שתף קטע נבחר

ח"כ נפאע נחקר על ביקורו בסוריה: הם לא אויביי

חבר הכנסת נחקר במשך כארבע שעות במשרדי היאחב"ל בעקבות נסיעתו לסוריה בספטמבר. לדבריו, הוא אינו רואה בסוריה אויב, ולא שולל ביקור נוסף במדינה

ח"כ סעיד נפאע (בל"ד) נחקר היום (א') במשטרה על נסיעתו לסוריה - המוגדרת כמדינת אויב - לפני כחודשיים. בתום חקירתו, שנמשכה כארבע שעות, אמר נפאע ל-ynet כי הוא אינו רואה בסוריה ובתושביה את אויביו, וכי אינו יכול להבטיח שלא ישוב ויבקר במדינה. חקירתו של נפאע תימשך בשבוע הבא.

 

נפאע, בן העדה הדרוזית, עמד בספטמבר בראש משלחת של 330 אנשי דת דרוזים שביקרה בדמשק. במהלך הביקור נועד

נפאע עם אנשי ממשל סורים ואף התראיין לאמצעי תקשורת שונים.

 

הבוקר הגיע נפאע למשרדי היחידה הארצית לחשיפת פשיעה חמורה ובינלאומית בפתח תקוה כדי לספר לחוקרים מה עשה בסוריה. "נשאלתי שאלות רבות", אמר בתום החקירה. "חוקרים אוהבים מאוד לפשפש בכל מיני דברים. שאלו אותי שאלות החל ממי ארגן את הנסיעה וכלה באיפה ישנו ועם מי נפגשנו. אמרתי להם 'למה לחקור אותי? הרי אני לא מתחבא מאחורי אף טענה כך שיש לכם כבר כתב אישום מוכן'".

 

נפאע נחקר גם על הכנס של מפלגת בל"ד שהתקיים בשפרעם, ערב ועידת אנאפוליס. במהלך הכנס הוא הקריא ברכות שונות ששלחו פלסטינים מסוריה, מלבנון, מאירופה ומשטחי הרשות. "נשאלתי האם עמדותיהם של האנשים האלו בנוגע לאנאפוליס זהות לעמדותינו ועניתי שבחלק מהמקרים אכן מדובר בעמדות זהות", אמר נפאע.

 

"סוריה אינה אויבת שלי"

עוד נשאל נפאע מדוע כחבר כנסת וכעורך דין, שמכיר היטב את החוק הישראלי ויודע שאסור לנסוע לסוריה, בחר לעבור על החוק ולנסוע. "עניתי להם שאמנם החוק אוסר על נסיעה לסוריה אך מדובר בחוק שאינו הרמטי, זה חוק שמעניק שיקול דעת לשר הפנים להעניק היתר בנסיבות מיוחדות", השיב.

 

לדבריו, במשרד הפנים בוחרים להפלות דווקא את אנשי הדת הדרוזים, שהגישו כבר מזמן בקשה לבקר בסוריה אך נענו בשלילה. "הם קיבלו היתר לעבור דרך מעבר קונייטרה כשמדינת ישראל יודעת בוודאות שסוריה לא תאפשר זאת, כך שזה תרגיל ולא היתר אמיתי. בחרתי להתלוות למשלחת לאות מחאה על שיקול הדעת המפלה של שר הפנים, לא יתכן שאזרחי המדינה המוסלמים עולים למכה. להם מותר ולנו אסור?".

 

על השאלה האם ישוב ויבקר בסוריה בעתיד, השיב: "אני בן לאמא סורית שאביה נהרג במרד של 1925. האם יכול להיות שאחיה ודודיה הם אויבים שלי? יכול להיות שבני עם אחד יהיו אויבים אחד לשני?

 

"בכל שלוש האמנות המדברות על זכויות למיעוטים לאומיים מטילים על המדינה את הזכות לשמר ביקורים אלו, ורק בישראל נוהגים הפוך. מה יקרה בעתיד? נגיע לגשר ונראה, אך אני בהחלט רואה בכך מימוש זכות אנושית של קבוצת אנשים וזה חלק משליחותי כאיש ציבור וכחבר כנסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים