אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הטרור

עידו זולדן, עם אשתו תהילה והבן אהרון צילום רפרודוקציה: מטה חומש תחילה
עידו זולדן, עם אשתו תהילה והבן אהרון צילום רפרודוקציה: מטה חומש תחילה
 
מפת האזור
מפת האזור 
 
 


 

ישראלי נרצח בפיגוע ליד קדומים

לכוחות ההצלה הגיע דיווח על פצוע בתאונת דרכים, באזור ההתנחלות קדומים. כשהגיעו למקום גילו את עידו זולדן, תושב שבי שומרון בן 29, כשהוא סובל מפצעי ירי קשים. כעבור זמן קצר מת מפצעיו. הפראמדיק שחש למקום סיפר כי הכיר את ההרוג מקרוב: "רק לאחר שנקבע מותו, הזלתי דמעה"

אפרת וייס ורענן בן צור
עדכון אחרון: 20.11.07, 00:27

הטרור מרים ראש לפני ועידת אנאפוליס: עידו זולדן, תושב שבי שומרון בן 29, נרצח אמש (יום ב') בפיגוע ירי, סמוך לפונדוק באזור ההתנחלות קדומים בשומרון. לכוחות ההצלה הגיע דיווח על פצוע בתאונת דרכים. כשהגיעו למקום גילו את זולדן כשהוא סובל מפצעי ירי קשים. המחבל או המחבלים ירו מרכב חולף. צוותי מד"א ירקון הוזעקו למקום והחלו לבצע פעולות החייאה בזולדן, אך בסופו של דבר נאלצו לקבוע את מותו.

 

צה"ל פתח בסריקות באזור הפיגוע במטרה לאתר את המחבל או המחבלים. עוצר הוטל על הכפר פונדוק. פלג "צבא הבשורה" של גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של הפתח, קיבל אחריות על הפיגוע. אולם, גורם ביטחוני פלסטיני העריך בשיחה עם ynet כי חמאס הוא זה שעומד מאחורי הפיגוע. הגורם הזכיר כי חוליה של הארגון ניסתה לבצע פיגוע דומה סמוך לאריאל לפני כשבועיים.

 

זולדן, נשוי לתהילה ואב לאהרון בן ה-3 ורחל בת השנה, הוא ממפוני חומש. הוא שירת כקצין בצנחנים ועבד כפועל בניין מתוך אידאל שיהודים צריכים לעבוד בבנייה. משפחתו ידועה מאוד בקדומים - אביו, נחמן זולדן, הוא אחד מקבלני הבנייה הגדולים ביש"ע. בין היתר, בנה האב באפרת, קריית ארבע וקדומים. זולדן התגורר בחומש ופונה במהלך ההתנתקות.

 

לאחר ההתנתקות היה זולדן פעיל בגרעין "חומש תחילה" ועלה לחומש במלאת שנתיים לפינוי. חבריו מעידים כי היה מהפעילים המסורים ביותר במטה. הוא אף התגורר בשכונה שנבנתה בשבי שומרון למען מפוני חומש. יוסי דגן, שכנו של זולדן בשכונת "המגורשים" (מפוני חומש ושא-נור - א.ו) שבשבי שומרון, סיפר ל-ynet: "אם היינו מחפשים דמות של יהודי מושלם ואמיתי זה עידודי. מאז שגורש מחומש לא הפסיק לחשוב איך לחזור ולבנות את היישוב מחדש. הוא היה ממקימי "חומי תחילה" ומשך אחריו את כולם לקדימה".

 

לדברי דגן, זולדן היה "אדם מושלם. מעזרה לכל חבר מתי שרק צריך ברמה האישית וגמילות חסד עם עולים חדשים ועד להקפצה ב-2:00 כשנתקעים בחומש בלי שומר, או שצריך להקפיץ שלוש פעמים ביום אנשים מחומש הלוך וחזור. תמיד עידודי שם בכל דבר".


