שתף קטע נבחר

רצים לגינס: איך מלמדים כיתה של 244 תלמידים?

לאות הזדהות עם מאבק המורים, יזמו תלמידי התיכון שליד האוניברסיטה בירושלים שיעור בהשתתפות 244 תלמידים, שנדחסו לתוך כיתה בגודל ממוצע. לכיתה אחרת, שהכילה כיסאות ושולחנות, נדחסו 186 תלמידים. נציגי ספר השיאים של גינס יבדקו אם המיזם ראוי להיכלל במהדורה הבאה

השיעור בכיתה הצפופה בעולם התקיים בישראל - מאות תלמידים מירושלים ניסו היום (ג') להיכנס לספר השיאים של גינס, על ידי הצטופפות המונית בכיתה בבית הספר התיכון שליד האוניברסיטה בירושלים. המיזם הוא חלק מהזדהות התלמידים עם מאבק המורים לשיפור תנאי העסקתם ושכרם, ותוך שכך מחאה בדבר מצב הצפיפות בכיתות הלימוד בישראל.

 

התשובה הרשמית מהנהלת גינס הבריטית, האם אכן עומדים התלמידים בקריטריונים הנדרשים לשיא גינס, יינתנו בשבועות הקרובים, לאחר שייבדקו התצהירים המשפטיים שתיעדו את היוזמה.

 

 

בשעה אחת עשרה בבוקר נכנסו 244 תלמידים לשיעור בכיתה בגודל סטנדרטי (30 מטר מרובע), כלומר 8 תלמידים על כל מטר מרובע. התלמידים נעמדו אחד ליד השני והאזינו לשיעור בנושא מחשבת ישראל במשך כחמש דקות. אחר כך עברו 186 מהם לכיתה עם שולחנות, כיסאות ומחברות, והתיישבו שני תלמידים על כסא וחלק על השולחנות, ולמדו שיעור ספרות ושיעור תנ"ך, בו נלמדה הפרשה אמנון ותמר ואבשלום ודוד, כמשל על מצב החינוך היום. בכלל, במהלך היום התקיימו השיעורים השונים בנושאי אזרחות ומאבקים ציבוריים.

 

"למען האמת זה לא שונה מהמצב היום, גם היום בחלק מהכיתות אם שלנו לומדים 40 תלמידים בכיתה, ובשיעורי בחירה יש אפילו 50 תלמידים בכיתה ואנחנו מצטופפים שלושה תלמידים סביב אותו שולחן ואין מה לעשות", סיפר ל-ynet יובל אברהמי, תלמיד כיתה י"ב, ממארגני היוזמה. "גם בכיתות הרגילות של 40 תלמידים השיעורים לא עוברים כמו שצריך וזה המסר שאנחנו רוצים להעביר; שצפוף לנו מדי".

 

לדברי אברהמי, "בהתחלה חשבנו לשבור שיא גינס בתור דבר חברתי בבית ספר, אך אז החל המשבר של המורים ורצינו להשמיע את קולנו. בעקבות ההתפתחויות חשבנו לשבור שיא גינס בצורה על ידי הקצנת מצב הצפיפות בכיתות, כדי להראות מה קורה כשיש יותר מדי תלמידי בכיתה אחת. יצרנו קשר עם התלמידים מירושלים והתארגנו".

 

לגבי התחושה במהלך היום סיפר אברהמי: "היה צפוף, חלק מהתלמידים התלוננו שאיבדו תחושה ברגלים וזה רק מראה כמה זה נתון חשוב. אנחנו צריכים למחות על תנאי הלימוד שלנו והינו מוכנים לסבול בשביל זה".

 

מי שהעביר חלק מהשיעורים ועזר לתלמידים הוא המורה לתנ"ך ומחנך כיתה ט', דניאל טופז. "היה קשה לתלמידים לקום ב-10 בבוקר - זה אחד מתסמיני השביתה", סיפר טופז והסביר: "מוקדם להם לקום כי כבר חודש פלוס הם ערים כל הלילה וישנים כל היום. אבל ברגע שהתלמידים שהגיעו ראו שהם רק 150, התחילו לעשות טלפונים ובסופו של דבר הגיעו למעלה מ-250 תלמידים".

 

לדברי טופז, "המסר העיקרי פה הוא פנייה ישירה לראש הממשלה שמתעלם מילדי ישראל שיושבים בצפיפות אדירה. ישראל היא המדינה עם הכיתות הצפופות בעולם. לנו מגיע יותר ואולמרט לא מתייחס לתלמידים - הוא מתעסק באנאפוליס, בדברים גדולים, אבל הוא לא שם לב אלינו - מערכת החינוך".

 

השיא תועד בפיקוחו של עו"ד יהודה אלרם, אותו שכר בית הספר, שהגיע עם נציגה שספרה את כמות האנשים שנכנסו לכיתה, בתיאום עם ספר השיאים של גינס ותחת פיקוח מצולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
244 תלמידים. הכיתה
צילום: אילן מזרחי
תלמידים גייסו את חבריהם
צילום: אילן מזרחי
מומלצים