שתף קטע נבחר

תוכנית: 45 מיליון שקל בשנה לטובת האתיופים

במשרד הרווחה ובמשרד לקליטת עלייה מתכננים להשקיע כמעט 50 מיליון שקל בשנה בקהילות האתיופיות בארץ. בתוכנית: מנהלי טיפול (קואוצ'ינג) למשפחות, ליווי אישי לבני הנוער ושיפור מעמד הקשישים

הממשלה מתכוונת להשקיע מיליוני שקלים כדי להציע פתרונות לבני הקהילה האתיופית בישראל - כך עולה מתוכנית ממשלתית בין-משרדית, שפרטיה נחשפים ב-ynet לראשונה. עלות התוכנית, שבמרכזה יעמדו 15 שכונות ברחבי הארץ  שבהן לפחות 450 משפחות אתיופיות, כ-45 מיליון שקלים בשנה, למשך חמש שנים.

 

על-פי נתוני משרד הרווחה, כיום מטופלות יותר מ-17 אלף משפחות יוצאי אתיופיה בכל הארץ. מדובר בכ-70 אלף נפשות, מתוכם קרוב למחצית ילדים ובני נוער. התוכנית מציבה כמטרה מרכזית את הסיוע למשפחות הנעזרת בשירותי הרווחה, זאת באמצעות קורסים מקצועיים, הדרכות העשרה לילדים וסיוע בהוצאות חינוך. רוב התקציב בתוכנית הזו יושקע בהצבת שלושה מנהלי טיפול (קואוצ'רים) בכל שכונה.

 

לילדים ולבני הנוער הנמצאים במצבי ניתוק וסטייה חברתית (כ-20% מהילדים בקהילה) מציעה התוכנית להעניק טיפול באמצעות מתן ליווי אישי לנוער שיתמקד ב"בניית כישורי חיים" ו"עבודה עם המשפחה". בצד השני תנסה התוכנית לשפר את מעמד קשישי הקהילה (המהווים שמונה אחוזים) ולאתר קשישים שזקוקים לטיפול אישי באמצעות הפעלת רכז דובר השפה, הקמת מועדון חברתי ופיתוח תוכניות התערבות.

 

קבוצה שלא זכתה להתייחסות דומה היא קבוצת הנכים בקרב העולים מאתיופיה, שמהווים כשלושה אחוזים מהמטופלים בלשכות הרווחה. לפי התוכנית, הטיפול בקהילה זו יסתכם בהגברת המודעות בקהילה לגבי הנכים וליווי אינטנסיבי בחיי היום-יום שלהם.

 

התאמה לקהילה

הוגי התוכנית, החולשת על מספר רב של משרדי ממשלה - בהם משרד הרווחה, משרד הקליטה, משרד השיכון, משרד החינוך ומשרד הבריאות, אומרים כי היא "מציעה פתרונות לבני הקהילה האתיופית בישראל, ותתאים את עצמה לתרבות בני הקהילה".

 

על פי נתוני משרד הרווחה, כ-60% מהמשפחות המטופלות הן משפחות עם בעיות בין בני זוג וילדים ונוער בסיכון. לאלו  יוענק מעקב צמוד של עובדים הרווחה שינסו לסייע בהתמודדות עם מטלות יומיומית ולענות על צרכים לא מסופקים של הילדים. כן יוענק בטיפול ביחסים בין בני הזוג כדי לשפר את האינטראקציה המשפחתית.

 

רק לשכונות גדולות

הממשלה צפויה לאשר את התוכנית במהלך חודש ינואר, כשהתנאי להפעלתה הוא גודל השכונה: רק שכונות שבהן 450 משפחות לפחות, ש-70% מהן מוכרים בלשכות משרד הרווחה ייכללו בה. בכל שכונה, כמחצית מ-600 ילדים ובני נוער בסיכון ישתלבו בתוכנית המיועדת להן.

 

משרדי הרווחה והקליטה מרכזים את העבודה הכוללת על התוכנית בחמשת החודשים האחרונים. השר לקליטת עלייה, יעקב אדרי, הציג כבר חלק מהתוכנית לראש הממשלה, אהוד אולמרט.

 

אדרי, שהשתתף אמש בהדלקת נרות עם חברי הקהילה האתיופית בבאר שבע, הביע תקווה כי התוכנית תאושר בממשלה וכי ניתן יהיה להפעילה במהרה. בשיחה עם ynet הבהיר אדרי כי בשכונות שבהן פחות מ-450 משפחות תופעל התוכנית במסגרת מצומצמת.

 

לדברי השר לקליטת עלייה, התוכנית תמומן ברובה מתקציב הממשלה וחלק אחר יתקבל מהסוכנות היהודית ומארגונים נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יעקב אדרי. חלק מהתוכנית הוצגה לרה"מ
צילום: גיל יוחנן
המחאה בפתח תקווה
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים