שתף קטע נבחר

מרק בתוך לחם - לא צריך קערה

השף ארז קומרובסקי מגיש מתכון למרק עשיר של קטניות ובשר כבש שמוגש בתוך כיכר לחם כפרי - ארוחה מלאה לערב קר

מרק חרירה מוגש בתוך בלחם דורום

מתכון של השף ארז קומרובסקי

 

המרכיבים: 

1 ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות קטנות

4 עצמות מח צלויות בתנור

100 גרם עדשים חומות

100 גרם חומוס

100 גרם שעועית לבנה

2 כוסות עגבניות מגורדות

1 כוס קמח

1 כוס מיץ לימון טרי

‭5–4‬ ליטר מים

1 כוס איטריות אורז דקות

2 ראשי סלרי מקולפים וקצוצים

1 צרור סלרי, גבעולים קצוצים

1 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1 חבילת כוסברה קצוצה

1 חבילת נענע קצוצה

1 חבילת שמיר קצוץ

2 בצלים לבנים קצוצים

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית כורכום

מלח


(צילום: שלום בר-טל)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את החומוס והשעועית למשך לילה. לאחר ההשריה קולפים את החומוס.
  2. מכניסים את קוביות הבשר ואת העצמות הצלויות לסיר גדול ומטגנים דקה-שתיים בכף שמן זית.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ומאדים מספר דקות.
  4. מוסיפים לסיר את העגבניות, החומוס המקולף, השעועית, העדשים והמים ומבשלים כשעתיים.
  5. מדללים את הקמח בכוס מים ומוסיפים למרק תוך כדי ערבוב כדי שהקמח לא יידבק. מוסיפים את המלח, הכורכום, הפלפל, הפטרוזיליה, הנענע, השמיר והכוסברה ומבשלים עוד 30 דקות.
  6. מוסיפים את אטריות האורז ומיץ הלימון ומבשלים 10 דקות נוספות.
  7. הגשה: מרוקנים לחם דורום (או כל לחם לבן אחר) מתוכנו, יוצקים לתוכו מרק ומגישים בתוך הלחם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים