שתף קטע נבחר

סקירה: תוכנה לאבחון חומרה Everest

בחודש שעבר הושקה גירסה 4.2 של תוכנת הדיאגנוסטיקה הוותיקה Everest Ultimate Edition. גירסת ההתנסות ל-30 יום עשויה להספיק, אם זה עתה קניתם מחשב חדש או שאתם מתכננים שדרוג, וזקוקים למידע מדוייק על החומרה שלכם

תמיד טוב כשיש במחשב תוכנה שיודעת לספר לכם בדיוק "מה קורה בפנים", אבל יש מקרים בהם תוכנה כזו היא ממש הכרחית ותרצו להשתמש בטובה ביותר.

 

אתם עשויים להזדקק לה במיוחד מייד אחרי הקנייה, כשאתם רוצים לבדוק שאכן קיבלתם את המחשב עליו שילמתם. או כשתרצו לשדרג - להרחיב זיכרון, להחליף מעבד, להוסיף דיסק קשיח. במקרים כאלה, תרצו לדעת בדיוק במה המחשב שלכם תומך, וקרוב לוודאי שתשמחו לקבל באותה הזדמנות גם לינקים רלוונטיים לדפים המתאימים באתרים של יצרני הרכיבים, להורדת דרייברים עדכניים וקבלת מידע נוסף.

 

יש הרבה תוכנות דיאגנוסטיקה שיעשו את העבודה, או לפחות חלק ממנה, אבל הטובה ביותר הייתה ונותרה תוכנת Everest. ייתכן שהכרתם אותה בשמה הקודם, AIDA32, ויש סיכוי טוב שהכרתם את מתחרתה הפופולרית Sisoft Sandra, שזמינה בגירסאות חופשיות.

 

ובכן, החדשות הרעות הן שמאז דצמבר 2005 תוכנת Everest היא מוצר מסחרי לחלוטין, והפיתוח של מהדורת Everest Home Edition החופשית נפסק. תוכלו עדיין להוריד את המהדורה הזו מאתרים שונים ולהשתמש בה חינם, ואם המחשב שלכם בן יותר משנתיים אז ספק אם תצטרכו יותר. בכל אופן, אם המחשב שלכם חדש יותר אז האפשרות היחידה שלכם היא להוריד גירסת התנסות ל-30 יום. החדשות הטובות הן שלא מדובר במהדורת Home Edition המוגבלת, אלא במהדורה המקצועית Everest Ultimate Edition.

 

גירסת ההתנסות מציעה את הרוב המכריע של התכונות, ואם ייקח לכם פחות מ-30 יום לבדוק את המחשב שלכם אז סביר להניח שהפעם לא תצטרכו לשלם.

 

מה התוכנה כוללת

במבט ראשון, ה-Ultimate Edition של 2007 לא נראית שונה בהרבה מה-Home Edition של 2004, לא בממשק ולא בכלים שהיא כוללת.

 


 

היתרון הבולט של הגירסה הזו על-פני גירסאות ישנות יותר הוא קודם כל בכך שהיא תומכת בחומרה העדכנית. זה כולל את מעבדי ה-45 ננומטר של אינטל, אפיקי PCI Express 2.0, מאיצי ה-DirectX10 של ATI ו-NVidia, וסביר להניח שעד שתורידו אותה היא תתמוך גם במעבדי AMD Phenom ובערכות השבבים החדשות של החברה.

 

עוד טכנולוגיות ומוצרים שנתמכים בגירסה הזו: רכיבי DDR3 (עד DDR3-2400), ערכות השבבים האחרונות של אינטל (G31, G33, P31, P35, X38) וגם מערכת ההפעלה Windows Server 2008.

 

התוספות הללו משלימות מסד נתונים ובו 61 אלף רכיבים ותוכנות, כשברוב המקרים תקבלו מידע מפורט על זהותם והיכולות שלהם וגם קישורים למידע נוסף, הורדת דרייברים, עדכוני BIOS, וגם אפשרות להסרה (UnInstall) אוטומטית בקליק במקרה של התוכנות.

 

עוד כמה שיפורים ותוספות לתוכנה בהשוואה למה שאולי הכרתם בגירסאות ישנות שלה: מערכת משופרת לניטור טמפרטורות ומתחים של רכיבים, מידע על מערכת האוורור ועל הסוללה בניידים; אחד-עשר מודולי Benchmark, שמאפשרים להשוות את המחשב שלכם לעשרות מערכות אחרות; מודול דיאגנוסטיקה משופר לצג (CRT או LCD).

 

יתרונות וחסרונות

Everets היא ללא ספק תוכנת הדיאגנוסטיקה המקיפה והיסודית ביותר לחומרה, ומציעה מידע וכלים שימושיים מאד (אם כי פחות) לטיפול בתוכנה ובמערכת ההפעלה. קצב הפיתוח שלה מאז הרכישה בשנת 2003, קצת איטי מדי לטעמנו, אבל כשיוצאת גירסה מעודכנת היא תמיד מיישרת קו עם החידושים האחרונים.

 

התיעוד של התוכנה, לעומת זאת, ממש מביך. נראה כאילו בחברה שכחו לעדכן את מערכת העזרה בשנתיים האחרונות - במסך ה-FAQ, למשל, עוד מזכירים את ה-Home Edition כתוכנה שעדיין קיימת. להגנת המפתחת אפשר לומר שבדרך-כלל אין למשתמש בתוכנה צורך אמיתי לעיין בתיעוד, וכשיש צורך בדרך-כלל נתקלים במסמכים מעודכנים. ובכל זאת.

 

בהשוואה המתבקשת ל-Sisoft Sandra, קל להבין מדוע האחרונה נפוצה יותר. Sandra חזקה יותר בכל מה שקשור להפקת דו"חות, מבחני ביצועים, ודיאגנוסטיקה של ציוד היקפי. היא כוללת כל מיני תכונות אחרות שלא קיימות ב-Everest, כמו ההמלצות לשיפור ביצועים. היא גם יסודית יותר במידע הנוגע לקבצי מערכת ההפעלה, אם כי Everest מציעה כיסוי טוב יותר לתוכנות מצד-שלישי.

 

Everest מצדה, מציעה מידע מפורט ומדוייק יותר, ואת הקישורים החיוניים למידע ולדרייברים (שאמורים להיות קיימים גם ב-Sandra, אבל אנחנו עדיין מחפשים אותם). גם מערכת ה-Stability Test החדשה של Everest, מוצלחת יותר לדעתנו ממבחן הסיבולת (Burn-in Test) של Sandra. היא תהיה שימושית במיוחד למשתמשים מקצועיים שרוצים ויודעים לבדוק את יעילות הקירור של המחשב, במיוחד אם הם עוסקים ב-Overclocking.

 


 

מעל לכל, למשימות הקלאסיות שמעניינות את המשתמש מהשורה (כלומר, דיאגנוסטיקה לפני קנייה או שדרוג) Everest Ultimate Edition 4.2 היא עדיין התוכנה הטובה ביותר.

 

ציון:


רישיון: גירסת התנסות ל-30 יום

המחיר: 35 דולר

נפח הקובץ: 7.8/8.1MB

להורדה

 

בעד: מידע מפורט ומדוייק על החומרה שלכם, כולל קישורים למידע נוסף ולדרייברים. מידע רב על התוכנה ומערכת ההפעלה, מבחני ביצועים מובנים, ממשק פשוט, מהירה מאד.

נגד: פחות חזקה בתוכנה, מעט תכונות חדשות, תיעוד גרוע.

השורה התחתונה: עדיין תוכנת הדיאגנוסטיקה הטובה ביותר לחומרה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבדוק את המחשב מבפנים
צילום: index open
מומלצים