לאכול כשיורד גשם: תבשיל צלעות טלה ביין אדום
הנה מתכון לתבשיל קדירה מחמם, כזה שיושב טוב בבטן, שהכי כיף לאכול אותו כשקר ויורד גשם בחוץ - צלעות טלה שהתבשלו עם ירקות שורש, שעועית שחורה ברוטב יין אדום
תבשיל צלעות טלה ביין אדום
מתכון של השף אריאל כהן, "פויקה"
המרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג צלעות טלה, פרוסות
300 גרם שעועית שחורה מושרית לפחות לילה
1/2 כוס קמח
בצל
300 גרם תפוחי אדמה ננסיים
1 גזר
1 ראש שום
3 כפות סוכר
עלי אורגנו טרי
מלח
פלפל גרוס
1 בקבוק יין יבש
כלים: פויקה או סיר ברזל כבד
עם הרבה חרדל בצד (צילום: רועי ברקוביץ')
אופן ההכנה:
- מחממים את הפויקה עד שהוא לוהט, ממליחים ומפלפלים את הבשר ומקמחים קלות.
- צולים את הבשר היטב מכל הצדדים במעט שמן זית ומניחים בצד.
- מוסיפים את הגזר והבצל קצוצים לקוביות גדולות ולאחר מכן את תפוחי האדמה.
- כאשר הכל משחים יפה מוסיפים את היין האדום והשעועית השחורה.
- לאחר חצי שעה מוסיפים את הסוכר ומבשלים עם מכסה סגור חצי שעה נוספת לאחר מכן מחזירים את הצלעות.
- הגשה: מניחים מהירקות של התבשיל עם מעט רוטב על צלחת עמוקה ועליהם עורמים 4 צלעות, על הכל מפזרים הרבה אורגנו טרי קצוץ
מומלצים