שתף קטע נבחר

לבנון: מפקד הצבא הבא חוסל ליד ארמון הנשיאות

בפיצוץ מכונית תופת בבעבדא שבפאתי הבירה נהרגו ארבעה בני-אדם, בהם ראש אגף המבצעים בצבא הלבנוני ומי שסומן כמחליפו של מפקד הצבא סולימאן, אם האחרון יתמנה לנשיאות. עשרות בני אדם נפצעו באירוע, שעלול לגרום לזעזוע בשדרת הפיקוד הבכירה של הצבא הלבנוני. בדמשק הפנו אצבע מאשימה לעבר ישראל

מי חיסל את היורש של סולימאן? קצין בדרגת תת-אלוף - ומי שסומן כמפקד הבא של צבא לבנון - נהרג הבוקר (יום ד') בפיצוץ מכונית תופת בעיירה בעבדא שבפאתי ביירות. הפיגוע התרחש סמוך לארמון הנשיאות, בדרך צדדית שהובילה למפקדת הצבא, ונהרגו בו חמישה בני אדם נוספים. עשרות נפצעו.  

 

יעד החיסול בפיגוע התופת הוא פרנסואה אל-חאג', ראש אגף המבצעים של צבא לבנון ומי שסומן כמחליף היחיד למפקד הצבא, מישל סולימאן, שאמור היה להתמנות לנשיא לבנון. אל-חאג', המחזיק בדרגה המקבילה לתת-אלוף (מפקד צבא לבנון מחזיק בדרגה המקבילה לאלוף בצה"ל) נחשב קצין בולט בצבא. ההערכה היא כי הפיגוע יזעזע את הצבא, כמו גם את המערכת הפוליטית בלבנון. עדי ראייה דיווחו כי הפיגוע גרם נזק גדול מאוד באזור ארמון הנשיאות, שבו מתגוררים גם דיפלומטים רבים.

 

"הפיצוץ הנפשע הינו חולייה נוספת בשרשרת המכוונת ללבנון ולמוסדותיה", אמר מנהיג המחנה האנטי-סורי בפרלמנט הלבנוני, סעד אל-חרירי. "מדובר בראש ובראשונה בפגיעה בצבא הלאום, שמשלם היום את המחיר של השמירה על ריבונותה של לבנון ועצמאותה".

 

חיזבאללה הפציר בלבנונים "להתאחד ולהתכנס עם הצבא ותפקידו הלאומי, ולעבוד יחדיו וביעילות כדי להשיג הסכמה לאומית".

 

סוריה גינתה את ההתנקשות, והפנתה אצבע מאשימה לעברה של ישראל. גורם רשמי בדמשק אמר לסוכנות הידיעות הסורית סאנא כי "ישראל וסוכניה בלבנון הם המרוויחים" מההתנקשות באל-חאג', שאותו כינה "אדם לבנוני פטריוט לבנוני שפעל למען אחדותה של לבנון".

 

משבר הנשיאות מעמיק

בשבועות האחרונים שורר מתח בלבנון בין הפלגים בסוגיית זהותו של הנשיא הבא. השבוע נדחו הבחירות בפעם השמינית. המועמד המוביל לתפקיד הוא מפקד הצבא, מישל סולימאן. הוא הצליח לזכות בתמיכת הגורמים הפוליטיים המשמעותיים בלבנון, ובעיירת הולדתו כבר החלו לחגוג את בחירתו. אולם מה שמונע את הבחירה היא תקופת הצינון אליהם מחויבים פקידי ממשל בטרם ייבחרו למשרה אחרת.

 

לאחר שעדיין לא התקיימו הבחירות, נותרה המדינה בלי נשיא לראשונה מאז תום מלחמת האזרחים שהתחוללה במדינה בין 1975 ל-1990.


זירת הפיצוץ. היורש חוסל (צילום: רויטרס)

 

על הרקע הבחירות אירעו כבר כמה פיגועים במדינה. בחודש ספטמבר נרצח חבר פרלמנט

בפרבר נוצרי במזרח הבירה הלבנונית. בפיצוץ נהרגו חמישה בני-אדם נוספים וכ-20 נפצעו. היעד להתנקשות היה חבר הפרלמנט הלבנוני, אנטואן ראנם - איש המפלגה הנוצרית "הפלנגות", שנמנה על המחנה האנטי-סורי. ראנם נפצע ופונה לקבלת טיפול - ומאוחר יותר מת מפצעיו.

 

בפברואר 2005 נרצח בביירות ראש הממשלה הלבנוני לשעבר, רפיק אל-חרירי, בפיצוץ מכונית תופת, שהביא למותם של עוד 22 בני אדם. חרירי נהרג בעת שמכונית התופת התפוצצה ליד מתחם בתי-מלון במערב העיר. ארגון לא מוכר, בשם "האגודה לניצחון ולג'יהאד במדינות א-שאם" (סוריה הגדולה), נטל אז את האחריות לפעולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממש ליד ארמון הנשיאות. המכונית
צילום: רויטרס
יעד החיסול. אל-חאג'
צילום: רויטרס
נזק רב למבנים. זירת החיסול
צילום: רויטרס
מומלצים