שתף קטע נבחר

שרי בלייר: העצמת נשים תחזק את דו-הקיום

רעייתו של ראש ממשלת בריטניה לשעבר המבקרת בארץ נפגשה עם קבוצה של נשים תושבות הצפון, יהודיות ודרוזיות, ושוחחה עמן על חשיבותה של ההשכלה הגבוהה לקידום נשים. היא שמעה את סיפורה של האישה הדרוזית הראשונה בצפון שקיבלה תואר ד"ר והודתה: גם אני באתי מעיר קטנה

שרי בלייר, רעייתו שליח הקוורטט למזרח התיכון טוני בלייר, השתתפה היום (שישי) במפגש בנושא העצמה נשית שנערך במכללה האקדמית גליל מערבי. בלייר נפגשה עם סטודנטיות ומרצות מהצפון, וציינה כי העצמת נשים יכולה לסייע בקירוב לבבות באזור.

 

"ההשכלה הגבוהה היא זו שתסייע לנשים לפרוץ דרך ולהגיע רחוק יותר", אמרה בלייר בפתח המפגש, בו השתתפו 16 נשים, בהן סטודנטיות, בוגרות המכללה, מרצות ונשות הסגל מכל גווני הקשת התרבותית. בין המשתתפות היתה גם ד"ר ראנדה עבאס, שהייתה האישה הדרוזית הראשונה באזור הצפון שקיבלה את תואר דוקטור. עבאס סיפרה לבלייר על הקשיים שעברה בדרך לתואר במקביל להיותה אישה בחברה מסורתית. "היה עלי לשמור כל הזמן על המסורת שלנו מצד אחד ומנגד להצליח ולהיות אקדמאית. רציתי להיות מוצלחת גם באקדמיה, אך גם לשמור על הבית ועל המשפחה שלי. היום כשאני רואה את הבנות שלי, אני יודעת שהצלחתי", סיפרה עבאס.

 

בלייר הודתה כי סיפורה האישי דומה לזה של עבאס, וסיפרה כי היא עצמה הגיעה מעיר קטנה ונאלצה להתגבר על מכשולים רבים כדי להתקדם. "אני יודעת שהשכלה גבוהה מביאה איתה שינוי והשינוי הוא לא רק לסביבה, הוא גם לאישה עצמה. אני הגעתי ממשפחה שגרה בעיר קטנה ובתמיכת אמי חל השינוי הדרמטי והחיזוק עצמי שלי עם תחילת לימודיי האקדמיים. הסיפור של ד"ר עבאס מדגיש את הנושא של העצמת נשים בישראל שאותו באתי ללמוד מקרוב", אמרה.

 

בלייר התרשמה מאחוז הנשים הגבוה הלומד במוסד, והדגישה כי באמצעות העצמת הנשים בישראל ניתן גם לחזק את דו הקיום במדינה. עיבל גלעדי, יו"ר המכללה האקדמית גליל מערבי, אף ציין בנושא כי המכללה פועלת רבות לקירוב בין האוכלוסיות השונות בישראל. "ביקורה של שרי בלייר במכללה מעיד על ייחודה של המכללה המתאפיין בסובלנות הקיימת בה ובפתיחות כלפי האחר.

המכללה היא היחידה בארץ שפיתחה תכנית אקדמית להידברות בין יהודים וערבים וקיים קשר ישיר בין השכלה להכנסה, ובין חינוך אקדמי לפיתוח כלכלי, ומכאן תפקידה החשוב של המכללה בהשגת יעדים אלה וכן בנושא העצמת נשים", אמר.

 

ד"ר דפנה שרפמן, ראש החוג למדעי המדינה במכללה שהשתתפה אף היא בפגישה, התייחסה לדבריה של בלייר והוסיפה כי השכלת נשים תסייע לקדמן בעתיד מזרח התיכון כולו. "שתפקיד האקדמיה הוא לשנות את נקודת המבט של נשים לגבי עצמן ולגבי תפקידן בחברה. ההשכלה היא העתיד לנשים, לא רק בישראל, כי אם בכל המזרח התיכון. תפקידה של האקדמיה היא לשנות את המבנה החברתי ולא לשמר אותו", אמרה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלייר עם בעלה. הגיעה מעיר קטנה
צילום: איי פי
מומלצים