שב"כ: רוב אנשי "הסכם המבוקשים" חדלו מטרור
בתום שלושה חודשים להסכם שכלל כ-170 מבוקשי פתח, מסכמים במערכת הביטחון ברוח חיובית את מה שהוגדר כ"תקופת ניסיון". בשב"כ מבטיחים להמשיך ולתבוע מאנשי ההסדר עמידה מלאה במחויבות
"שלושה חודשים לאחר הסכם המבוקשים התוצאות מעידות על שינוי בשטח וניכר כי חלק מהפעילים אכן נוטשים את דרך הטרור". כך אומרים הערב (ב') בשירות הביטחון הכללי, בסיכום שלושת החודשים הראשונים לחתימת ההסכם.
הסכם המבוקשים, שנחשף לראשונה ב-ynet, נועד לעודד גורמים מתונים ברשות הפלסטינית המעוניינים ביציבות האזור ומתנגדים לחמאס. במסגרת ההסכם, גורמי הביטחון הקפיאו את פעילות הסיכול נגד כ-170 מבוקשי פתח, תוך מתן הבטחה מצידם כי ינטשו את דרך הטרור ויימסרו את כלי הנשק שברשותם.
כעת, אומרים במערכת הביטחון, כי שלושה חודשים לאחר תחילת ההסכם - ניכרות תוצאותיו בשטח, על אף חולשת הרשות לאכוף את ההסכם. במערכת הביטחון מעריכים כי הצלחת המהלך נובעת בעיקר מהדינמיקה החיובית שיצר ההסכם והשפעתו החיובית על הרחוב הפלסטיני.
למרות התוצאות המעודדות, אומרים במערכת הביטחון כי חלק קטן מהמבוקשים חזרו להיות יעד לפעילות מעקב וסיכול מצד ישראל, שכן כמה מהם חזרו לעסוק בטרור. בשב"כ אומרים שימשיכו לתבוע מהמבוקשים-לשעבר עמידה ב-100 אחוזים ממה שהתחייבו.
עם סיכום שלב א' של ההסכם, אומרים במערכת הביטחון כי ימשיכו לעודד את הרשות הפלסטינית לדחוף את המהלך, על אף חולשתה. בישראל מביעים תקווה כי מבוקשים נוספים ינטשו את דרך הטרור.