידים: "אנחנו גאים להיות המורים שלכם". התלמידים מצידם החזירו לו: "אנחנו גאים להיות התלמידים שלכם".

 

באותה שעה נערכה בתל אביב הפגנה של כ-1,000 חברי הסתדרות המורים, נגד ההסכם שנחתם עימם לפני כחצי שנה. המורים קרעו את טיוטת ההסכם וקראו ליושב ראש הסתדרות המורים, יוסי וסרמן, להתפטר. 

 

בינתיים, ארגון המורים העל-יסודיים דחה הצעת פשרה נוספת שהוגשה על ידי משרד האוצר, במסגרת המשא ומתן על תנאי העסקתם של המורים. "המסמך שהועבר לידינו היה מקבל ציון נמוך בכל בית ספר למנהל ציבורי בישראל ובעולם. מצער ומעציב שכך מנוהל משבר כל כך קשה ומורכב מצד נציגי המדינה", נכתב בהודעת ארגון המורים.

 

בתום הפגישה עם המורים אומרים במשרד האוצר: "ארגון המורים נוקט בסחבת מכוונת וסירוב מתמשך להתקדם על בסיס מתווה המשא ומתן שקבע בית הדין הארצי לעבודה. לדוגמה, פגישה שהייתה אמורה להתקיים היום בשעה 10:00 נדחתה ל-16:00 על ידי רן ארז, שבחר לנסוע להפגין בצפון.

 

"ארז הגיע באיחור של למעלה משעה וחצי לפגישה, והודיע על דרישתו הבלתי מתפשרת להכפיל את שכרם של המורים והוסיף כי זמנו קצר, היות והוא ממהר לריאיון טלוויזיוני נוסף. ארז עסוק בשביתה ובארגון ההפגנות ולא במציאת פיתרון להחזרת התלמידים והמורים לבתי הספר".

 

בישיבה עצמה הצהיר ארז כי הוא אינו מוכן לדבר על רפורמה אלא לקבל תוספת שכר משמעותית ומיידית כבסיס למו"מ. גם היום חזר הממונה על השכר באוצר, אלי כהן, ואמר כי באוצר מבקשים לקבל הצעות מקדמות בהתאם למתווה בית הדין, על מנת שימצא הפתרון להחזיר את התלמידים ללימודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
"הגיע הזמן לתקן". נוגה
צילום: דודי ועקנין
מומלצים