אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

צילום: אסף שגיא

טורים אחרונים
 
ניידות במייל צילום: Index Open
ניידות במייל צילום: Index Open
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 
אהוד קינן / טור אישי  

 

ניידות - גם בדואר האלקטרוני

על ספקיות האינטרנט לאפשר לכל גולש לשמור על תיבת הדואר האלקטרוני שלו חינם לכל החיים גם אם הוא מתנתק. אפשר להרוויח ממקורות אחרים, אך חשוב מכך - לשחרר את הכבלים, ולוודא כי הלקוחות מרוצים

פורסם: 12.12.07, 12:38

בחמש השנים האחרונות לא פתחתי את תיבת הדואר האלקטרוני שלי אצל הספקית. תיבת ה-gmail שלי (ולפניה יאהו) הספיקו לי, ומשרתות אותי נאמנה עד היום.

 

ביכינו פה כבר את מותו של דוא"ל ספקית האינטרנט, אולם ישנם אנשים שעדיין משתמשים בו, כי בכל זאת יש לו מספר יתרונות על דואר אלקטרוני מבוסס

רשת. היתרון העיקרי, הוא שמדובר בחברות הפועלות בישראל ויש בהן תמיכה, ובעברית.

 

למשל, נסו לשחזר סיסמה ב-gmail אם שכחתם איך בדיוק אייתתם את שם התיכון שלכם באנגלית שנתתם כתשובה לשאלה הסודית. או במקרים קיצוניים יותר - אם התיבה שלכם נפרצה, נחסמה או סתם לא עובדת, הניסיון לקבל תשובות מגורמים מוסמכים ב-Yahoo  יעלה לכם בתסכול רב. אתם לקוח בודד מתוך מאות מיליונים שיש לחברה הזו, שיהיה לכם בהצלחה עם זה.

 

איך להחיות את דוא"ל הספקית?

על אף היתרונות, ספקיות האינטרנט צריכות לנקוט במספר צעדים על מנת להחיות את השירות הזה, ולהועיל לגולשים שלהן. ראשית, התיבות המוצעות היום על ידי חלק מהספקיות הן בגודל של כגיגה בייט - הגדילו אותן לפחות לחמישה גיגה בייט. התיבות מתמלאות יותר מהר ממה שאנחנו חושבים, ועלויות האחסון כבר צנחו.

 

שנית - שפרו את הממשקים של הגישה מרחוק לתיבה, כדי שנוכל לקרוא בקלות דואר כשאנחנו בעבודה, בחופשה או סתם לא בבית. גוגל, למשל, מציעה את הממשק שלה גם לספקיות וחברות חיצוניות.

 

אלה שינויים קטנים, ופחות משמעותיים. השינוי הגדול ביותר צריך לבוא בצורה של ניידות הכתובת - אפשרות לשמור את כתובת הדואר האלקטרוני שלנו לכל החיים. התחרות בקרב ספקיות האינטרנט גורמת לכולנו לעבור מדי מספר חודשים. במצב כזה, אין סיבה לטרוח בכלל להשתמש בתיבה שהפסקית פתחה לנו, אם עוד חצי שנה הכתובת כבר לא תהיה רלוונטית.

 

בשונה מהסלולר, אין סיבה שהמחוקק יתערב כאן, ועל הספקיות יהיה להבין בעצמן שכדאי להן לאפשר לאנשים לנדוד עם התיבות שלהם מספקית לספקית בקלות ובחינם.

 

לבטל את התשלום על התיבות

אין צורך בהיערכות טכנית מסובכת ומלאה בתקלות, כפי שהתרחש בעולם הסלולר, פשוט בתפישה של מנהלי הספקיות באשר לשירות הזה. היום, כאשר רוצים לשמור על תיבת הדואר האלקטרוני יש לשלם כ-10 שקלים בחודש לספקית (התיבה שלי בגודל גיגה בבזק בינלאומי, אגב, הוצעה לי בתשלום של 31 שקלים, במיד שאתנתק!).

 

כל שהספקיות צריכות לעשות - הוא לוותר על התשלום הזה, ולאפשר למנוי לשמור על התיבה שלו, מהרגע שנפתחה. ולהפוך אותן למקור רווח נפרד – פרסומות ומודעות בממשק מבוסס הרשת של התיבה, שירותים מתקדמים של אנטי-וירוס ואנטי ספאם בתשלום, וכמובן - מתן הטבות אלה בחינם או בתשלום מוזל - למנויי שיבחר להישאר או לחזור אליהן.

 

הספקיות עשויות להפסיד מספר שקלים בחודש מכל מנוי שינטוש אותן, אבל יכולות להרוויח ממקורות אחרים, ובטווח הארוך - לשחרר את הלקוחות מהכבלים, ולהפוך אותם למרוצים יותר.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©