כוחות הצלה במקום הפיגוע (צילום: דוברות זק"א)

 

הפראמדיק הכיר את הנרצח

הפראמדיק אורן עדי שהגיע מביתו הבין עד מהרה שהפצוע הוא גבר שאותו הוא מכיר היטב. אשתו של זולדן היא חברה של אשתו. "הגעתי למקום. אנשים שנסעו ברכב מאחוריו הספיקו לעצור ולהוציא אותו מתוך הרכב. מיד זיהיתי את פניו. התחלנו לטפל בו, והוא היה ללא דופק וללא נשימה. התחלנו בפעולות החייאה. היו לו פגיעות של קליעים בצוואר ובחזה, והיו פגיעות נוספות ברכב. התחלנו במאמצי החייאה, אך לבסוף רופא קבע את מותו".

בד בבד בזירה הדרומית
צה"ל סיכל חדירת מחבלים לנתיב העשרה / חנן גרינברג
כמה מחבלים ניסו לחדור ליישוב נתיב העשרה, הסמוך לרצועת עזה. כוח גולני פתח באש. לפחות מחבל אחד נהרג. גורם צבאי: "יש כאן לחימה יומיומית"
לכתבה המלאה

 

לדברי עדי, לא פעם יצא לו לטפל בפגיעות באנשים שהוא מכיר מהשומרון. הפעם מדובר בהיכרות קרובה במיוחד. "תוך כדי החייאה ביצעתי את העבודה כמו שהכשירו אותי, וכמו שלימדו אותי. רק בסוף, כשנקבע מותו, אפשר היה להזיל דמעה". עדי סיפר כי ההרוג נסע במכונית מסוג סובארו לבדו. בתוך הרכב נמצאו הכיסאות של ילדיו הקטנים. 

 

חיים זייד, מתנדב במד"א וב"הצלה יהודה ושומרון" המתגורר בקדומים, הגיע לזירת הפיגוע וסיפר ל-ynet: "בהתחלה חשבו שמדובר בתאונה, כי האוטו עמד על גל אבנים. כאשר הגיע הכונן הראשון למקום וניסה להוציא את הנהג, הוא הבחין שמדובר בפצוע ירי. הגענו למקום וראינו שהנהג פצוע מירי בחלק העליון של גופו. הוא לא היה בהכרה.

 

"היו לו לפחות ארבע פגיעות של ירי שראינו. התחלנו לבצע בו החייאה, אבל לצערי רופא צבאי שהגיע למקום קבע את מותו". לדברי זייד, על הרכב שנורה נראו סימני פגיעה בצדו של הנהג.

 

ראש מועצת קדומים לשעבר, דניאלה וייס, הגיעה בלילה למקום הפיגוע ולאחר מכן לבית משפחת הנרצח: "אינני יכולה להתעלם מההקשר הפוליטי", אמרה ל-ynet, "ביום שבו משחררים מאות מחבלים ובימים שבהם מכריזים על ויתורים על חלקים מארץ ישראל - הערבים מרימים ראש. התוצאה היא הפיגוע הקשה שאירע בערב ליד קדומים".

 

ממועצת יש"ע נמסר בתגובה לפיגוע: "פיגוע הירי הרצחני הוא פרי ביאושים של השחרור הסיטונאי של מחבלים. מועצת יש"ע קוראת לממשלה להתעשת, לחזק את ביטחון אזרחי המדינה ולהפסיק לעשות מחוות שמעניקות פרס לטרור".

 

ממטה "חומש תחילה" נמסר כי "אנו אבלים על הרצחו של חבנרו מגרעין חומש. אנו מאשימים את הממשלה בשותפות ברצח, לאחר שהכשירה את התנאים לכך בשחרור מחבלים, ציודם בנשק והשקעת משאבים בדיכוי יהודי יו"ש".

 

שר הביטחון, אהוד ברק, הזהיר מוקדם יותר בישיבת סיעת העבודה שלקראת ועידת אנאפוליס, שיש להיות מוכנים לכל תרחיש שיקרה לקראת ועידת אנאפוליס, אם מכיוון חמאס, ואם מכיוון חיזבאללה. ערב ועידת אנאפוליס, יש בידי מערכת הביטחון חמש התרעות ממוקדות על כוונת מחבלים לבצע פיגועים. בנוסף יש עוד עשרות התרעות כלליות. משטרת ישראל מקיימת דיונים שוטפים והערכות מצב ובקרוב יוכרע האם תועלה הכוננות לקראת הוועידה ומתי. 

 


בהכנת הידיעה השתתף עלי ואקד

 

פרסום ראשון: 19.11.07, 23:35

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as15-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©