שתף קטע נבחר

הכנסת אישרה: העלאת שכר המינימום תידחה

ברוב של 53 תומכים מול 38 מתנגדים אישרה מליאת הכנסת לדחות את תשלום התוספת לשכר המינימום ל-1 ביולי הבא. רוב חברי מפלגת העבודה התנגדו לדחייה, הגימלאים תמכו

הכנסת אישרה היום (ד') את הצעת הממשלה לדחות את תשלום הפעימה השלישית של העלאת שכר המינימום ב-140 שקל מה-1 בדצמבר השנה ל-1 ביולי 2008. 53 ח"כים תמכו, 38 התנגדו.

 

בראש המורדים עמדו הח"כים מהעבודה, עמיר פרץ, יורם מרציאנו ושלי יחימוביץ'. הממשלה ניצלה לאחר שזכתה בתמיכת רוב חברי סיעת הגמלאים, בלחצים של הרגע האחרון ולאחר מתן התחייבות של שר האוצר למלא את כל ההתחייבויות כלפיהם שבהסכם הקואליציה. ח"כ משה שרוני מהגימלאים, המתנגד היחיד, אמר ש"הסיעה נפלה קרבן לסחטנות של פקידי האוצר שאינם מקיימים את ההסכמים הקואליציוניים".

 

ההצבעה על הצעת הממשלה הופרדה מחוק ההסדרים, שכן אחרת תשלום הפעימה השלישית היה אמור להתבצע בראשית השבוע הבא. במהלך הקריאה השנייה - בהצבעות על ההסתייגויות שהוגשו - הצטמק הרוב של הממשלה לחמישה קולות בלבד. לקראת סיום הקריאה השנייה פרצה סערה, כשהאופוזיציה ביקשה בתרגיל פרלמנטרי לראות בהצבעה האחרונה על סעיפי החוק הצבעת אי אמון בממשלה. לפי התקנון, קבלת הבקשה היתה מאלצת לדחות את ההצבעה ליום שני הבא, לאחר היום הקובע לביצוע הפעימה, ומסכלת את מטרת הממשלה.

 

הדרך היחידה למנוע זאת היא בבקשה נגדית של ראש הממשלה לראות בהצבעה הבעת אמון בממשלה, המאפשרת לקיים אותה מיד. בהעדרו של אהוד אולמרט מהארץ ביקש זאת ממלא מקומו בפועל, השר חיים רמון. התוצאה בהצבעה היתה 56:11 לטובת הממשלה. אולם יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער, ערער עליה בציטוט מהתקנון לפיו רק ראש הממשלה רשאי לבקש את ההצבעה, ובהעדרו הופכת התוצאה לאי אמון ומפילה את חוק הדחייה. שר האוצר, רוני בר-און, הגיב מיד בציטוט אחר לפיו בקשתו של השר רמון כשרה.

 

ח"כ סער טען מיד כי שר האוצר שיקר ביודעין. המהומה באולם גברה. יו"ר הכנסת, דליה איציק, חזרה לנהל את הישיבה ואילצה את סער לחזור בו והוא תיקן את עצמו כך ששר האוצר רק "הטעה את הבית". אבל איציק הכשירה את סיום הקריאה השנייה ופתחה את הדרך להצבעה המכרעת בקריאה השלישית, בה התקבלה כאמור הצעת הממשלה.

 

ההצבעות הסופיות נדחו מספר פעמים נוכח איומי סיעות העבודה והגמלאים שלא לתמוך בדחיית הפעימה. העבודה הודיעה שבמקרה הטוב חבריה ייעדרו מהאולם. הגמלאים איימו ללכת בעקבותיהם. בשלב מסוים הוצע לגמלאים חופש הצבעה כשברקע פיתויים תקציביים. בסוף הם התקפלו כמעט עד אחד. יו"ר הסיעה, ח"כ יצחק גלנטי, הצדיק את עמדתם בכך שגם ההסתדרות תמכה בדחיית הפעימה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. בראש המתנגדים
צילום: גיל יוחנן
סער. "בר-און רק הטעה את הבית"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים