אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מלחמת מלים

פוטין. תגובה מהירה והולמת צילום: איי אף פי
פוטין. תגובה מהירה והולמת צילום: איי אף פי
 
 


 

פוטין: הנשק הגרעיני מוכן לתגובה נגד כל תוקף

פחות משבוע לאחר שהבית העליון של הפרלמנט הרוסי אישר את פרישתה של מוסקבה מאמנת הנשק הקונבנציונלי באירופה, שחרר הנשיא הרוסי אזהרה לעבר מדינות ברית נאט"ו - והבהיר כי ארצו לא תישאר אדישה לנוכח תגבור הכוחות של נאט"ו לאורך גבולותיה. "הכוחות הגרעיניים יהיו מוכנים להגיב בצורה הולמת נגד כל תוקף"

סוכנויות הידיעות
פורסם: 20.11.07, 12:07

הסלמה נוספת ברטוריקה בין מוסקבה למדינות נאט"ו: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין חידש היום (ג') את האיומים נגד מדינות נאט"ו שלטענתו מתגברות כוחות בסמוך לגבולות ארצו, ואיים להשתמש בנשק גרעיני כדי להגיב "במהירות ובאופן הולם" על כל מתקפה.

הפוקר של פוטין:
הטילים הם רק תירוץ / דנה צימרמן
בוש רוצה לפרוש טילים במזרח אירופה, פוטין מאיים לפרוש מאמנת הנשק באירופה. האם מדובר במלחמה קרה חדשה? ועל מה באמת יצא קצפה של רוסיה? ד"ר ערן לרמן מנסה לעשות סדר במשבר המחריף בין מוסקבה לוושינגטון
לכתבה המלאה

 

"מדינות החברות בנאט"ו מציבות כוחות גדולים סמוך לגבולותנו, בניגוד להסכמים קודמים שהושגו. כמובן שלא נוכל להרשות לעצמנו להישאר אדישים להפגנת השרירים הברורה הזאת", אמר פוטין במפגש עם מפקדי צבא בכירים, פחות משבועיים לפני הבחירות הכלליות הצפויות במדינה ב-2 בדצמבר. 

 

על פי הדיווח בסוכנויות הידיעות הרוסיות ריא-נובוסטי ואיטר-טאס, פוטין אף טען כי ארצו תגביר את מוכנותם של הכוחות הגרעיניים האסטרטגיים כדי להבטיח "תגובה מהירה והולמת נגד כל תוקף".

 

בסוף השבוע שעבר אישר הבית העליון בפרלמנט הרוסי את החלטת מוסקבה לפרוש מאמנת הנשק הקונבנציונלי, לאחר שמוקדם יותר התקבלה בבית התחתון של הפרלמנט (הדומא) החלטה דומה. הצעד ייכנס לתוקף ב-12 בדצמבר, אחרי שיזכה לחתימתו של הנשיא פוטין.

 

פוטין הודיע על כוונתו להשעות את חברותה של ארצו באמנה כבר ביולי, על רקע הזעם הרוסי על התוכנית האמריקנית להציב במזרח אירופה מערכת ההגנה מפני טילים - המעוררת ברוסיה התנגדות רבה - ובשל ההשפעה המערבית ההולכת וגוברת על מדינות ברית המועצות לשעבר.

 

זו אינה הפעם הראשונה שפוטין מאיים גרעינית על מדינות ברית נאט"ו. ביוני האחרון, בשיא המשבר בין רוסיה לבין ארצות הברית על רקע תוכנית הטילים, אמר הנשיא הרוסי כי הטילים הגרעיניים של ארצו יכוונו מחדש לעבר ערים ומטרות צבאיות באירופה, אם ארה"ב תתעקש "להפר את האיזון האסטרטגי", ולהציב את המערכת על אדמת צ'כיה ופולין.

 

מטרת האמנה - מניעת התקפות פתע

פוטין הצדיק היום את ההחלטה להשעות את חברות רוסיה באמנה, וטען כי הסיבה לו הוא כישלונה של נאט"ו לאשרר את האמנה המתוקנת. "לא נכפה על עצמנו מגבלות באופן חד-צדדי", צוטט פוטין בסוכנויות הידיעות. "שותפותנו לא אישררו את האמנה, וחלקן אפילו לא חתמו עליה. האם עלינו לחכות שנים?". הוא ציין עם זאת כי רוסיה תשקול לחדש את חברותה באמנה לאחר שתאושרר על ידי מדינות הברית.

 

אמנת הנשק הקונבנציונלי שממנה פרשה רוסיה נחתמה ב-1990 בין 30 המדינות הנכללות בברית נאט"ו ובברית ורשה, ונכנסה לתוקף בנובמבר 1992. האמנה מגבילה את מספר הטנקים, הארטילריה הכבדה ומטוסי הקרב שפרוסים ומאוחסנים בין האוקיאנוס האטלנטי והרי אורל ברוסיה, ומטרתה למנוע התקפות פתע צבאיות.

 

רוסיה אשררה נוסח מעודכן של האמנה בשנת 1999, אך מדינות נאט"ו לא עשו כן. הדבר עורר ברוסיה מורת רוח רבה, ושיחות בנושא בין רוסיה לנציגי נאט"ו ביוני האחרון לא עלו יפה. אחד מסלעי המחלוקת הגדולים היו תנאי של מדינות המערב שביקש למנוע מרוסיה לרכז כוחות ליד גבולות של מדינות מסויימות. רוסיה טענה כי התנאי מונע ממנה להזיז כוחות בתחומה שלה, וטענה כי הדבר דרוש לה משום שהמצב הביטחוני בגבולותיה התערער מאז 1991.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet חדשות בעולם. כיסוי כל המתרחש ברחבי העולם: מהסיפורים והכותרות הראשיות בכל מדינה ועד סיפורי הצבע והרגעים האנושיים. מכיל בלוג מיוחד ובו כל הסיפורים הקטנים - והמעניינים באמת - שלא הפכו לכתבות ולכותרות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as19-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©