שתף קטע נבחר

סקירה: שלט אוניברסלי Harmony 785

נוח לשלוט בכל המכשירים עם השלט Harmony 785 של Logitech. אמנם, ההגדרה הסופית של השלט דורשת זמן וסבלנות, אך מבצעים אותה פעם אחת בלבד

ריבוי המכשירים האלקטרוניים בסלון הביא לאינפלציה מטורפת במספר השלטים הרחוקים המונחים על השולחן - ולפיכך גם הגדיל את הסיכוי כי חלקם או כולם ייעלמו דווקא כשנזדקק להם. זה לא נוח, תופס מקום רב על השולחן ולעיתים גם מבלבל. מי אמור לזכור איזה שלט שולט על הרסיבר?

 

המצב אינו פשוט כלל: למשל, כדי לצפות בסרט DVD, יש צורך לעתים להשתמש בשלושה שלטים: של הטלוויזיה, הרסיבר ונגן ה-DVD. כדי לתת מענה לבעיה זו ולאפשר שליטה נוחה ומרוכזת על מרכז הבידור הביתי, מציעה חברת Logitech את השלטים החכמים מסדרת Harmony, ובהם את דגם ה-785 אשר כולל מסך LCD צבעוני

צילום: ליאור קורן

 וסוללה נטענת.

 

 

הגדרת השלט

הגדרת כל שלטי Harmony מתבצעת בעזרת תוכנה אשר מתקינים מחשב האישי. היא מצריכה חיבור לחשבון אישי באתר Logitech. בתוכנה זו טמון יתרון: החלפת השלט באחד אחר של Harmony לא מצריכה תכנות שלו מחדש, רק התאמה. אתר החברה כולל בסיס מידע גדול ומעודכן על רוב שלטי המכשירים הקיימים בשוק.

 

התוכנה מלווה אותנו צעד אחר צעד באשף ההגדרות עם שאלה אחת כל פעם, קל ופשוט להתקדם בהגדרות. פעולת הגדרת השלט מורכבת משלושה שלבים עיקריים: הגדרת מכשירים, הגדרת פעילויות ושמירת הנתונים לשלט. ברוב המקרים, יהיה גם צורך בהגדרות נוספות עבור התאמות סופיות של פעולות השלט. חשוב לציין, כי אין תמיכה בתוכנה בעברית.

 

שלב ראשון - הגדרות המכשירים

בתחילה, יש לבחור את סוג המכשיר עליו רוצים לשלוט. יש לבחור את שם היצרן מתוך רשימה (רעיון טוב ונוח), אחר כל יש להזין את שם הדגם בטקסט חופשי, פעולה שלא תמיד עובדת. התוכנה אמורה לזהות את הדגמים, במקרה שלי התוכנה זיהתה ללא בעיה את הטלוויזיה, את נגן ה DVD והממיר ללא בעיה.

 

לא מזהה הכל

למרבה ההפתעה, התוכנה לא הצליחה לזהות את הרסיבר שלי השייך לחברת Onkyo. החברה בהחלט מוכרת וגם דגם הרסיבר שלי אינו דגם נדיר (נמצא למעלה משנה בשוק). חבל שלא היתה לי האפשרות לבחור דגם מקביל מרשימה.

 

במקרה כזה, מאפשרת התוכנה לימוד של לחצני השלט בעזרת ממשק גרפי יפה, ברור ונוח, אך זו נחמה קטנה מאוד. הייתי מעדיף לקצר את הדרך בעזרת בחירת דגם דומה מרשימת הדגמים.

 

פעילויות

כאן טמון למעשה ייחודו של השלט: כל לחצן "פעילות" בשלט טומן בחובו רצף של פעולות המתאימות למצב בו אנו בוחרים, לדוגמה, "צפיה בסרט" מצריכה הפעלה של מספר מכשירים וביצוע פעולות נוספות אותן יידע השלט לשלוח באופן אוטומטי.

 

בשלב הגדרה זה, תכוון אותנו התוכנה להגדיר איזה מכשיר יהיה מקור השידור, איזה מכשיר ישנה ערוץ ואיזה מכשיר שולט על עוצמת השמע. לאחר הגדרת של הפעילויות שכללו במקרה שלי צפייה בשידורי yes, ניגון DVD ושמיעת CD הסתיימו ההגדרות הבסיסיות.

  

בסיום שלב זה, יכול להיות שתדרשו להתאמות סופיות של פעילויות ומקשים שונים: במקרה שלי זיהתה התוכנה את ממיר ה- YES MAX שלי, אבל לא הגדירה לו מקשי ההקלטה והצפייה (מה שנדרשתי להגדיר באופן ידני).

 

בשלב השלישי נעדכן את השלט בהגדרות שהכנסנו לתוכנה, כאשר השלט מחובר למחשב בעזרת ממשק USB העדכון מתבצע בקלות. כעת אנו מוכנים להפעיל את מרכז הבידור שלנו.

 

שימוש בשלט

סיימנו את ההגדרות, הגיעה העת לבדוק את נוחות השימוש. כדי ליהנות מפעילות כלשהיא בסלון, יש ללחוץ על מקש אחד בשלט שמוגדר עבור פעילות זו - קל, פשוט ונוח.

 

ביקשתם לצפות בשידורי טלוויזיה? לחיצה על הכפתור המתאים, השלט כבר ידליק את המסך ויכוון אותו לכניסה המתאימה, כך גם ידליק את הרסיבר ויכוון אותו לעבוד מול הממיר של yes או HOT. מי שמתבלבל יכול להיעזר במקש ה-HELP לקבלת עזרה והכוונה בשלט.

 

הלחצנים בשלט שונים במיקום שלהם לעומת שלטים "רגילים" מה שדורש מעט זמן להתרגל לסידור החדש, אבל, לאחר תקופת זמן זה כבר הופך להרגל. תאורת מסך ה-LCD והמקשים בשלט עוזרת בהחלט להפעלה בחושך.

 

ומה בקשר לטעינת הסוללות? כאשר מניחים את השלט בעריסתו, הוא עובר למצב טעינה, מה שמבטיח כי לא נקלע למצב של סוללה ריקה. דרך אגב, גם כאשר מוציאים את הסוללה מהשלט, ההגדרות אינן נמחקות.

  

הנדסת אנוש

השלט קל במשקל וארוך במימדיו, הוא "יושב טוב" ביד ומרגיש נוח. אמנם, צריך להחזיק אותו לעיתים בחלקו הקדמי ובפעמים אחרות נדרש לעבור לחלקו האחורי בכדי להגיע לכל המקשים, אך בסך הכל, העבודה איתו נוחה ונעימה למגע: המקשים מעוצבים בגודל נכון ועם תגובת "קליק" שעוזרת לפידבק מתאים על מנת להרגיש את הלחיצה.

 

עוצמת השידור של השלט ממוצעת למדי. סביר להניח כי עוצמת שידור חזקה יותר תתקבל בברכה עבור לקוחות מסוימים בעלי מרחבים גדולים בבית, עבורי (בעל סלון ישראלי ממוצע) זה הספיק.

 

סיכום

יתרונות: הגדרה בסיסית קלה עם מבחר ענק של מכשירים בבסיס המידע, ממשק התוכנה קל לשימוש, שלט נוח לשימוש עם לחצנים בעלי תגובה טובה, תאורה מקשים ומסך LCD מואר.

 

חסרונות: אשף הגדרת המכשירים לא תמיד מוצא את דגם על פי הטקסט החופשי, תוכנת הגדרת המכשיר לא תומכת בעברית, התאמות סופיות דורשות הגדרות מתקדמות וסבלנות. מחיר יקר (המחיר בארץ דומה למחיר בחו"ל).

 

השורה התחתונה: נוח לשלוט בכל המכשירים עם שלט אחד. אמנם, ההגדרה הסופית של השלט דורשת זמן וסבלנות, אך מבצעים אותה פעם אחת בלבד (בזמן שמבקשים להוסיף לשלט מכשיר חדש). בסופו של דבר, מצאתי שכיף וקל לחיות עם שלט זה.

 

באשר למחיר, אם התקציב שלכם מוגבל, אולי תביעו עניין בדגם ה-555 נטול העריסה והסוללה הנטענת, הכולל צג LCD קטן יותר ולא צבעוני. יכולות התפעול שלו דומות.

 

ציון כללי:

 

מחיר: 1,199 שקלים. להשוואת מחירים 

  

ערכת המכשיר

  • שלט
  • עריסת טעינה
  • סוללת Li-ion
  • כבל USB
  • ספרות
  • CD עם תוכנה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים