שתף קטע נבחר

לאכול כשיורד גשם: תבשיל צלעות טלה ביין אדום

הנה מתכון לתבשיל קדירה מחמם, כזה שיושב טוב בבטן, שהכי כיף לאכול אותו כשקר ויורד גשם בחוץ - צלעות טלה שהתבשלו עם ירקות שורש, שעועית שחורה ברוטב יין אדום

תבשיל צלעות טלה ביין אדום

מתכון של השף אריאל כהן, "פויקה"

 

המרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג צלעות טלה, פרוסות

300 גרם שעועית שחורה מושרית לפחות לילה

1/2 כוס קמח

בצל

300 גרם תפוחי אדמה ננסיים

1 גזר

1 ראש שום

3 כפות סוכר

עלי אורגנו טרי

מלח

פלפל גרוס

1 בקבוק יין יבש

כלים: פויקה או סיר ברזל כבד


עם הרבה חרדל בצד (צילום: רועי ברקוביץ')

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הפויקה עד שהוא לוהט, ממליחים ומפלפלים את הבשר ומקמחים קלות.
  2. צולים את הבשר היטב מכל הצדדים במעט שמן זית ומניחים בצד.
  3. מוסיפים את הגזר והבצל קצוצים לקוביות גדולות ולאחר מכן את תפוחי האדמה.
  4. כאשר הכל משחים יפה מוסיפים את היין האדום והשעועית השחורה.
  5. לאחר חצי שעה מוסיפים את הסוכר ומבשלים עם מכסה סגור חצי שעה נוספת לאחר מכן מחזירים את הצלעות.
  6. הגשה: מניחים מהירקות של התבשיל עם מעט רוטב על צלחת עמוקה ועליהם עורמים 4 צלעות, על הכל מפזרים הרבה אורגנו טרי קצוץ

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר להחליף בסיר ברזל כבד. פויקה
צילום: הראל רינצנר
מומלצים