שתף קטע נבחר

AMD מציגה פלטפורמה שולחנית חדשה: Spider

גם בסיבוב הזה עדיין אין ל-AMD מעבד מהיר יותר מ-Core 2 של אינטל. אבל התמחור האגרסיבי של השילוב בין המעבדים החדשים, לארכיטקטורת הלוח המשופרת ולמאיצים גרפיים וערכות שבבים חדשות, יאפשר לה להציע אלטרנטיבה משתלמת לחלק גדול מהשוק

יצרנית המעבדים AMD חשפה אתמול (ב') את פלטפורמת המחשוב השולחני החדשה שלה, Spider. הפלטפורמה החדשה, מיועדת לשמש כבסיס עבור מחשבים שולחניים לשווקי הביניים; מחשבים בטווח מחירים אופייני של 900-1200 דולר, שיתאימו להרצת משחקים, הצגת וידאו באבחנה גבוהה (HDTV), ויישומים רבים אחרים.

 

פלטפורמת Spider כוללת שלושה מרכיבים:

  • מעבדי AMD Phenom. גירסאות שולחניות בעלות 2, 3 או 4 ליבות, לטכנולוגיית ברצלונה שהושקה לאחרונה עבור שרתים.

  • מאיצי Radeon HD 3800. דגמים חדשים של מאיצים גרפיים תומכי DirectX 10.1 ו-UVD, המבוססים על הטכנולוגיה של ATI אותה רכשה AMD אשתקד.

  • סדרת ערכות השבבים 7-Series. פותחו במיוחד עבור המעבדים והמאיצים החדשים, ומיישמים עדכונים בארכיטקטורת הלוח של AMD, לרבות עדכון בטכנולוגיות PCIe, HyperTransport ו-CrosssFire, בין השאר כדי לשפר את התמיכה בריבוי מסכים ומאיצים גרפיים, וברכיבי זיכרון מהירים.

 

את השילוב הזה AMD מציעה בתמחור אגרסיבי, שיאפשר לדבריה לבנות מחשבים זולים ב-100 עד 150 דולר ממחשבים אינטליים בעלי יכולות דומות.

 

בשלב ההכרזה, קיימת כבר תמיכה בפלטפורמה מצד שורה ארוכה של יצרני חומרה, ביניהם Asus, Gigabyte, MSI, Sapphire, Jetway ונוספים. אלה יציעו או מציעים כבר, לוחות-אם, כרטיסים גרפיים ומחשבים שלמים שיתבססו על פלטפורמת Spider. בימים הקרובים תהיה זמינה רשימת יצרני המחשבים הגדולים שיתמכו בפלטפורמה.

 

Phenom: הצלחה חלקית

Phenom הוא מעבד ה-x86 הראשון שתוכנן מלכתחילה כמרובע ליבות (Quad Core), והוא כולל מספר שיפורים ארכיטקטוניים שהופכים אותו חסכוני יותר בחשמל ותורמים לביצועיו. בקר הזיכרון המובנה שלו תומך ברכיבי זיכרון מסוג DDR2-1066, אליהם הוא מתחבר בערוץ HyperTransport 3.0.

 

במבחני ביצועים ראשונים שפורסמו על-ידי גורמים בלתי תלויים, מעבדי Phenom נראים פחות או יותר שקולים למעבדי Core 2 Duo שרצים במהירויות שעון דומות.

 

בשלב זה השיקה AMD רק שתי גירסאות של המעבד החדש, במהירויות שעון של 2.2GHz ו-2.3GHz. הדגמים המהירים של Core 2 כבר חוצים את קו ה-3GHz, ולהם Phenom עדיין לא מציע מענה. AMD אמנם הדגימה כבר גירסאות מהירות יותר - לרבות גירסת 3GHz של Phenom FX - אבל עדיין "מבצעת בדיקות", והן אינן משווקת עדיין.

 

גירסאות של Phenom במהירויות שעון של 2.4-3GHz צפויות להגיע לשוק בהמשך השנה, ובמהלך החצי השני של השנה הבאה. לקראת אמצע 2008, צפויה להגיע גם גירסת ה-45 ננומטר של המעבד ("Deneb"), שתתמוך ב-DDR2 וגם ב-DDR3, ותיתן זריקת מרץ נוספת לפלטפורמה.

 

מיצוב מחדש מול אינטל

לעת עתה, AMD לא חוזרת לראש הטבלאות של מבחני הביצועים, אבל פלטפורמת Spider תאפשר לה לתקוף פלח שוק משמעותי מאד עם חבילת מוצרים מתומחרת היטב.

 

AMD מייעדת את Spider לגיימרים, פריקים (PC Enthusiasts), ומי שמעוניינים בביצועי מולטימדיה גבוהים (Media Enthusiasts & Content Creator), אבל התקציב שלהם מוגבל. לשיטתה, Spider תאפשר ליצרני החומרה להציע מחשבים קומפקטיים ושקטים יותר, בעלי יחס מחיר/ביצועים גבוה גם בשימושים מקצועיים, גם במשחקים וגם בשימושי קולנוע ביתי.

 

השילוב בין המאיצים החדשים מסדרת Radeon HD 3800 וערכות השבבים מסדרת AMD 790, ייתן ביישומים אלה, לפי AMD, שיפור ביצועים של כ-15 אחוז במחיר נמוך ב-150 עד 200 דולר בהשוואה למה שקיים היום בשוק.

 

ערכות השבבים החדשות מיוצרות בתהליך 55 ננומטר, מה שמאפשר להן להיות זולות יותר ולצרוך את חצי כמות החשמל בהשוואה לדור הקודם שיוצר ב-80 ננומטר. יחד עם תכונות ניהול ההספק המשופרות של Phenom, מתקבלת צריכת חשמל של מעט יותר מ-100 וואט בשיא (TDP) וכ-30 וואט בלבד במהלך רוב הזמן. זה יאפשר לבסס על Spider מוצרי HTPC (מחשבי קולנוע ביתי) ו-SFF (מחשבים שולחניים במארזים זעירים), קטנים, שקטים וחזקים יחסית.

 

אפשרויות שדרוג והמהרה

AMD מציעה ב-Spider אפשרויות גמישות להתאמת התצורה לתקציב, עם פתח לשדרוג עתידי. התמיכה המשולבת של המאיצים הללו בריבוי מסכים, ב-CrossFireX, ובתקנים השונים של הוידאו באבחנה גבוהה, אמורים לאפשר חלוקה נוחה של ההשקעה, ותוחלת חיים ארוכה יותר של המחשב.

 

את מחשבי Spider של השנה הבאה ניתן יהיה לקחת עם מעבד ובו 2-4 ליבות, עם 1, 2, 3 או 4 שבבי האצה גרפיים ועם אחת ממספר גירסאות של ערכות AMD 790 - ולהוסיף בעתיד.

 

מלבד התאימות לאחור של Phenom לתושבות של לוחות AM2, והתאימות אחורה המתוכננת לגירסאות הבאות, המאיצים מסדרת HD 3800 מוסיפים תמיכה ב-DirectX 10.1 העדכון לתקן המולטימדיה של מיקרוסופט שישולב בויסטה (כנראה) בתחילת השנה הבאה, עם חבילת העדכון הראשונה (SP1).

 

ולבסוף, פלטפורמת Spider מסופקת עם AMD OverDrive, כלי של ATI שעבר שיפור, שיאפשר לבצע בקלות OverClocking לכל אחד מהרכיבים, כדי לסחוט יותר ביצועים מכל דולר.

 

תחרותית, אך לא מספיק

שתי הגירסאות הראשונות של Phenom שהוצגו אתמול יעלו 251 ו-283 דולר בהתאמה. מבחינת יחס המחיר/ביצועים שלהם, הם משתלבים במקום טוב באמצע בין מעבדי ה-Quad של אינטל, אבל לא מהווים פריצת דרך מבחינת יכולתה של AMD להתחרות בקו המעבדים החזק של המתחרה.

 

בתמחור המאיצים הגרפיים החדשים בחרה AMD לתקוף את הטווח שבין 150 ל-250 דולר. המאיץ Radeon HD 3850 יעלה 179 דולר, בגירסת 256MB GDDR3. המאיץ Radeon HD 3870 יעלה 219 דולר, עם 512MB GDDR4. כאן יש ל-AMD יתרון במונחי עלות/תועלת על מה שמציעה NVidia עבור שווקי הביניים. לאינטל אין עדיין טכנולוגיית האצה גרפית מקבילה.

 

יחד עם ערכות השבבים החדשות ומעבדי ה-Triple Core שיצטרפו בתחילת השנה, AMD תהיה ערוכה טוב יותר לשנת 2008, שאחריה ממתינים מעבדי Fusion. מצד שני, אינטל מתכננת עדכונים נוספים לפלטפורמה השולחנית שלה, כך שקל זה לא יהיה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעבד Phenom החדש. טוב אבל לא מספיק. בינתיים
מומלצים