שתף קטע נבחר

הדפדפן Firefox 3.0 בגירסת בטא, גם בעברית

דפדפן האינטרנט החופשי בדרך לגירסה שלישית, עם מנהל סימניות חדש, אבטחה משופרת ותמיכה בגלישה בלתי מקוונת. אפשר להוריד

בדרך לדור הבא של דפדפן האינטרנט החופשי. קרן מוזילה שיחררה את גירסת הבטא הראשונה של Firefox 3.0 - בינתיים למפתחים בלבד. בין השיפורים שתציע הגירסה השלישית: חיפוש טוב יותר וכלים לניהול שירותי רשת ללא צורך בחיבור אינטרנט פעיל.

 

קרוב ל-75,000 מפתחים בדקו את גירסת האלפא המוקדמת של Firefox 3.0 בשבועות האחרונים ועמלו שיפור בעיות אבטחה.

 

גירסת הבטא הראשונה, ששוחררה השבוע, עדיין כוללת מספר באגים, בהם כאלו שמונעים שימוש בגירסאות החדשות של שירותי דואר אלקטרוני כמו Yahoo! Mail ו-Hotmail. גירסה סופית ומתוקנת צפויה להגיע תוך כמה חודשים.

 

גירסת הבטא מספקת הצצה לתכונות החדשות של Firefox. רבות מהן קשורות לניהול סימניות, נושא שהושם עליו הפעם דגש מיוחד - למרות שלא התפתח דרמטית במרוצת השנים.

 

ניתן להוסיף לאתרים המועדפים תגיות, מילות מפתח ולמיין לפי נושא. תכונה חדשה בשם Places מאפשרת גישה מהירה לאתרים שהתווספו לאחרונה לסימניות או תוייגו, ולדפים בהם המשתמש מבקר לעתים קרובות - גם אם לא התווספו לסימניות.

 

כדי להוסיף אתר לרשימת הסימניות השמורות, אפשר לסמן אותו בכוכב, בדומה לאופן בו מסמנים הודעות חשובות ב-Gmail. נושא נוסף הוא גלישה לא מקוונת - לדוגמה, ניתן לחבר הודעות דואר אלקטרוני גם ללא חיבור קיים לרשת, ולשלוח אותן מאוחר יותר, עניין התלוי בהתאמה שצריכה להתבצע באתר עצמו.

 

יש גירסה עברית

תומר כהן ממוזילה ישראל, קבוצה שמתרגמת בעקביות את התוכנות של קרן מוזילה, מוסר כי גירסת הבטא של Firefox 3.0 כבר תורגמה לעברית וזמינה להורדה. עם זאת, גירסה זו מומלצת למפתחים בלבד, לדבריו, מאחר ועדיין אין עבורה תמיכה מסודרת. "הגירסה העברית היא בין הראשונות שתורגמו", הוא אומר. הגירסה המתורגמת של Firefox כוללת ממשק עברי ובודק איות בעברית.

 

מספר המשתמשים ב-Firefox בכלל העולם נע בשנים האחרונות בין 8 ל-14 אחוז, לפי סטטיסטיקות שונות. כהן מציין כי אין בידיו סטטיסטיקות מדויקות באשר למספר המשתמשים בארץ, אך לדבריו, "יש פחות מכפי שאנחנו רוצים, אך יותר ממספר המשתמשים לפני כמה חודשים. העניין תופס תאוצה. אנחנו רואים יותר ויותר ספקיות האינטרנט ממליצות במוקד התמיכה שלהן על התקנת Firefox".

 

אחת הסיבות להבדלים בין ישראל לשאר העולם נוגעת לבעיית התמיכה בדפדפנים אלטרנטיביים - אתרים רבים עדיין מותאמים לעבודה ב-Internet Explorer בלבד ולא לתקן העולמי של ארגון התקינה W3. האם ב-Firefox 3.0 יבוא הפתרון? "אין פתרון", מסביר כהן. "זה צריך להגיע מבעלי האתרים. עליהם להבין שיש תקן עולמי וראוי כי יתחילו לכבד אותו". הגירסה הסופית בעברית של הדפדפן עשויה להופיע כבר בחודש מרץ הקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים